Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013 13:17

Μήνυμα του διοργανωτή του 8ου Πανκυκλαδικού Π.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ

Αγαπητοί συμμετέχοντες,

Μαζί με τα παιδιά του Π.Α.Σ. Νάξου και αρκετούς γονείς δίναμε ανελλιπώς το παρών σε όλα τα Πανκυκλαδικά τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου από το 2006 σε Σύρο και Πάρο, μιας και μόνο αυτά τα δύο νησιά το διοργάνωναν.

 

Τα παιδιά αναρωτιόντουσαν διαρκώς πότε θα το διοργανώσουμε κι εμείς στην Νάξο και να που έφτασε η ώρα! Αρχικά, οι ενδοιασμοί μου για την ανάληψη μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης ήταν πολλοί, όμως υπήρχε αισιοδοξία ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε σαν Π.Α.Σ. και σαν Νάξος και έτσι κατέθεσα την πρόταση ανάληψης στον ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ. Ως διοργανωτής καλείσαι να βρεις χρήματα για να καλύψεις αναγκαία έξοδα του τουρνουά, ενώ ως συμμετέχων πρέπει να πληρώσεις ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για πλήρη διαμονή και μετακίνηση. Όμως το Πανκυκλαδικό έχει αποκτήσει μεγάλη αίγλη τα δύο τελευταία χρόνια, έχει ανέβει πολλά επίπεδα και έναν τέτοιο θεσμό κάθε ομάδα θα τον ήθελε στο νησί της. Εν τέλει, οι άνθρωποί του ενημέρωσαν τον Δήμαρχο και όχι μόνο αποδέχτηκαν την πρότασή μου, αλλά έκαναν ότι ήταν δυνατό για να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή οργάνωση και συμμετοχή ώστε να διοργανώσουμε επιτέλους κι εμείς ένα Πανκυκλαδικό όσο γίνεται καλύτερο σε όλα τα επίπεδα. Η φετινή συμμετοχή ομάδων και αθλητών είναι εξίσου εντυπωσιακή με το περσινό που διοργανώθηκε στην Πάρο. Δέκα ακαδημίες από πέντε νησιά του Νομού μας θα λάβουν μέρος με περίπου 400 αθλητές και πάνω από 150 γονείς-συνοδοί θα επισκεφθούν την Νάξο το τριήμερο 22-25 Ιουνίου. Η δύναμή και η απήχηση που έχει αυτός ο θεσμός στον αθλητικό κόσμο των Κυκλάδων είναι πλέον αναμφισβήτητη. Γι αυτό θεωρείται μεγάλη επιτυχία για το σωματείο μου και το νησί μου η διοργάνωση του 8ου Πανκυκλαδικού στην Νάξο.

Απώτερος στόχος -για όσους εμπλεκόμαστε με αυτό το τουρνουά- είναι να υπηρετήσουμε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία που αφορά στον μικρό ποδοσφαιριστή. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο ποδόσφαιρο της βάσης γιατί θεωρούμε πως αν δεν υπάρχει αυτό δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ σωστό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Μας ενδιαφέρει να βλέπει το παιχνίδι ο μικρός ποδοσφαιριστής ως ευχαρίστηση, χαρά και ολοκλήρωση και όχι ως νικάω ή χάνω, παίζω ή δεν παίζω καλά.

Βέβαια, πολλές φορές από τη θεωρία μέχρι την πράξη υπήρχε διαφορά, ωστόσο η καλή διάθεση από όλους τους εμπλεκόμενους έχει βοηθήσει ήδη πάρα πολύ. Συνεπώς, όλοι όσοι λαμβάνουμε μέρος κατά καιρούς στο Πανκυκλαδικό, οφείλουμε να μεριμνήσουμε ώστε να παραμείνει το ποδόσφαιρο στις Κυκλάδες μας διαδικασία πρωτογενούς προόδου και όχι πεδίο σκέτης αντιπαράθεσης.

Από την πολύ καλή συνεργασία που είχα όλο αυτό το διάστημα με τον Δήμο, τον ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ και τα παιδιά που απαρτίζουμε τη Διοργανώτρια Αρχή του Πανκυκλαδικού αντιλήφθηκα ότι μόνο συνεργαζόμενοι μπορούμε να ανεβάσουμε το επίπεδο και να μεταστρέψουμε την εικόνα του κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου προς τα έξω.

Το ποδόσφαιρο, στη μορφή που το ξέρουμε, το επινόησαν πριν ενάμισι αιώνα οι άνθρωποι, γιατί; Για να περνάνε καλά. Είναι ο απώτατος προορισμός του Παιγνιδιού. Να περνάνε καλά, όσοι εμπλέκονται μέσα κι όσοι ασχολούνται απέξω. Ελπίζω αυτό το τριήμερο να περάσουμε όλοι καλά, να πάρουμε χαρά μέσα από τη συμμετοχή των παιδιών-που είναι ήδη όλοι τους νικητές- και να νιώσουμε όλοι τη μεγάλη χαρά που παίρνουν αυτά τα παιδιά! Ελπίζω το ποδόσφαιρο να εκπληρώσει τον βασικό προορισμό του!

                            

Πέτρος Μαράκης

 

Κατηγορία ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares