Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014 20:31

Αρχίζει το ματς...

Το Σάββατο 29 Μαρτίου πραγματοποιείται το εναρκτήριο παιχνίδι του τοπικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Πάρου μεταξύ των ομάδων Νάουσα 1987 και ΑΟ Πάρου.

Το πρωτάθλημα λαμβάνει χώρα στο νησί της Πάρου ύστερα από 8 χρόνια με τη συμμετοχή 150 αθλητών διαφόρων ηλικιών να απαρτίζουν τις 6 ομάδες που θα αγωνιστούν: τις τρείς που εκπροσωπούν στο Κυκλαδίτικο πρωτάθλημα (ΑΟΠ, Νηρέας και Ένωση), τις δύο που αποτελούνται κυρίως από παλαίμαχους παίκτες (Παλαίμαχοι ΑΟΠ και Νάουσα 1987), καθώς και  ο Εκπαιδευτικός Αστέρας με παίκτες ως επί το πλείστον δασκάλους και καθηγητές. Θα πραγματοποιηθούν 5 αγωνιστικές με μονούς αγώνες και βαθμολογικό σύστημα 3-1-0 για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Η απόφαση για την διεξαγωγή ή καλύτερα την επανεκκίνηση του τοπικού τουρνουά έχει σκοπό την διατήρηση της αθλητικής δραστηριότητας των ομάδων του νησιού που συμμετείχαν στο (κάτι σαν) πρωτάθλημα Ά κατηγορίας της ΕΠΣ Κυκλάδων, το οποίο -εκτός του ότι είχε ελάχιστα παιχνίδια- διεκόπη νωρίς με αποτέλεσμα την αγωνιστική απραξία για τις περισσότερες ομάδες των Κυκλάδων (ελπίζουμε η ΕΠΣΚ να μεριμνήσει ώστε να μην επαναληφθεί αυτό το φαινόμενο).

Επιπλέον, ικανοποιείται η ανάγκη για άθληση και αναδεικνύεται η αγάπη για το ποδόσφαιρο εκατοντάδων νέων αλλά και παλαιοτέρων αθλητών, παίρνοντας ερέθισμα για περαιτέρω ενασχόληση με τα ποδοσφαιρικά (και όχι μόνο) δρώμενα του νησιού. Η μεγάλη ενεργοποίηση παικτών, παραγόντων, διαιτητών και ευελπιστούμε θεατών, δίνει νέα πνοή στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό της Πάρου γενικότερα. Είναι αξιομνημόνευτο επίσης το ότι με το ποδόσφαιρο δραστηριοποιούνται στο νησί περίπου 300 παιδιά σε επίπεδο ακαδημιών, ενώ παρατηρείται μεγάλη συμμετοχή και σε άλλα αθλήματα όπως το μπάσκετ (στο πρωτάθλημα που ξεκίνησε λαμβάνουν μέρος περίπου 120 άτομα), το βόλεϊ, την κολύμβηση, την ιστιοπλοΐα, τους δρόμους αντοχής, το στίβο, την ποδηλασία κ.α.

Εν κατακλείδι, ελπίδα και ευχή όλων είναι το τοπικό πρωτάθλημα να «αγκαλιαστεί» από όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, οι παίκτες και οι φίλαθλοι να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, να μην υπάρξουν αντεγκλήσεις και προστριβές  που να εμποδίσουν την ομαλή διεξαγωγή και γενικότερα να πραγματοποιηθεί  μέσα σε ένα θετικό κλίμα ώστε από την επόμενη κιόλας χρονιά να γίνει θεσμός με τη συμμετοχή ακόμα περισσοτέρων ομάδων από όλο το νησί.

Εκ μέρους της επιτροπής διεξαγωγής του τοπικού πρωταθλήματος

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares