Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015 17:47

Πολλα γκολ και θέαμα για τον Μανώλη! [pics]

Το να πούμε για την προσφορά του Μανώλη Μάκαρη στον αθλητισμό της Νάξου και των Κυκλάδων είναι λίγο. Και μπορεί να επαναλαμβανόμαστε με δεδομένο ότι ουκ ολίγοι έχουν μιλήσει γι' αυτόν.

«Έφυγε» νωρίς και το μόνο που πρόλαβε ήταν να αφήσει πίσω του ψήγματα από το ταλέντο του κυρίως σε επίπεδο διαχείρισης τμημάτων υποδομής με τη μικρή του (λόγω διάρκειας) σφραγίδα να μένει χαραγμένη ακόμη και σήμερα στους περισσότερους ποδοσφαιριστές που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το Φιλώτι. Με την αρωγή του ΑΜΣ Φιλωτίου και της οικογένειάς του το όνομα του Μανώλη Μάκαρη μένει στη μνήμη όλων μέσω του ετήσιου τουρνουά που διεξάγεται στα πλαίσια των Μηλώσιων κάθε καλοκαίρι και χρόνο με το χρόνο αναβαθμίζεται. Πριν από τέσσερα χρόνια. κατέβηκε στη πόλη ώστε να φύγει από τα στενά όρια της ορεινής Νάξου, έναν χρόνο αργότερα μπήκαν και οι .ακαδημίες στο παιχνίδι ώστε να υπάρχει ποικιλία στο πρόγραμμα και μάλιστα από πέρυσι έχουμε και τη παρουσία ακαδημίας από τη Πάρο. Ισως εάν είχαμε καλύτερες ενδοκυκλαδικές συγκοινωνίες το τουρνουά να είχε και μεγαλύτερη διάρκεια με παρουσία και άλλων ομάδες από τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων. Όμως, αυτό είναι μία υπόθεση. Η είδηση πάντως είναι ότι του χρόνου οι άνθρωποι του τουρνουά ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Φιλώτι καθότι υπάρχει η προοπτική να έχει ανακαινισθεί το γήπεδο μέχρι τώρα και μάλιστα θα είναι και το τουρνουά που θα .εγκαινιάσει το συγκεκριμένο γήπεδο.

Παίδες

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι χρόνο με το χρόνο βελτιώνεται η ποιότητα των αναμετρήσεων. Ισως γιατί και οι ακαδημίες έχουν αναβαθμιστεί πλέον, έχουν παίκτες με πολύ υψηλά στάνταρ και οι αγώνες όπως φάνηκε και στην περσινή αγωνιστική περίοδο είναι το λιγότερο συναρπαστικοί. Κάτι που είδαμε και το πρωί (έως το μεσημέρι) της Τρίτης όταν στο ΔΑΚ Νάξου παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο οι ακαδημίες (στις μικρότερες δυνατές ηλικίες) από το ΑΜΣ Φιλωτίου, Νηρέα Πάρου, Πανναξιακού και ΠΑΣ Νάξου. Εάν σκεφτεί κανείς ότι βρισκόμαστε σχεδόν στα μέσα Αυγούστου και καμία από τις ομάδες δεν έχει μπει σε λογική προετοιμασίας, απλά γίνονται κάποιες προπονήσεις συντήρησης, είναι κατανοητό ότι το θέαμα δεν θα ήταν εντυπωσιακό. Όμως, οι λιλιπούτειοι ποδοσφαιριστές τα πήγαν περίφημα. Και οι εντυπώσεις που άφησαν ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές. Νικήτρια ομάδα του μίνι τουρνουά αναδείχτηκε ο ΠΑΣ Νάξου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ενώ στη συνέχεια ο Πανναξιακός και ο Νηρέας Πάρου ήταν αυτές που ανέβηκαν επίσης στο βάθρο των νικητών ως 2η και 3η καλύτερη ομάδα. Ο ΠΑΣ με πολλά νέα πρόσωπα, δικαιολόγησε τη δουλειά που γίνεται σε βάθος και είχε ως αποτέλεσμα δύο αθλητές (Μπουλάρι και Δεγαϊτας) να φύγουν φέτος με μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Επίσης, πολύ καλές εντυπώσεις άφησε και ο Πανναξιακός που έδειξε ότι έχει βρει για τα καλά το δρόμο του προς την κορυφή και κυρίως ότι η δουλειά που γίνεται από τους Παραβατό - Ζαφείρη, κάθε χρόνο γίνεται όλο και ποιοτικότερη και ενδεχομένως φέτος να δούμε έναν Πανναξιακό πιο ανταγωνιστικό από ποτέ και να διεκδικεί τους τίτλους στις μικρότερες κατηγορίες ως ίσος προς ίσον..

Κακλαμάνος

Όμως, το παιχνίδι που κλέβει την παράσταση είναι αυτό των .μεγάλων. Κακά τα ψέματα. Όλοι ζουν για την μάχη των ενήλικων. Που αρκετοί εκ των οποίων βλέπουν να γκριζάρουν τα μαλλιά τους αλλά λειτουργούν ως έφηβοι. Αρκετά ήταν και φέτος τα μεγάλα ονόματα που έδωσαν το παρών και μάλιστα με παρουσία ακόμη και στην Α Εθνική κατηγορία όπως ο «δικός» μας πλέον Αλέκος Κακλαμάνος ή το Γιάννης Παπαχρηστόπουλος αλλά και οι Μιχάλης Καρούσης και Νίκος Κατσάνης με περισσότερες από 100 συμμετοχές σε εθνικές κατηγορίες. Μάλιστα, είχαμε και την είδηση της επιστροφής του Κακλαμάνου στην ενεργό δράση καθότι σύμφωνα με πληροφορίες έχει συμφωνήσει με ομάδα της Ρόδου (νησί από το οποίο και κατάγεται) και αναμένεται να αγωνιστεί και πάλι, έστω και σε τοπικό επίπεδο.

Κατσάνης

Για τον Νίκο Κατσάνη ότι κι εάν πούμε είναι λίγο. Αυτό το ..παιδί (γιατί παραμένει ένα μεγάλο παιδί) συνεχίζει να συμπεριφέρεται στον αγωνιστικό χώρο σαν να είναι 18χρονος που έχει ξεκινήσει τώρα την καριέρα του. Απίστευτη δίψα για ποδόσφαιρο, με πολλά τρεξίματα, ντρίπλες, ποδιές ότι μπορεί κανείς να φανταστεί είχε το ρεπερτόριο του «Νικόλα». Αυτό που δεν είχε ήταν το γκολ. Και να σκεφτεί κανείς ότι η ομάδα του σημείωσε 10 γκολ, τα περισσότερα που έχει βάλει ποτέ νικήτρια ομάδα στο τουρνουά. Και ο Κατσάνης δεν σημείωσε ούτε ένα. Όμως, στο τέλος έφυγε γελώντας από το γήπεδο. Όπως έκανε πάντα άλλωστε στη διάρκεια της καριέρας του. Πήρε πάντως ένα γλυκό φιλί από την μητέρα του πρόωρα χαμένου Μανώλη Μάκαρη, Μαρία, η οποία και έδωσε το παρών για να τιμήσει τους αθλητές που βρέθηκαν στην γιορτή για το γιο της.

Ενήλικες

Η μάχη ήταν εντυπωσιακή καθόλη τη διάρκεια του αγώνα και το 10-4 για τους «κόκκινους» μάλλον αδικεί τους «μπλε» που είχαν την ατυχία να πέσουν πάνω στον Ανυφαντάκη που για μία ακόμη φορά έδειξε ότι είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες των Κυκλάδων. Πρόσωπα της αναμέτρησης εκτός του Κατσάνη, ο Κακλαμάνος όχι μόνο για τα τρία γκολ που σημείωσε αλλά κυρίως γιατί επιτέλους έφυγε νικητές (στα δύο προηγούμενα τουρνουά είχε χάσει ως .κόκκινος) και ο «δάσκαλος» Μιχάλης Κύλης που σημείωσε δύο τέρματα. Τα υπόλοιπα πέντε γκολ σημείωσαν οι Σωτηρόπουλος (3) και Βαθρακοκοίλης (2) για τους νικητές. Από τη πλευρά τους οι «Μπλε» βρέθηκαν στο ημίχρονο να χάνουν με 4-1, είχαν στη σύνθεση τους τον Μιχάλη Αγγελή (2 γκολ) και τον Δημήτρη Μαρούλη που ήταν σε καλή ημέρα αλλά δεν είχαν τα τρεξίματα των αντιπάλων τους. Ο αγέραστος Γιάννης Ζαφείρης σκόραρε και αυτός από την πλευρά του δύο φορές αλλά μέχρι εκεί. Η χρονιά φέτος άνηκε στους Κόκκινους. Να σημειώσουμε τέλος, ότι διαιτητής ήταν η κα Ιουλιανή Ψαρρά που δεν αποκλείεται να την δούμε φέτος και στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων αν και οι πληροφορίες την θέλουν να εντάσσετε στο κλιμάκιο των διαιτητών για την Γ' Εθνική κατηγορία όσον αφορά την αξιολόγηση.

Για τις δύο ομάδες αγωνίστηκαν οι εξής:

Κόκκινοι: Ανυφαντάκης, Μανιός Σ., Λιόφαγος, Κύλης, Κατσάνης, Μουστάκης Γ., Βαθρακοκοίλης, Κακλαμάνος, Γρατσίας, Παπαχρηστόπουλος, Βαθρακοκοίλης, Βασαλάκης, Σιδηρόπουλος.

Μπλε: Βασιλάκης / Γκίργκης, Μπενάκης, Μανιός Δ., Μουστάκης Α., Βλασερός, Παραβατός, Μάκαρης, Μυκονιάτης, Ευριπιώτης, Φάκος, Ζαφείρης, Μαρούλης, Αγγελής.

Εφημερίδα Κυκλαδική

271 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

MakarisBanner2015

Κατηγορία ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ
Νικόδημος Λιανός

Ο "Τύπος" στην ηλεκτρονική του διάσταση. Η ολοκληρωμένη ηλεκτρονική εφημερίδα Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Κυκλάδων.

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares