Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022 23:16

Α.Ε. Πάρου: Ιστορία και ρόστερ 2022 - 2023

Μετά το αφιέρωμα στην Ελλάς Σύρου, συνεχίζουμε με την Α.Ε. Πάρου.

 

Η Α.Ε. Πάρου αποτελεί ουσιαστικά τη συγχώνευση των τεσσάρων υφιστάμενων συλλόγων του νησιού και στόχο έχει να προσπαθήσει να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Κυκλάδων.

Για τη δημιουργία της το 2020 ενώθηκαν ο Α.Ο Πάρου -οι γαλάζιοι όπως αποκαλούνταν χαϊδευτικά- ο οποίος ιδρύθηκε το 1990 και προήλθε από τα σπλάχνα του πολιτιστικού συλλόγου Αρχίλοχος, με τον σύλλογο Νηρέας Νάουσας, ο οποίος ιδρύθηκε το 1959 από μία παρέα Ναουσαίων.

ΑΕ Πάρου 2 φωτό

Επίσης στην ένωση αυτή εισήλθαν η ομάδα του Α.Ο. Μαρπησσαϊκού και του Αστέρα Μαρμάρων, στον οποίο για μία περίοδο προπονητής διατέλεσε ο Αλέκος Αλεξανδρής.

Στα χρώματα της Α.Ε. Πάρου κυριαρχεί το κίτρινο και το μπλε, υπάρχει όμως και το γαλάζιο με το κόκκινο. Η ομάδα αγωνίζεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάρου, το οποίο έχει χλοοτάπητα και είναι χωρητικότητας 800 περίπου θέσεων.

Το έμβλημα της ομάδας δεν απεικονίζει κάτι άλλο από το νησί της Πάρου βαμμένο με τα τέσσερα χρώματα της ένωσης των ομάδων που αναφέραμε πριν. Πρόεδρος της Α.Ε. Πάρου είναι ο Βαζαίος Πετρόπουλος και αντιπρόεδρος ο Γιάννης Πετρόπουλος.

ΑΕ Πάρου 3 φωτό

Προπονητής της Α.Ε. Πάρου είναι ο Γιώργος Μοστράτος, ο μεγαλύτερος ίσως ποδοσφαιριστής που έβγαλε η Πάρος, ο οποίος έχει αγωνιστεί σαν ποδοσφαιριστής στις επαγγελματικές κατηγορίες, στην Κέρκυρα και στον Αθηναϊκό, όταν αυτός ανέβηκε από την Β’ στην Α’ Εθνική Κατηγορία.

Το ρόστερ της ομάδας της Α.Ε. Πάρου αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές:

Τερματοφύλακες: Δημήτρης Βασιλάρης, Μανόλης Χαρίστος, Δημήτρης Ρούσσος

Αμυντικοί: Βαγγέλης Καμπασής, Χρήστος Γαβαλάς, Κώστας Σαρρής, Βαγγέλης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Κρητικός, Στάθης Μπερνικόλας, Βαγγέλης Μανωλακούδης, Γκέρντυ Λόκα, Νίκος Κρητικός, Κώστας Μανδραβέλης

Μέσοι: Νίκος Σκιαδάς, Νίκος Σταθερός, Αλέξανδρος Παντελαίος, Κρίστυ Λόκα, Κώστας Βασιλόπουλος, Μουράι Σαμπάν, Στέφανος Κρητικός, Μπάμπης Ρούσσος, Φοίβος Στεφανίδης, Άλπερτ Γκιόκα

Επιθετικοί: Στέλιος Αρκουλής, Δημήτρης Ραγκούσης, Στρατής Κρητικός, Νίκος Βαθρακοκοίλης

Μανόλης Κατεινάς

Γεννήθηκα στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 1975. Μεγάλωσα στον Ταύρο και κατάγομαι από την Απείρανθο της Νάξου.

Σπούδασα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επιμορφώθηκα στην Αθλητική Δημοσιογραφία στο ΚΕΔΙΒΙΜ του ίδιου Πανεπιστημίου.

Έχω επίσης γράψει τέσσερα λογοτεχνικά βιβλία και έχω συμμετάσχει σε πολλές συλλογές Ελλήνων λογοτεχνών.

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares