Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 14:17

Γυναικεία ομάδα με στόχο το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής από τον Μαρπησσαϊκό

Το ποδόσφαιρο δεν έχει φύλο. Κοινώς, παίζεται και από άνδρες και από γυναίκες.

Το ποδόσφαιρο, όμως, έχει φίλους και των δύο φύλων. Και μάλιστα, τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μεγάλη άνθηση και στην Ελλάδα το γυναικείο ποδόσφαιρο, καθώς, όπως έχει διαπιστωθεί, οι γυναίκες δεν στερούνται ικανοτήτων και ταλέντου έναντι των αντρών.

Ο ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκός, που επενδύει στον αθλητισμό, αποφάσισε να ιδρύσει και τμήμα γυναικείου ποδοσφαίρου, κάτι μοναδικό στο νησί της Πάρου. Περισσότερα από 20 κορίτσια εντάχθηκαν στον σύλλογο της Μάρπησσας και με τη συμπαράσταση της διοίκησης του Μαρπησσαϊκού, αλλά και χορηγών της περιοχής, αποφασίστηκε η ίδρυση ομάδας γυναικείου ποδοσφαίρου, η οποία, καλώς εχόντων των πραγμάτων, από την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα Γ΄Εθνικής της ΕΠΟ.

Το εγχείρημα σαφώς και δεν είναι εύκολο, ωστόσο τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς, αλλά και για τις δυνατές.

Το αποδεικνύει το γεγονός ότι μόνον μία ομάδα από τις Κυκλάδες, η Μύκονος, συμμετέχει σε πανελλήνιο πρωτάθλημα (Β' Εθνική).

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα απέκτησε επίσημη μορφή το 1989, ενώ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο λαμβάνουν μέρος 114 ελληνικά σωματεία, χωρισμένα σε τρεις εθνικές κατηγορίες.
Καταρρίπτεται, δε, η κοσμοθεωρία αρκετών, που συν τω χρόνων όλο και περισσότερο φθίνουν, ότι το ποδόσφαιρο δεν ταιριάζει στις γυναίκες. Πρόσφατη έρευνα κατέδειξε ότι το 80% των κοριτσιών που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο αποκτούν μεγαλύτερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση σε σύγκριση με κοπέλες άλλων αθλημάτων.

Ο ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκός, πρωτοπόρος για ακόμη μία φορά, πραγματοποιεί το μεγάλο βήμα της ενασχόλησης όσο περισσοτέρων κοριτσιών της Πάρου με το ποδόσφαιρο.

Ο τολμών (Μαρπησσαϊκός) νικά...

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares