Σάββατο, 02 Φεβρουαρίου 2019 00:02

Τραγική συμπεριφορά... έκοψαν την μπάλα με το έτσι θέλω σε 3 παίκτες

Δυστυχώς για ακόμη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες της τραγικής συμπεριφοράς ενός σωματείου να αρνείται να δώσει μεταγραφή σε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι απλά θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο σε ομάδες της αρεσκείας τους.

Την χειμερινή μεταγραφική περίοδο που έληξε χθες 31/1, όπως σε κάθε περίοδο λάβαμε αρκετά μηνύματα απόγνωσης από ποδοσφαιριστές που ήταν έρμαια διοικητικών παραγόντων που τους αρνούνταν να υπογράψουν ώστε να αλλάξουν ομάδα και να αγωνιστούν εκεί που τους αρέσει, όπως είναι λογικό για έναν ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή. Η συμβουλή μας πάντα όταν έχουμε τέτοιες καταγγελίες είναι να εξαντληθεί όσο περιθώριο διαλόγου υπάρχει μέχρι να βρεθεί κάποια λύση, καθώς δεν έχει κανένα νόημα και ουσία μία ομάδα να έχει στις τάξεις της έναν ποδοσφαιριστή που δεν θέλει να αγωνιστεί πλέον σε αυτήν. Η αλήθεια είναι ότι στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτό έφερε αποτέλεσμα, καθώς μετά από συζητήσεις βρέθηκε η χρυσή τομή και ο παίκτης παραχωρήθηκε, στην χειρότερη περίπτωση με κάποιο αντάλλαγμα έμψυχου υλικού.

Αυτό βέβαια που δεν γίνεται κατανοητό είναι η αρνητικότητα κάποιων παραγόντων, οι οποίοι θεωρούν κτήμα τους τους ποδοσφαιριστές και τα θέλω τους... Σε αυτές τις περιπτώσεις το τίμημα είναι βαρύ και αυτό συνήθως το πληρώνουν οι ίδιοι οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, αφού υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα παικτών, οι οποίοι έκοψαν το ποδόσφαιρο από καπρίτσια παραγόντων!

Και εδώ τίθεται το ερώτημα ο ποδοσφαιριστής δεν φέρει ευθύνη; Φυσικά υπάρχουν και περιπτώσεις που ο ποδοσφαιριστής ευθύνεται και αυτό έγκειται στην συμφωνία κυρίων που έχει με το κάθε σωματείο. Το γεγονός όμως ότι σε πολλές περιπτώσεις μιλάμε για ανήλικους ή παίκτες οι οποίοι θέλουν να παίζουν ποδόσφαιρο γιατί απλά το αγαπούν, τότε η πλάστιγγα γέρνει και πάλι υπέρ του ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ.

Συμβαίνει και στις Κυκλάδες

Ευτυχώς στις Κυκλάδες το φαινόμενο δεν είναι τόσο διαδεδομένο, αλλά παρόλα αυτά το υπόλοιπο της σεζόν θα βρει παίκτες, οι οποίοι θα διακόψουν το ποδόσφαιρο και αυτό είναι το «παράσημο» από διοικήσεις, που δυστυχώς αποφασίζουν ομόφωνα για να συμβεί κάτι τέτοιο.

Μία τέτοια διοίκηση είναι του ΑΟ Πάγου, με το πρόεδρο της οποίας επικοινωνήσαμε μετά από φρικτά παράπονα που είχαμε από ποδοσφαιριστές που ήθελαν να αποχωρήσουν οι άνθρωποι της διοίκησης αρνούνταν να τους δώσουν τα δελτία τους.

Όταν ζητήσαμε την άποψη του σωματείου σε αυτές τις καταγγελίες, η απάντηση που μας έδωσε ο πρόεδρος του συλλόγου μπορεί να χαρακτηριστεί ως κάθετη και κάπως κυνική, αφού μας παρέπεμψε σε μία ανακοίνωση (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ), η οποία ανέφερε ότι κανένας ποδοσφαιριστής δεν θα αποχωρήσει... Λες και οι ποδοσφαιριστές είναι κτήματα του κάθε παράγοντα που είναι σε θέση να ορίζει την ποδοσφαιρική ζωή του καθενός.

«Δώσαμε 5 ποδοσφαιριστές (Ευμορφόπουλο, Γαληνό, Ντόγο, Μουλίδη και Μανουδάκη), δεν έχουμε την πολυτέλεια να δώσουμε και άλλους γιατί έχουμε κάνει έναν σχεδιασμό από την αρχή της χρονιάς» μας είπε ο πρόεδρος του ΑΟ Πάγου, κ. Μανολιός, με τον οποίο επικοινωνήσαμε μετά από μεγάλη προσπάθεια.

Έκοψαν την μπάλα

Και επειδή το sportcyclades.gr μιλάει πάντα με στοιχεία σας μεταφέρουμε μέρος της άποψης τριών (3) ποδοσφαιριστών, οι οποίοι ουσιαστικά έκοψαν το ποδόσφαιρο μέχρι τέλος της σεζόν αναμένοντας την καλοκαιρινή περίοδο για να αγωνιστούν εκεί που θέλουν.

Οι υποθέσεις τους βέβαια έχουν περισσότερο παρασκήνιο, αλλά εμείς θα μείνουμε στο κομμάτι που αφορά καθαρά το ποδόσφαιρο.

Ο Αντώνης Μπαλόπητας είναι ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος δεν είναι μόνο ικανός εντός γηπέδων, αλλά και ένα πολύ καλό παιδί, χαμηλών τόνων. Και όμως σε πολλούς ακούστηκε πολύ περίεργο, που ο Πάγος του αρνήθηκε να του δώσει την μεταγραφή που επιθυμούσε στον ΑΟ Σύρου. Ο ίδιος πάντως φάνηκε πολύ απογοητευμένος όταν μίλησε μαζί μας, λέγοντας: «Έχω πέσει από τα σύννεφα για τον τρόπο που μου φέρθηκαν στον Πάγο. Δεν περίμενα από ανθρώπους που είμαστε κάθε μέρα μαζί και έχουμε παίξει ποδόσφαιρο μαζί να μου φερθούν έτσι. Εγώ θα σταματήσω να αγωνίζομαι και θα προπονούμε με τον ΑΟ Καραβά όταν βρίσκομαι στην Αθήνα και με τον ΑΟ Σύρου όταν βρίσκομαι στην Σύρο».

Οι 17χρονοι Αντώνης Σκορδίλης και Μιχάλης Βουτσίνος που είχαν μετακομίσει από τον Αίαντα Σύρου στον Πάγο το καλοκαίρι θέλησαν και αυτοί να επιστρέψουν στην ομάδα που τους ανέδειξε, λαμβάνοντας αρνητική απάντηση από τον Πάγο και μπαίνοντας ουσιαστικά στο «ψυγείο». Και οι δύο αποφάσισαν να σταματήσουν από τον Πάγο και να συνεχίσουν να προπονούνται με την πρώην τους ομάδα μέχρι νεοτέρας: «Μας είχαν πει ότι ο Πάγος δεν κρατάει κανέναν με το ζόρι, αλλά τελικά δεν ήταν έτσι. Θα συμμετέχουμε στις προπονήσεις του Αίαντα Σύρου και το καλοκαίρι θα ενταχθούμε κανονικά στην ομάδα», μας είπαν συνοπτικά και οι δυο παίκτες.

Προβληματισμός

Περίεργα πάρε - δώσε, κόντρες και εντάσεις, όλα αυτά έχουν φτάσει στα αυτιά της ΕΠΣ Κυκλάδων, με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Κυκλάδων κ. Ειρηναίο Φρέρη να είναι πολύ ενοχλημένος με τα όσα συμβαίνουν και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει αμαυρώνουν την εικόνα του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου.

Εμείς ζητήσαμε την άποψη του, μιας και ο ίδιος πρόσφατα είχε αναλάβει πρωτοβουλία να για να βρεθεί λύση σε προβλήματα που αφορούσαν τις ακαδημίες του νησιού, από την οποία σημειωτέων απουσίασε ο Πάγος: «Δυστυχώς, γινόμαστε μάρτυρες αυτών των περίεργων τακτικών που μόνο καλό δεν κάνουν στο ποδόσφαιρο μας. Προσπαθούμε να βγάλουμε μία εικόνα ποδοσφαιρικού πολιτισμού προς την υπόλοιπη Ελλάδα και θα έλεγα ότι το έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό. Τέτοιες πρακτικές είναι καταδικαστέες και κάτι θα πρέπει να γίνει για να εξαλείψουν. Εμείς σαν ΕΠΣ Κυκλάδων θα προσπαθήσουμε για ακόμη μάι φορά να καλέσουμε όλους τους εμπλεκόμενους στο τραπέζι του διαλόγου, όπου ελπίζουμε να δοθεί μία λύση».

Εμείς θα κλείσουμε αυτά α λυπηρά γεγονότα με μία ευχή να μην ξανασυμβούν και να μην λάβουμε ποτέ ξανά στο μέλλον παρόμοια παράπονα. Αυτό το άρθρο γράφτηκε για δύο λόγους, ο πρώτος είναι για να νιώσουν αυτά τα παιδιά καλύτερα, εκφράζοντας κατά κάποιο τρόπο την δυσαρέσκεια τους και ο δεύτερος, μήπως συνετιστεί η μερίδα παραγόντων που  θεωρούν τους ποδοσφαιριστές «τσιφλίκια» τους. 

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares