Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2023 11:47

Γ' Εθνική-5ος όμιλος: Ένα ενδιαφέρον πρωτάθλημα που «ψάχνει» φαβορί

Ένας όμιλος της Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, όπως ο φετινός 5ος, στον οποίο παίρνουν μέρος ομάδες της Αθήνας, του Πειραιά, της Ανατολικής Αττικής και της Κρήτης είναι απολύτως λογικό να παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον, ειδικά σε μία σεζόν που έχει προηγηθεί μείωση των ομίλων και, κατ' επέκταση, των ομάδων της Κατηγορίας.

Σε μία σεζόν που ξεκίνησε με έντονη καθυστέρηση, τα συμπεράσματα σίγουρα δεν μπορούν να είναι ασφαλή, έστω κι αν βρισκόμαστε πλέον στην ανατολή του νέου έτους. Από την άλλη, με δεδομένο ότι έχουν πραγματοποιηθεί επτά αγωνιστικές (μοναδική εκκρεμότητα αποτελεί η τύχη της αναμέτρησης του ΑΟ Τυμπακίου με τον Άγιο Ιερόθεο), κάποιες πρώτες σκέψεις είναι εφικτό να διατυπωθούν σχετικά με την έως τώρα παρουσία των ομάδων, αλλά και τη συνολική εικόνα του πρωταθλήματος. Πάμε, λοιπόν, να αναλύσουμε αυτές τις σκέψεις σε σημεία:

-Καμία από τις 14 ομάδες του ομίλου δεν έχει πετύχει περισσότερες από 4 νίκες σε 7 αγώνες. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για ένα στατιστικό στοιχείο που συνηγορεί πως στον 5ο όμιλο για την ώρα δεν έχει ξεχωρίσει κάποια ομάδα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως φαβορί. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις δύο πρώτες θέσεις συναντά κανείς δύο νεοφώτιστες ομάδες, όπως είναι ο Άρης Πετρούπολης και η Μαρκό.

-Αήττητο σερί 6 αγωνιστικών «τρέχει» ο Άρης, που οδηγεί την κούρσα και εντυπωσιάζει με τη σταθερότητα της παρουσίας του, παρότι νεοφώτιστος! Μετά την ήττα που υπέστη στην πρεμιέρα από τον Αλμυρό, σε ένα ματς στο οποίο έχασε το θετικό αποτέλεσμα μέσα από τα... χέρια του, ο σύλλογος της Πετρούπολης έχει σημειώσει 4 νίκες και 2 ισοπαλίες, διατηρώντας μάλιστα το απόλυτο των βαθμών με τον Β. Σταυρακόπουλο στον πάγκο του.

-Μοναδική αήττητη ομάδα του ομίλου είναι η Μαρκό, έχοντας 3 νίκες και 4 ισοπαλίες. Αποτελεί ομολογουμένως ένα από τα πιο ποιοτικά σύνολα του πρωταθλήματος, έχοντας πείσει με την παρουσία της ότι έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει. Η ιστορία θα δείξει αν θα έχει «ταβάνι» η φετινή προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Π. Τσιγκούλη και που θα τοποθετηθεί!

-Πρώτος σε συγκομιδή βαθμών που κατακτήθηκαν στους αγωνιστικούς χώρους είναι ο Πόρος. Εντός αυτών έχει συγκεντρώσει 15 βαθμούς. Ωστόσο, το λάθος της χρησιμοποίησης του Καλαμιώτη στο ματς της πρεμιέρας με την Αγία Παρασκευή και η τιμωρία από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, είχε ως συνέπεια η ομάδα του Γ. Χατζησεβαστού να δει να της αφαιρούνται οι 3 βαθμοί της νίκης από εκείνο το παιχνίδι, αλλά και επιπλέον 3 βαθμοί από τη συγκομιδή, με αποτέλεσμα να μην βρίσκεται εκεί που θα μπορούσε στην κατάταξη. Φαίνεται, ωστόσο, ότι επρόκειτο για μία εξέλιξη που πείσμωσε τον οργανισμό, ο οποίος έκτοτε προχωράει σε συνεχή θετικά αποτελέσματα!

-Απογοητευτική κρίνεται η πορεία του Εθνικού, τουλάχιστον με βάση τη βαθμολογική του συγκομιδή. Ο σύλλογος του Πειραιά έχει πετύχει μόλις 1 νίκη σε 7 αγώνες, εκείνη της πρεμιέρας κόντρα στο Κερατσίνι, έχοντας παρουσιαστεί ανήμπορος να σημειώσει γκολ και «τρίποντα». Ενδεικτικό είναι ότι αποτελεί τη μοναδική ομάδα που έχει χάσει βαθμούς απέναντι στον αδύναμο Άγ. Ιερόθεο! Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες εκπέμπει θετικά μηνύματα στον κόσμο του για τη συνέχεια της προσπάθειάς του, με την έλευση και του Β. Χαντέ στην τεχνική ηγεσία...

-Κάτι ανάλογο θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς και για τον ΑΟΑΝ, που σε 7 αγώνες έχει καταφέρει να πανηγυρίσει μόλις 2 νίκες. Ομάδα που τα τελευταία δύο χρόνια δίνει το «παρών» στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος και που πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, ο Άγιος Νικόλαος θα προσπαθήσει, με την ανάληψη των ηνίων από τον Γ. Κούτση, να δικαιώσει όσους τον συμπεριελάμβαναν πριν την εκκίνηση μεταξύ των φαβορί για τίτλο.

-Δεν είναι κακό, ούτε όμως και... σπουδαίο, το ξεκίνημα του Φωστήρα στο πρωτάθλημα. Ο σύλλογος του Ταύρου έκλεισε το 2022 χωρίς νίκη στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές του προσπάθειες, γεγονός που σαφώς δεν ανταποκρίνεται στις διαχρονικά υψηλές απαιτήσεις του κόσμου του. Μετά και την ήττα από τον Πανιώνιο στο Κύπελλο ΕΠΣΑ σημειώθηκε η αποχώρηση του Μ. Σεροπιάν από την τεχνική ηγεσία, όμως παραμένει ερωτηματικό αν θα μπορέσει η διοίκηση με τις ενέργειές της να μετατρέψει τον «Φονέα» σε μία πρωταγωνίστρια δύναμη του ομίλου.

-Αποτελούν σταθερά δύο από τις πλέον δυσκολοκατάβλητες και πάντα υπολογίσιμες ομάδες της Κατηγορίας. Οι λάτρεις του πρωταθλήματος γνωρίζουν τι να περιμένουν από τη Θύελλα Ραφήνας και το Κερατσίνι, που και φέτος φροντίζουν να μην τους απογοητεύσουν! Μετά από επτά αγωνιστικές βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος, με μερικά σημαντικά αποτελέσματα, αλλά και με εμφανίσεις που φανερώνουν αποφασιστικότητα για να ανανέωση της παρουσίας τους στην Κατηγορία και την επόμενη σεζόν! Σημειώνεται για την ομάδα του Φ. Θανέλλα ότι μετά την ήττα της πρεμιέρας από τον Εθνικό παραμένει αήττητη για 6 αγωνιστικές!

-Ομάδα που δεν χάνει, αλλά και που δύσκολα κερδίζει, είναι μέχρι στιγμής ο Γιούχτας και αυτό το χαρακτηριστικό του έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκεται χαμηλά στην κατάταξη. Έχει υποστεί μόλις μία ήττα, όμως είναι και πρωτοπόρος στις ισοπαλίες, αφού σε 5 αναμετρήσεις του δεν έχει ανακηρυχθεί νικητής! Αποτελεί, επίσης, τη μοναδική ομάδα, πλην φυσικά του ουραγού Αγ. Ιερόθεου, που δεν έχει πετύχει ακόμα νίκη στην έδρα της!

-«Ή του ύψους ή του βάθους» παρουσιάζεται μέχρι στιγμής η ΑΕ Μοσχάτου, που διατηρεί τη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα με 16 γκολ παθητικό! Έχοντας υπάρξει θύμα σε μερικά από τα πιο «σκληρά» αποτελέσματα στην Κρήτη, όπως ήταν το «βαρύ» 7-2 από τον Αλμυρό, αλλά και η ήττα με ολική ανατροπή από τον Πόρο (4-3), η ομάδα του Σ. Βενάκη μεταμορφώνεται προς το καλύτερο όταν αγωνίζεται στην έδρα της.

-Κλασική περίπτωση «ομάδας έδρας» αποτελεί ο Αλμυρός, που ό,τι καλό έχει καταφέρει μέχρι τώρα, το έχει καταφέρει στην έδρα του. Η νίκη κόντρα στον Άρη, η επικράτηση επί του Φωστήρα, ο θρίαμβος με την ΑΕ Μοσχάτου. Κατά τα άλλα, ως φιλοξενούμενος έχει μόνο ήττες σε 3 αγώνες, κάτι που έχει ως συνέπεια να μην βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Στην πράξη θα φανεί αν η αντικατάσταση του Μ. Παπαματθαιάκη από τον Μ. Σουτζή θα οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα.

-Έχει νικήσει στον αγωνιστικό χώρο μόνο τον ουραγό Άγιο Ιερόθεο. Ευτύχησε να προσθέσει στη συγκομιδή της επιπλέον ένα «τρίποντο», με την κερδισμένη ένσταση απέναντι στον Πόρο. Από την άλλη, η αλήθεια δεν είναι και τόσο... σκληρή για την Αγία Παρασκευή, που επέστρεψε στις εθνικές κατηγορίες μετά από πολλά χρόνια απουσίας. Έχασε δύσκολα στη Ραφήνα, πήρε βαθμό στον Άγ. Νικόλαο, έχασε στο τέλος τη νίκη απέναντι στον Εθνικό. Σίγουρα, πάντως, η «Σάντα» καλείται να κάνει κάτι παραπάνω, για να μπορέσει να «πατήσει» πιο σταθερά σε αυτό το απαιτητικό πρωτάθλημα.

-Αν εξαιρέσουμε την επιβλητική νίκη επί του Αλμυρού και τον βαθμό στο Κερατσίνι, ο ΑΟ Τυμπακίου δεν έχει μπορέσει να πετύχει κάτι άλλο σημαντικό σε αυτό το πρώτο διάστημα του πρωταθλήματος. Δείχνει να του λείπει η εμπειρία που απαιτεί η Κατηγορία, όμως ο υψηλός βαθμός ανταγωνιστικότητας που παρουσιάζει στα παιχνίδια, δεν αφήνει περιθώρια στους αντιπάλους του ώστε να τον θεωρούν ως έναν από τους... χαμένους της υπόθεσης «σωτηρία».

-Μοναδική ομάδα χωρίς νίκη παραμένει ο Άγιος Ιερόθεος, που δείχνει να είναι ο «αδύναμος κρίκος» του πρωταθλήματος. Θα πρέπει, σαφώς, να αλλάξουν πολλά στις τάξεις του για να μπει με αξιώσεις στη διεκδίκηση της αποφυγής των τελευταίων 5+1 θέσεων.

Πηγή: soccerlive.gr

Κατηγορία Γ' ΕΘΝΙΚΗ NEWS

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares