Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013 13:25

Στην Ανάφη το 1ο τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 νησιών Π.Ε. Θήρας.

Στην Ανάφη την Κυριακή 10 Νοεμβρίου διεξήχθη το 1ο Τουρνουά Ποδόσφαιρου 5x5 των Νησιών της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας.

Στην Διοργάνωση έλαβαν μέρος όλα τα Νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας, δηλαδή Ανάφη, Ιός, Σαντορίνη, Σίκινος, Θηρασιά και Φολέγανδρος.

anafi-5x5-10-11-2013-1

Οι Ομάδες χωριστήκαν κατόπιν κλήρωσης σε δυο Ομίλους:

1ος Όμιλος: Ανάφη, Σίκινος, και Σαντορίνη.

2ος Όμιλος: Φολέγανδρος, Ιός, Θηρασιά

           

Οι αγώνες της πρώτης φάσης είχαν προγραμματιστεί και ξεκίνησαν στις 9:30 το πρωί της Κυριακής, με το εναρκτήριο παιχνίδι να είναι αυτό της Οικοδέσποινας Ανάφης εναντίον της Σίκινου. Το πρόγραμμα κύλησε κανονικά και η πρώτη φάση τελείωσε στις 13:00 το μεσημέρι.

anafi-5x5-10-11-2013-2

Η τελική φάση της Διοργάνωσης ξεκίνησε στις 14:30 το μεσημέρι με τον αγώνα για την 3η – 4η θέση.

Στον αγώνα έλαβαν μέρος οι δυο δεύτερες ομάδες των ομιλών Σίκινος και Ιός. Ο Αγώνας ήταν κλειστός και έληξε τελικά υπέρ της Σίκινου με 2-1 καθώς οι παίκτες της Ίου δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν την υπέροχη τους και τις ευκαιρίες τους σε γκολ, μιας και βρέθηκαν απέναντι στον εξαιρετικό Τερματοφύλακα της Σίκινου, ο όποιος έδωσε ουσιαστικά την 3η θέση στην ομάδα του σε αυτό το Τουρνουά. Ο επόμενος αγώνας συμφωνά με το πρόγραμμα ήταν αυτός για την 5η-6η Θέση μεταξύ των ομάδων της Ανάφης και της Θηρασιάς, οι οποίες είχαν καταταγεί τρίτες στην πρώτη φάση των ομιλών. Το παιχνίδι είχε πάρα πολλές φάσεις εκατέρων και κράτησε καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων που το παρακολούθησαν, την παράσταση δε, έκλεψε ο Νίκος, ο δωδεκάχρονος γιος του Δήμαρχου της Ανάφης που πέτυχε 2 εξαιρετικά γκολ και ξεσήκωσε με τους πανηγυρισμούς του την κερκίδα!!! Τελικά την 5η Θέση κατέλαβε η Ανάφη έναντι της Θηρασιας καθώς οι παίκτες της ήταν πιο ουσιαστικοί στην τελική προσπάθεια. Τελευταίος αγώνας του Τουρνουά, ο τελικός μεταξύ Σαντορίνης και Φολέγανδρου. Παιχνίδι για γερά νευρά έτσι όπως εξελίχθηκε, καθώς καμία από τις ομάδες δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. Και ενώ είχαν κυλήσει τα τρία τέταρτα του Αγώνα με το αποτέλεσμα να είναι ισόπαλο 5-5, η ομάδα της Σαντορίνης πέτυχε 2 μαζεμένα γκολ από μακρινά σουτ και μετά μπόρεσε να ανταπεξέλθει στην πίεση που δέχτηκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα, με αποτέλεσμα να βγει νικήτρια με 7-5 και να κατακτήσει το 1ο Τουρνουά της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας.

anafi-5x5-10-11-2013-3

Κάπου εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε και να ευχαριστήσουμε πολύ όλους τους συντελεστές που κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες ώστε να γίνει πράξη αυτό το Τουρνουά. Την Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου και ιδιαίτερα τον κύριο Γρυπάρη Δημήτριο (προϊστάμενο Αθλητισμού / πολιτισμού) για την συμβολή του και για την διαιτησία των αγώνων.

Τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας κύριο Μένα Ηλία. Και βεβαία τον Δήμο Ανάφης και όλους τους κατοίκους του Νησιού για την φιλοξενία που προσέφεραν σε όλες τις ομάδες.

Κλείνοντας να αναφέρουμε τις εξαγγελίες του Κυρίου Γρυπάρη Δημητρίου ώστε του χρόνου να πραγματοποιηθούν υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου δυο ανάλογα Τουρνουά στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας (Μάρτιο στην Σίκινο και Οκτώβριο στην Θηρασιά), τονίζοντας την σπουδαιότητα τέτοιων Διοργανώσεων για τα μικρότερα νησιά της Περιφέρειας σε όλους τους τομείς (οικονομία, πολιτισμό, αθλητισμό).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΜΙΛΩΝfolegandros-venianakis

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ:

ΑΝΑΦΗ – ΣΙΚΙΝΟΣ 2 – 2

ΣΙΚΙΝΟΣ – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 2 – 3

ΑΝΑΦΗ – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 2 – 7.

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ - ΙΟΣ 4 – 3

ΙΟΣ – ΘΗΡΑΣΙΑ 3 – 0

ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ – ΘΗΡΑΣΙΑ 7 – 2.

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

3Η – 4Η ΘΕΣΗ

ΣΙΚΙΝΟΣ – ΙΟΣ 2 – 1

5Η – 6Η ΘΕΣΗ

ΑΝΑΦΗ – ΘΗΡΑΣΙΑ 5 – 1

1Η – 2Η ΘΕΣΗ

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ 7 – 5

Το βραδύ του Σαββάτου στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανάφης και υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου, Βράδια Νησιώτικης Μουσικής με τους Σταύρο Λάριο Βιολί και τον Γιώργο Ρέρρα Λαούτο και Τραγούδι. Την βράδια τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από τους κατοίκους του Νησιού και όλες οι αποστολές των Ομάδων, δείχνοντας πόσο άρρηκτα συνδεδεμένος είναι ο Αθλητισμός με τον Πολιτισμό.

anafi-5x5-10-11-2013-4

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares