Μυλώνης: Δύσκολη η επανένταξη των ποδοσφαιριστών και κίνδυνος τραυματισμών

Μυλώνης: Δύσκολη η επανένταξη των ποδοσφαιριστών και κίνδυνος τραυματισμών

Τοποθετήσεις και μάλιστα από έναν ειδικό περί του ποδοσφαίρου με ιδιαίτερες και πλούσιες γνώσεις, όπως αυτές του Λευτέρη Μυλώνη, Γυμναστή της Α’ Ομάδας καθώς και Τεχνικού Διευθυντή των Ακαδημιών της Κηφισιάς.

Άρα αυτός ο διπλος του ρόλος, από τη φύση του και μόνον μας παραπέμπει σε έναν άνθρωπο που αξίζει ο κόπος να διαβάσει πράγματα που στην παρούσα φάση θα είναι χρήσιμα σε όλους μας. Παράλληλα ο Μυλώνης, είναι το κλειδί της επιτυχίας, της πολύ καλής πορείας που διαγράφει η ομάδα της Κηφισιάς, τα τελευταία χρόνια και όσο ο ίδιος βρίσκεται στον πάγκο.

Είναι ένα πρόσωπο που είναι αποδεκτό από όλους όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, αλλά και τι σημαίνει φυσική κατάσταση για έναν ποδοσφαιριστή. Ο ίδιος με ευχαρίστηση απάντησε στις απορίες μας και μας έκανε ακόμη πιο σοφούς σε θέματα και απορίες που ενδεχομένως θα έχουν ήδη σχηματιστεί σε όλους μας.

Αξίζει όλοι να διαβάσουν αυτά που αποκαλύπτει σήμερα στο Αθλ Πνεύμα, λέγοντας τα εξής:

 «Σε τέτοιου είδους πρωτόγνωρες περιπτώσεις ύψιστη σημασία έχει η υγεία και η ακεραιότητα όλων μας. Αρχικά ακόμη δεν γνωρίζουμε το χρονικό εύρος της αποχής από το αγωνιστικό πρόγραμμα και τις υποχρεώσεις. Το ποδόσφαιρο ενεργειακά χαρακτηρίζεται ως αερόβιο άθλημα υψηλής έντασης με ενδιάμεσες περιόδους χαμηλής έντασης, περιόδων δραστηριότητας διαφορετικών εντάσεων και διάρκειας και με ενδιάμεσες περιόδους ανάπαυλας.

Η αγωνιστική αποχή ενδέχεται να επιφέρει υστερήσεις σε διάφορα φυσιολογικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένου του μυο-σκελετικού, του νευρικού, του ανοσοποιητικού. Έτσι μεγάλο ρόλο θα παίξει το διάστημα από την λήξη ως την επανέναρξη των προπονήσεων με δεδομένο ότι όσο πιο μικρό τόσο πιο εύκολη η επιστροφή. 

Η φυσική κατάσταση περιλαμβάνει πάρα πολλές ικανότητες σημαντικότερη των οποίων θεωρείται δίκαια η αερόβια ικανότητα γιατί αυτή είναι η βάση πάνω στην οποία εξελίσσονται όλοι οι άλλοι ιδιαίτεροι μηχανισμοί της αθλητικής απόδοσης. Η αερόβια ικανότητα είναι και αυτή που έχει μια άκρως περίεργη λειτουργία, χάνεται σχετικά γρήγορα και αντίστοιχα ανακτάται και γρήγορα.

Βέβαια εδώ ρόλο παίζει το επίπεδο του αθλητή, η προηγούμενη αθλητική προετοιμασία, το επίπεδο του ανταγωνισμού καθώς και σίγουρα το χρονικό σημείο του προπονητικού κύκλου, φάση στην οποία ούτως ή άλλως παρατηρείται σαφή κάμψη των δεικτών αερόβιας ικανότητας. Ακόμη σημαντικό θα είναι οι ποδοσφαιριστές κατά την περίοδο αυτή να προπονούνται ατομικά στο σπίτι τουλάχιστον στην ικανότητα της δύναμης ώστε καρδιααγγειακά να βρίσκονται σε καλό επίπεδο και να είναι εφικτή η σύνδεση στο νέο προπονητικό ξεκίνημα.

Για μένα το σημαντικότερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε όλοι θα είναι οι προσαρμογές των ποδοσφαιριστών στις απαιτήσεις του αγώνα αφού κυρίως εκεί θα παρατηρηθούν έντονα προβλήματα όπως είναι των πιθανών τραυματισμών. Τέλος ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν, ούτως ή άλλως πόσο μάλλον τώρα, τόσο οι ποδοσφαιριστές όσο και οι προπονητές μετά την επανένταξη, αφού μετά την προπόνηση είναι γνωστό ότι παρατηρείται μια πτώση (ευτυχώς για λίγο) των αμυνών του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η ευχή όλων μας είναι γρήγορη και καλή επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους και μετά το πρόβλημα των προπονητικών στόχων και προσαρμογών είναι εύκολο να επιλυθεί».

Betarades
επιστροφή στην κορυφή

Πατέρας ο προπονητής των ακαδημιών της Θύελλας Καμαρίου Βασίλης Τσέπα

Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν από σήμερα ο Βασίλης Τσέπα και...

«Μένουν σπίτι» και κάνουν προπόνηση οι ακαδημίες της Άνω Μεράς

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές της ακαδημίας του Αθλητικού Σωματείου Άνω Μεράς...

Πένθος στην οικογένεια του Άγγελου Σταμούλη

Για την απώλεια του πατέρα του πενθεί ο ποδοσφαιριστής της...

Ποιον προπονητή της Β' κατηγορίας της ΕΠΣ Κυκλάδων θα θέλατε στην ομάδα σας;

Μέσω γκάλοπ που διενεργεί το sportcyclades.gr δίνει την ευκαιρία στους...

Γκάλοπ: Ποιον προπονητή της Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Κυκλάδων θα θέλατε στην ομάδα σας;

Ποιον προπονητή της Α' κατηγορίας της ΕΠΣ Κυκλάδων θα θέλατε...

Τα «οικογενειακά βάρη» του Κώστα Ανδριόλα [vid]

Ο τερματοφύλακας της Θύελλας Καμαρίου, Κώστας Ανδριόλας και η σύζυγος...

Τα παιδιά του Νηρέα έστειλαν το μήνυμα τους ζωγραφίζοντας

Με πρωτοβουλία που έλαβε ο προπονητής τους Μιχάλης Παπαδάκης, τα...

Ψηφίστε τον κορυφαίο προπονητή του 5ου ομίλου στην Γ' Εθνική

Ο 5ος όμιλος θέλει τρεις αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί και...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (2)

Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την απονομή του νταμπλ στον ΑΟ Σύρου [vid]

Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν χθες (2/4/2017) από την απονομή του Κυπέλλου και του πρωταθλήματος της σεζόν 2016-2017 στον νταμπλούχο ΑΟ Σύρου.

Πατέρας ο προπονητής των ακαδημιών της Θύελλας Καμαρίου Βασίλης Τσέπα

Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν από σήμερα ο Βασίλης Τσέπα και η σύζυγος του Δέσποινα Κουτράκη που έφερε στον κόσμο το...