Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 19:37

Στη Μήλο για τον Παμμηλιακό ο Γιώργος Αμανατίδης

Κάτι μεγάλο έρχεται τον Φεβρουάριο στη Μήλο όπως αποκάλυψε σε επικοινωνία με τα «Μηλέικα Νέα» ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Γιώργος Αμανατίδης! Κάτι μεγάλο που δεν μπορεί φυσικά να μην αφορά τις Ακαδημίες ποδοσφαίρου με τον Παμμηλιακό, καθώς εκτός από την φιλία που τον συνδέει με τον πρόεδρο του Παμμηλιακού Μιχάλη Βαμβακάρη, αποτελεί και έναν από τους εμπειρότερους οργανωτές Ακαδημιών στην Ελλάδα!

Ο Γιώργος Αμανατίδης υπήρξε, από την ημέρα που κρέμασε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του, και επί σειρά 12 ετών προπονητής Ακαδημιών του Ολυμπιακού μέχρι και το 2012, χρονιά κατά την οποία ίδρυσε την δική του Ακαδημία «ΑΛΜΑ» στον Άλιμο υπό την σκέπη του Ολυμπιακού.

Η παρουσία του Γιώργου Αμανατίδη πριν από λίγες μέρες στη Μήλο μόνο τυχαία δεν ήταν. Ο ίδιος άλλωστε είχε να επισκεφτεί τη Μήλο από το καλοκαίρι του 2014 και τους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες που είχε διοργανώσει ο Παμμηλιακός.

amanatidis mixalis milos

Το 2014 και το Πανκυκλαδικό τουρνουά 

Ο Γιώργος Αμανατίδης, ο οποίος κατόπιν πρόσκλησης του Παμμηλιακού είχε αφήσει για λίγο τις υποχρεώσεις του στην Αθήνα και είχε έσπευσε στη Μήλο, είχε μείνει εντυπωσιασμένος. την άψογη διοργάνωση της Μήλου: «Βλέπω για 1η φορά το Πανκυκλαδικό τουρνουά από κοντά και θα πρέπει να σας πω ότι έχω εντυπωσιαστεί. Όλα είναι πολύ οργανωμένα, θα έλεγα όλα λειτουργούν στην εντέλεια και είναι μία διοργάνωση προσεγμένη που θα πρέπει να συνεχίσει έτσι γιατί βλέπω ότι πραγματικά τα παιδιά το χαίρονται» είχε δηλώσει τότε.

Όσον αφορά για την παρουσία του στο τουρνουά τόνισε: «Γνωρίζω τον Πρόεδρο τον Μιχάλη Βαμβακάρη και ευχαριστώ αυτόν και τον Παμμηλιακό που μου έκαναν την πρόσκληση που μου έδωσαν την ευκαιρία να βρεθώ και εγώ στην Μήλο. Ξέρω ότι ο πρόεδρος έχει μεγάλο πάθος με το ποδόσφαιρο και είναι τελειομανής γι’ αυτό βλέπουμε όλοι μας ένα τόσο οργανωμένο τουρνουά. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους γι αυτήν την διοργάνωση και εύχομαι να συνεχίσουν να κάνουν το έργο τους με την ίδια αγάπη».

amanatidis milos aytografa

Πέντε χρόνια μετά, το Νοέμβρη του 2019 και πάλι στη Μήλο

Πέντε περίπου χρόνια μετά λοιπόν ο Γιώργος Αμανατίδης δέχεται εκ νέου πρόσκληση από τον πρόεδρο του Παμμηλιακού Μιχάλη Βαμβακάρη να έρθει στη Μήλο και το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοέμβρη ταξιδεύει στο νησί μας.

Ο Γιώργος Αμανατίδης μίλησε αποκλειστικά στα «Μηλέικα Νέα» για τους λόγους της επίσκεψης του εν μέσω ουσιαστικά της χειμερινής περιόδου πλέον.

Γ.Α.: «Ο Μιχάλης Βαμβακάρης είναι ένας άνθρωπος που προσπαθεί να προσφέρει τα μέγιστα με τις Ακαδημίες του Παμμηλιακού στα παιδιά του νησιού και μου ζήτησε να κατέβω κάποια στιγμή στη Μήλο για να δω λίγο τα παιδιά, να τους μιλήσω, να κάνω κάποιες προπονήσεις μαζί τους, να δω σε τι κατάσταση βρίσκονται, να τους αξιολογήσω και να βοηθήσω με την τεχνογνωσία μου κι εγώ όσο μπορώ στο κομμάτι αυτό»

amanatidis milos proponhsh

Μ.Ν.: Ποια είναι τα συμπεράσματα σου από αυτήν την διήμερη επίσκεψη σου όσον αφορά την δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες του Παμμηλιακού;

Γ.Α.: «Είδα όλα τα τμήματα Ακαδημιών του Παμμηλιακού, την Κ10, την Κ12, την Κ14 και την Κ16. Οι προπονητές δουλεύουν πάρα πολύ καλά. Αυτό βέβαια θέλει καθημερινή ενίσχυση και προσπάθεια. Υπάρχουν θέματα που χρήζουν βελτίωσης, όπως συμβαίνει σε όλες τις Ακαδημίες στην Ελλάδα, όπως οργανωτικά, υλικού και γενικότερα προγραμματισμού.

Η δουλειά που γίνεται είναι αξιόλογη, υπάρχει ταλέντο, υπάρχει πολλή διάθεση και όρεξη και από τα παιδιά και από τους προπονητές και από την διοίκηση.»

Μ.Ν.: Από το 2014 που είχες επισκεφθεί τη Μήλο μέχρι τώρα που είναι πια τέλος του 2019, τα 5 αυτά χρόνια είδες εξέλιξη;

Γ.Α.: «Κοίταξε το 2014 είδα παιχνίδια, τώρα είδα προπονήσεις, γιατί αν δεν δουλεύεις σωστά στην προπόνηση αυτό δεν μπορεί να σου βγει στα παιχνίδια. Μαθαίνω όμως ότι τα αποτελέσματα τα τελευταία αυτά χρόνια στην ΕΠΣ Κυκλάδων που συμμετέχουν τα παιδιά έχουν αλλάξει άρδην προς το καλύτερο  σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Επίσης έχει ξεκινήσει και η μικρή κατηγορία, τα Κ10 που δεν μπορούν να κριθούν ακόμα. Αυτό είναι η πρόοδος που λέμε αλλά δεν πρέπει να σταματήσει. Δεν επαναπαυόμαστε. Κάθε μέρα πρέπει να βάζεις τον πήχη λίγο παραπάνω.»

karagiannopoulos akadhmies agkalia

Μ.Ν.: Ποια είναι τα επόμενα βήματα και πώς ο Γιώργος Αμανατίδης μπορεί να αποδειχθεί «κλειδί» για την εξέλιξη των Ακαδημιών του Παμμηλιακού;

Γ.Α.: «Είμαστε σε επαφή με τους προπονητές για ασκησιολόγια, για τρόπους διαχείρισης που μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά, όλα αυτά τα συζητάμε, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία.

Πρέπει να ενημερώνεσαι συνέχεια για ό,τι γίνεται στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο που αφορά τα παιδιά γιατί η μεθοδολογία εξελίσσεται και πρέπει να δούμε τι είναι αυτό που ταιριάζει στη φιλοσοφία που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Να το εντάξουμε στην Ακαδημία και να το κάνουμε πράξη.

Ένα άλλο κομμάτι που τόνισα ότι πρέπει να προσεχθεί και σε αυτό έχουν και οι γονείς ευθύνη είναι η διατροφή των παιδιών. Δεν αρκεί μόνο να ακούμε τα λόγια που κατά καιρούς και ο Παμμηλιακός και τα σχολεία έχουν καλέσει διατροφολόγους να μιλήσουν, αλλά να καθοδηγούμε τα παιδιά σε αυτόν τον τρόπο ανάπτυξης.

Ακολουθούμε την υγιεινή. Δεν είναι μόνο θέμα αθλητισμού. Μόνο όφελος μπορούν να έχουν τα παιδιά από αυτό

Ο Μιχάλης Βαμβακάρης έχει σχεδόν αφιερώσει την ζωή του ολόκληρη σε αυτό που κάνει. Είναι ένας άνθρωπος που δίνει τόση αγάπη και ψάχνει συνέχεια τρόπους για να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτό που βλέπω εγώ για ένα μικρό νησί σαν τη Μήλο είναι εντυπωσιακό και θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να επιτευχθεί.»

amanatidis milos pankykladiko

Μ.Ν.: Επί του πρακτέου λοιπόν τι έχει να ακολουθήσει στη συνεργασία του Παμμηλιακού με τον Γιώργο Αμανατίδη και τις Ακαδημίες «ΑΛΜΑ» που αποτελούν προθάλαμο για τον Ολυμπιακό;

Γ.Α.: «Κανονίσαμε τον Φεβρουάριο θα κάνουμε ένα Camp στη Μήλο, θα έρθουν προπονητές που ασχολούνται με Ακαδημίες και με παιδιά. Το Camp θα είναι για όλα τα παιδιά του νησιού! Θα είναι πολύ σημαντικό, θα είναι πέντε (5) προπονητικές μονάδες υψηλών προδιαγραφών. Η διάρκεια του θα είναι 3 ημέρες και οι προπονήσεις θα γίνονται πρωί και απόγευμα, χωρισμένες σε ηλικιακά γκρουπ. Το έχουμε συζητήσει με τον Μιχάλη και με τον κόουτς Χρήστο Καραγιαννόπουλο, έτσι ώστε να έχει υπάρξει η κατάλληλη ενημέρωση.

Όλα τα παιδάκια θα κάνουν και τελειώματα και μονομαχίες και τεχνική και ενδυνάμωση, όλο το πακέτο μιας υπερσύγχρονης Ακαδημίας. Το Camp φυσικά θα είναι προαιρετικό για τα παιδιά και θα έρθουν μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου στη Μήλο. Θα είναι μια μεγάλη διοργάνωση με ονόματα σαν τον Γκόγκιτς, τον Θέο, άριστοι γνώστες του αντικειμένου.»

amanatidis alma alimos

Μ.Ν.: Γιώργο σε ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο που μας αφιέρωσες, αναμένουμε τα σπουδαία στη Μήλο.

Γ.Α.: «Κι εγώ ευχαριστώ Τάσο και ανυπομονώ να βρεθώ και πάλι στην πανέμορφη Μήλου.»

Για τα «Μηλέικα Νέα»

Τάσος Βενιζέλος

Κατηγορία ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ
Τάσος Βενιζέλος

Kαθημερινή ενημέρωση με ειδήσεις από τη Μήλο

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares