Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023 17:21

Μην βάζετε εμπόδια στα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό

Μεγάλη έκταση έχει πάρει το θέμα της ένστασης του Αίαντα Σύρου για αντικανονική συμμετοχή ενός κοριτσιού στην σύνθεση του Νέου ΑΟ Σύρου.

Τα αρνητικά σχόλια είναι πάρα πολλά, με ένα από αυτά να φτάνει εγγράφως στο site μας, δια χειρός της Μαρίας Θεοδωράκη, της πιο παλιάς αθλήτριας που έχει αναδείξει το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο και δη ο ΑΟ Πάρου και πλέον αγωνίζεται στη Β' Εθνική με τη φανέλα τvn Νέων Δραπεσώνας, που είναι η τρίτη ομάδα μετά τις: Φοινικα Αγιας Σοφια και ΑΕΚΑ(Αθλητικη ένωση Καλαμακίου Αλίμου).

Η Μαρία που έχει βιώσει πολύ δύσκολες καταστάσεις, ως ένα κορίτσι που αγαπούσε από μικρή να παίζει ποδόσφαιρο.

Δείτε τι γράφει: 

Όντας αθλήτρια στο χώρο του ποδοσφαίρου μεγαλωμένη στο νησί της Πάρου δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να μη πάρω θέση σχετικά με την ένσταση του Αίαντα Σύρου έναντι στην ομάδα του Νέου Α.Ο Σύρου για την συμμετοχή μιας 12ΧΡΟΝΗΣ αθλήτριας σε ένα πρωτάθλημα Κ12!!

Πριν 15 χρόνια βρέθηκα στην θέση του 12χρονου κοριτσιού όταν μου απαγόρευσαν την συμμετοχή μου σε ΟΠΟΙΟΔΉΠΟΤΕ πρωτάθλημα των Κυκλάδων επειδή ήμουν γυναίκα.

Ο προπονητής μου στην ομάδα που αγωνιζόμουν στην Πάρο θέλοντας να με βοηθήσει να κάνω αυτό που αγαπάω μου επέτρεπε να συμμετέχω στα φιλικά και σε κάποια ανεπίσημα τουρνουά που δυστυχώς όμως ήταν πολύ λίγα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να απομακρυνθώ από τον χώρο του ποδοσφαίρου για 9 χρόνια έως ότου μου δοθεί η ευκαιρία να παίξω μπάλα ξανά στην Αθήνα -όπου και συνεχίζω να παίζω έπειτα από τόσα χρόνια στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής κατηγορίας- διότι στις Κυκλάδες δεν υπήρχε χώρος για τις γυναίκες.

Εν έτη 2023 με μεγάλη μου λύπη διαβάζω ότι μια ακόμη ομάδα δεν επιτρέπει σε ένα παιδί να αγωνιστεί γιατί πέρα από γυναίκα μιλάμε για ένα παιδί 12 χρονών.

Στις ηλικίες Κ12 όλες οι ομάδες οφείλουν να προάγουν και να μαθαίνουν στους αθλητές και στις αθλήτριες τους τι σημαίνει το ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ και όχι να στερούν και να βάζουν εμπόδια σε νεαρά παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Στις Κυκλάδες οι ενασχολήσεις των παιδιών γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι είναι μηδαμινές και μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού γι’ αυτό αντί να αποδοκιμάζετε τις προσπάθειες των αθλητών καλύτερα να τις χειροκροτούμε. Αντί να είστε οι κακοί πρωταγωνιστές στις ζωές των παιδιών προσπαθήστε να είστε οι ήρωες τους.

Μη ζητάτε σε ηλικίες κάτω των 12 χρονών πρωταθλήματα κύπελα και νίκες , προσπαθήστε να είστε παιδαγωγοί και έπειτα προπονητές και δικαστές.

Οφείλετε να πάρετε παράδειγμα την γυναίκεια ομάδα της ΑΕ ΜΥΚΟΝΟΥ που πάλεψε προσπάθησε και αγωνίζεται στον 4ο όμιλο της Β’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΊΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.

Όλα τα νησιά μας οφείλουν να είναι εκεί για ΟΛΑ τα παιδιά ανεξάρτητα από το αν είναι αγόρι ή κορίτσι.

Εύχομαι σε ένα καλύτερο ποδοσφαιρικό αύριο για όλα αυτά τα κορίτσια που θέλουν ή που ήθελαν και δυστυχώς δεν κατάφεραν να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα σε αυτό τον χώρο.

Με εκτίμηση, Θεοδώρακη Μαρία

Αντίδραση δεν είχαμε όμως μόνο από τη Μαρία, αλλά από αρκετό ακόμη κόσμο, μεταξύ αυτών και η Λουκία Ξαγοράρη, μητέρα της Αγγελικής Γκούφα, που έχει αγωνιστεί επί σειρά ετών στα αναπτυξιακά τμήματα του ΠΑΣ Νάξου και πλέον στην Α' Εθνική με τη φανέλα του Λεοντικού Κηφισιάς.

Αναλυτικά, έγραψε:

Με μεγάλη λύπη διαβάζω τις εξελίξεις και είναι πολύ στεναχωρω όλο αυτό που γίνεται!!! Μην παίζεται με την ψυχολογία του κοριτσιού και κάθε κοριτσιού που θέλει να παίξει μπάλα!!! Σας γράφει μια μαμά που η κόρη της το έχει ζήσει όλο αυτό που ήταν τυχερή και μπορούσε να παίζει χωρίς προβλήματα και που εδω και αρκετά χρόνια η ζωή μας είναι κάθε σαββατοκύριακο σε ένα καράβι για να μπορεί να κάνει αυτό που αγαπάει και την ευχαριστεί , που λόγο πια της ηλικίας της δεν μπορεί να παίζει στο τόπο καταγωγή της... που είναι στην τρίτη λυκείου που προσπαθεί να οργανωσει το χρόνο της ... που έχει άγχος για τις εξετάσεις για τους αγωνες....που..που...που... ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ λοιπόν αφηστε τα κορίτσια μας να κάνουν αυτό που αγαπούν γιατί οποίο κορίτσι θέλει να πάει ένα βήμα παραπάνω θα έρθουν δύσκολα χρόνια ....και θα χαθεί όλη αυτή η μαγεία να μπορεί να παίζει στο τοπο καταγωγης της μαζι με τους συμμαθητές και τους φιλους της και να χαιρονται τις νικες , να κλαινε με τις ηττες, να τα χαιρονται οι παππουδες .... ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.....

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares