Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 21:10

Νίκος Γκεμίσης: Όλοι οι αθλητές έχουμε την αγωνία και τον φόβο

Στην Μαρκό από πέρυσι αγωνίζονται ποδοσφαιριστές μεγάλης αξίας οι οποίοι έχουν προσφέρει πολλά στο άθλημα.

Ο Νίκος Γκεμίσης είναι ένας εξ αυτών, με τον έμπειρο μέσο να δείχνει ότι πιστεύει αρκετά στην ομάδα της περιοχής του και γι αυτό το λόγο άλλωστε τα δυο τελευταία χρόνια απορρίπτει σπουδαίες προτάσεις που φτάνουν στο ακουστικό του.

Όντας αρχηγός των πρασίνων και έχοντας σπουδαία προσωπικότητα, ο ταλαντούχος μέσος είναι το Α' και το Ω' του ιστορικού συλλόγου τόσο εντός των τεσσάρων γραμμών όσο και μέσα στα αποδυτήρια.

Ασκώντας μεγάλη επιρροή και όντας από τους ποδοσφαιριστές εκείνους που μπορούν να επηρεάσουν τα νέα παιδιά, ο “Γκέμι” αποτελεί λίρα εκατό για τον εκάστοτε προπονητή που δουλεύει μαζί του.

Έχοντας πάρει πολλά... διδάγματα από το πέρασμα που είχε από τ' ατσικό του Ολυμπιακού, ο αρχηγός της Μαρκό βαδίζοντας στο 31ο της ηλικίας διανύει μια από τις καλύτερες περιόδους της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον σπουδαίο μέσο που έδωσε μια μίνι συνέντευξη για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Αναλυτικά

Πιστεύεις ότι πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και πάλι;

"Κατά αρχάς χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο και να βγούμε γρήγορα από όλη αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση στην οποία πλέον ζούμε. Θέλω να ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα απλά και για μας τους ποδοσφαιριστές όπως και όλοι οι αθλητές έχουμε την αγωνία και τον φόβο του ιού γιατί έχουμε δικούς μας ανθρώπους κοντά και δεν θέλουμε να μεταφέρουμε τη νόσο γιατί σίγουρα θα ερχόμαστε σε επαφή συνέχεια και ίσως επιδράσει αρνητικά στις μεγαλύτερες ηλικίες. Πρέπει να βρεθεί μια λύση για να μπορέσει να συνεχιστεί ο αθλητισμός. Σίγουρα μια λύση είναι να γίνονται τεστ ανά βδομάδα για αποφυγή μετάδοσης του ιού και από ασυμπτωματικους. Το ίδιο και για τους φιλάθλους που θα θέλουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα και διχάζουν τον κόσμο και τις επιχειρήσεις. Για παράδειγμα στο γήπεδο κολλάει στα πάρκα δεν κολλάει ο ιός; Όπως πλήττεται όλος ο επιχειρησιακός κλάδος έτσι και ο αθλητισμός, απλά ένας υπάλληλος γραφείου που μπορεί να μπει σε αναστολή για όσο χρειαστεί και να εργαστεί από το σπίτι του για τον αθλητή δεν μπορεί να ισχύσει το ίδιο. Ο αθλητής αν σταματήσει να προπονείται στους ρυθμούς που πρέπει δεν μπορεί να είναι παραγωγικός και θέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματισμοί και όχι τόσο καλή απόδοση όπου καταλαβαίνουμε όλοι που οδηγεί αυτό".

Τι διαφορά έχει ο φετινός όμιλος σε σχέση με εκείνον που συμμετείχατε πέρυσι;

"Ο φετινός όμιλος σίγουρα έχει άλλο βαθμό δυσκολίας μιας και συνυπάρχουν ιστορικές ομάδες και κάθε αγώνας είναι ένας τελικός. Δεν έχεις πολλά περιθώρια να χάσεις βαθμούς και ομάδες που βλέπεις χάνουν στην έδρα τους την επόμενη εβδομάδα κάνουν νίκη σε άλλη έδρα. Δεν υπάρχουν φαβορί και ομάδες που παραδοσιακά είχαν δυνατές έδρες,πλέον χωρίς κόσμο χάνεται αυτό το αβαντάζ".

Γιατί παρέμεινες στη Μαρκό;

"Εγώ επέλεξα να μείνω στην ομάδα όντας αρχηγός καθώς είναι η ομάδα της πόλης μου. Έχω ζήσει και τις πιο πάνω κατηγορίες όλα αυτά τα χρόνια με τα καλά τους και τα άσχημα τους και έχω την τύχη να είμαι από επιλογή σε αυτή την ομάδα. Ξεκινήσαμε με πολλές δυσκολίες λόγω της κατάστασης και φτιάχτηκε μια ομάδα από το μηδέν. Με την έλευση του προπονητή και παιδιών έμπειρων και ταλαντούχων κατορθώσαμε να έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο στην κατηγορία".

Πού μπορεί να φτάσει η Μάρκο φέτος;

"Θεωρώ ότι η ομάδα παίζει ποδόσφαιρο άλλης κατηγορίας και άλλης φιλοσοφίας για αυτό και οι βαθμοί που έχουμε δεν αντικατοπτρίζουν την εικόνα μας. Έχω χρόνια να ευχαριστηθω τον τρόπο που παίζει η ομάδα και πιστεύω είναι θέμα χρόνου να συνδυαστεί και με την αποτελεσματικότητα. Ταμείο λοιπόν πρώτα ο Θεός και συνεχιστεί το πρωτάθλημα θα κάνουμε στο τέλος"

Πόσο δύσκολο είναι για έναν ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται χωρίς την παρουσία φιλάθλων σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα;

Το να παίζεις χωρίς φιλάθλους είναι πολύ άσχημη και... παγωμένη εικόνα για τους αθλητές. Γενικά ο κόσμος δίνει ζωντάνια, πάθος και όλα αυτά που χρειάζεται ένας αθλητής για να δώσει το 100%. Βέβαια στην Ελλάδα πάσχουμε και από φιλάθλους που είναι ανίδαιοι του αντικειμένου και είναι βασιλιάδες της κακής κριτικής. Επίσης η απουσία του κόσμου είναι και ζημία για μια ομάδα που στηρίζεται από εισιτήρια, χορηγίες και ότι άλλο έσοδο μπορεί να έχει από τον κόσμο. Όπως προανέφερα είναι μια χρονιά ρίσκο για όλες τις δραστηριότητες παγκοσμίως,το θέμα είναι να μην πατάμε πάνω στην κατάσταση αλλά να βοηθήσουμε όλοι από την αρμοδιότητα μας για ένα καλύτερο μέλλον. Εύχομαι υγεία, αγάπη, ευτυχία σε όλους και να πάρουμε ότι καλό μπορεί να μας δώσει αυτή η κατάσταση που ζήσαμε τον τελευταίο καιρό".

Κατηγορία Γ' ΕΘΝΙΚΗ NEWS

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares