Ρεκόρ συμμετοχών στη γενική συνέλευση της ΕΠΣ Κυκλάδων

Ρεκόρ συμμετοχών στη γενική συνέλευση της ΕΠΣ Κυκλάδων

Η πιο επιτυχημένη από πλευράς συμμετοχών τα τελευταία χρόνια ήταν η γενική συνέλευση της ΕΠΣ Κυκλάδων που πραγματοποιήθηκε σήμερα 5/7 στη Νάξο.

Στον φιλόξενο χώρο της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου βρέθηκαν 22 εκπρόσωποι ομάδων, οι οποίοι πήραν τον λόγο, εκφράζοντας ο καθένας τις απόψεις του.

Μπορεί το τοπίο να παραμένει θολό όσο αφορά τη δομή του πρωταθλήματος της επόμενης σεζόν, με τις περισσότερες απόψεις να συγκλίνουν προς την δημιουργία μίας κατηγορίας. 

Ειδική αναφορά στα χρέη της ΕΠΟ προς την ΕΠΣ Κυκλάδων που ανέρχεται πάνω από 300.000€.

Επίσης, λήφθηκε η απόφαση από την επόμενη σεζόν να θεσπιστούν τα βραβεία: παιδαγωγού - προπονητή, παιδαγωγού - διαιτητή και παιδαγωγού - παράγοντα. 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

               Αγαπητοί φίλοι,

               τον Ιούνιο συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια ενασχόλησης μου με την Διοίκηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων, πέντε χρόνια που με γέμισαν με πάμπολλα συναισθήματα, στην συντριπτική τους πλειοψηφία θετικά. Τα όποια αρνητικά δεν είναι άξια αναφοράς και πιστέψτε με,  μαζί θα τα εκμηδενίσουμε.

              Για τις αμέτρητες ώρες που αφιέρωσα, μέρα και πολλές φορές νύχτα, για την εύρυθμη λειτουργία της Ένωσης, ποτέ μου δεν μετάνιωσα. Το αντίθετο, μόνο χαρά και ικανοποίηση μου πρόσφεραν, μιας και το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο είναι σε γερές βάσεις και σε τροχιά ανάπτυξης.

              Σίγουρα όλοι μας ζούμε το τελευταίο διάστημα σε πρωτόγνωρες συνθήκες, μα το χαμόγελο και η αισιοδοξία δεν παύουν να υπάρχουν.

              Η ικανοποίηση στα μάτια των παιδιών, μας δίνει κουράγιο και δύναμη. Η εξαιρετική παρουσία των Κυκλαδίτικων Σωματείων στις Εθνικές Κατηγορίες μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον και μία σκέψη μόνο μας κυριεύει, ότι πραγματικά αξίζει τον κόπο.

              Όλα για τις Κυκλάδες.

              Όλα για το Ποδόσφαιρο.

              Όλα για την Ένωση μας.

             

                                          «ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΝΩΝΕΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

                                                                             Ειρηναίος Φρέρης

                                                                                                 Πρόεδρος Ε.Π.Σ. Κυκλάδων

                                     ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  Ε.Π.Σ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ 2019-2020

       

                  Φίλοι μου, κλείνοντας ακόμη μία ποδοσφαιρική χρονιά, σίγουρα την πιο δύσκολη που θα μπορούσε να υπάρξει για την Χώρα μας, ανάμεικτα συναισθήματα διακατέχουν όλους μας.

                   Λύπη και αγωνία για την απότομη διακοπή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων λόγω της πανδημίας.

                   Χαρά όμως και θαυμασμό για τα κατορθώματα του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου για ακόμη μία χρονιά.

                   Οι Μικτές μας ομάδες, όπως συνηθίζεται τελευταία, μας εκπροσώπησαν επάξια στο τουρνουά της Χίου. Το μικρό μας και εντελώς καινούργιο τμήμα Κ-12 πήρε την πρώτη θέση και το εισιτήριο              για τη φάση των 16 με την κληρωτίδα να μας φέρνει αντίπαλο την ομάδα της Ε.Π.Σ. Χανίων. Δυστυχώς όμως λόγω της πανδημίας, ο αγώνας ματαιώθηκε και οι μικροί αθλητές έμειναν με τη χαρά της πρόκρισης και με την πίκρα ότι δεν μπόρεσαν να αγωνιστούν. Η Ε.Π.Σ. Κυκλάδων κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την διεξαγωγή ενός φιλικού αγώνα με την Ε.Π.Σ. Χανίων. Οι δύο, πλέον, προπονητές των Μικτών μας ομάδων παρακολουθούν όλους τους αγώνες των Πρωταθλημάτων Υποδομών μας και τα ακόμη καλύτερα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να φανούν πιστεύουμε.

                  Οι τρεις εκπρόσωποι μας στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, Α.Σ. ΘΥΕΛΛΑ, Α.Ο. ΠΑΝΘΗΡΑΙΚΟΣ και ΑΣ ΑΝΩ ΜΕΡΑ παρέμειναν επάξια στη Γ’ Εθνική Κατηγορία και η ΘΥΕΛΛΑ μάλιστα τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου της ισοβαθμώντας με την «ιστορική» ομάδα της Καλλιθέας, ένα βήμα από την Β’ Εθνική, η οποία  είναι πολύ κοντά για τις Κυκλάδες πλέον.

                   Οι ομάδες Γυναικών, Α.Ο. ΠΕΡΣΕΑΣ ΣΥΡΟΥ και ΑΣ ΑΝΩ ΜΕΡΑ, είχαν πάρα πολύ καλή πορεία στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Γυναικών, με τον ΠΕΡΣΕΑ μάλιστα να έχει πολλές ελπίδες για άνοδο στη Β’ Εθνική Κατηγορία. Μέχρι σήμερα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει τελεσιδικήσει τίποτα.

                   Ευχόμαστε σύντομα να έχουμε Κυκλαδίτικες ομάδες σε ακόμη μεγαλύτερες Εθνικές Κατηγορίες, και γιατί όχι έχοντας στα νησιά μας γήπεδα με αντίστοιχες προδιαγραφές, και ομάδες σε Α’ Εθνική Κατηγορία.

                   Από του χρόνου και μία τέταρτη ομάδα μας θα συμμετέχει στην Γ’ Εθνική Ανδρών. Ο Α.Ο. ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ, ο φετινός Πρωταθλητής μας και ο μοναδικός φέτος Πρωταθλητής στην Ελλάδα πριν την απότομη διακοπή των Πρωταθλημάτων.

                   Στο Πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας τα σωματεία μας Α.Π.Ο ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ και Π.Α.Σ ΝΑΞΟΥ πήραν  το εισιτήριο ανόδου για την Α’ Κατηγορία συγκεντρώνοντας τους περισσότερους βαθμούς μέχρι την διακοπή του Πρωταθλήματος. Η ΕΛΛΑΣ Σύρου ανακηρύχθηκε Πρωταθλήτρια Β’ Κατηγορίας «aegean islands” έχοντας συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς.

                   Τα Πρωταθλήματα Υποδομών Κ-10, Κ-12, Κ-14, Κ-16 δυστυχώς διακόπηκαν υποχρεωτικά και η μεγάλη υπόσχεση μας          προς τα μικρά παιδιά για διεξαγωγή των final four τον Σεπτέμβριο παραμένει.

Το νεοεισαχθέν στην Ε.Π.Σ. Κυκλάδων τουρνουά Κ-10, είχε μεγάλη, πιστεύουμε επιτυχία, με τους μικρούς «μπόμπιρες» να παίρνουν  την πρώτη τους επίσημη συμμετοχή ως ποδοσφαιριστές.

                   Οι δύο Σχολές Προπονητών που έγιναν στα νησιά μας, τα προηγούμενα χρόνια, βοήθησαν στο να αυξηθεί ο αριθμός των πτυχιούχων προπονητών στις Κυκλάδες, στον αριθμό εξήντα (60). Τεράστια η συμβολή τους καθώς και του επίσημου πλέον Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Κυκλάδων.

                    Η Διαιτησία ακόμη ένα στάδιο παραπάνω με μεγαλύτερη μείωση των εξοδολογίων και με ανάδειξη δέκα περίπου νέων Διαιτητών που θα βοηθήσουν στο έπακρο τα Σωματεία  και τα Πρωταθλήματα μας.

                    Οι Ακτοπλοϊκές Εταιρείες, στάθηκαν δίπλα στα σωματεία μας, προσφέροντας μεγάλες εκπτώσεις στα ναύλα και συνεχείς                    τροποποιήσεις δρομολογίων για την εξυπηρέτηση των Αθλητών μας και την ομαλή διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων.

                    Οι αγωνιστικοί χώροι συνεχίζουν να αναβαθμίζονται και να εκσυγχρονίζονται,  έχοντας πλέον σχεδόν όλα τα νησιά πολύ καλές και ασφαλείς εγκαταστάσεις. Πολιτεία, Περιφέρεια και Δήμοι συμβάλλουν τα μέγιστα γι’ αυτό καθώς και στην διεξαγωγή επιτυχημένων διοργανώσεων. Ευχόμαστε αυτό να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά 2020 – 2021 να ανεβούμε ακόμη πιο ψηλά.

                    Το Δ.Σ της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων, με συμβούλους και συνεργάτες σε όλα σχεδόν τα νησιά, προσπαθεί τα μέγιστα για την εύρυθμη λειτουργία της Ε.Π.Σ.Κ. συμβάλλοντας και οικονομικά. Οι οφειλές της Ε.Π.Ο. προς την Ε.Π.Σ. Κυκλάδων έχουν φτάσει το ποσό των 318.759,17 €.

                    Πέρυσι θεσπίστηκε το βραβείο «Παιδαγωγού» το οποίο φέτος και για πρώτη χρονιά απονέμεται στον κ. Πέτρο Μαράκη, τον ακούραστο εργάτη του Κυκλαδίτικου Ποδοσφαίρου. Πέτρο, Πέτρο μας, σε ευχαριστούμε για «ΟΛΑ» όσα προσέφερες και προσφέρεις στα «παιδιά» μας, στα «παιδιά» σου.

                    Θερμά συγχαρητήρια στον ΑΙΑΝΤΑ ΣΥΡΟΥ και στον Α.Σ. ΠΑΜΜΗΛΙΑΚΟ για την κατάκτηση του φετινού Κυπέλλου Ήθους.

                     Τέλος, όπως πλέον τείνει να καθιερωθεί, ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» δεν αρκεί για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τον Δάσκαλο Γιάννη Σιγάλα, ο οποίος ακούραστος εργάτης της Ένωσης είναι  πανταχού παρών δίνοντας λύσεις. Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ίδρυση της Ε.Π.Σ. Κυκλάδων, η Ένωση μας τον ανακηρύττει και επίσημα «ΕΠΙΤΙΜΟ» Πρόεδρο της και του απονέμει ειδική τιμητική πλακέτα. Ευχόμαστε για πολλά ακόμη χρόνια να βοηθάει το δεύτερο παιδί του, την Ε.Π.Σ.Κ. Του οφείλουμε πολλά.

                      Σας ευχαριστούμε όλους και ευχόμαστε να βγει το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο ακόμη πιο δυνατό μέσα από τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες.                         

                                                                       

                                                                              Με τιμή

                                                                       Ειρηναίος Φρέρης

                                                                       Πρόεδρος Ε.Π.Σ.Κ.,

Το βίντεο από τη συνέλευση

 

Betarades
επιστροφή στην κορυφή

Η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος της Κ11

Μετά την αναπροσαρμογή που υπήρξε στις ηλικιακές κατηγορίες, η ΕΠΣ...

Κ13 ξανά μετά το 2016, η προκήρυξη του πρωταθλήματος

Μετά τη σεζόν 2015-2016, όπου πραγματοποιήθηκε για τελευταία σεζόν το...

Ντόγος για ΑΕ Μυκόνου

Σπουδαία μεταγραφική επιτυχία ετοιμάζει η ΑΕ Μυκόνου καθώς η ομάδα...

Η προκήρυξη της Κ17 που επανέρχεται μετά το 2016

Μετά τις αλλαγές που υπήρξαν στις ηλικιακές κατηγορίες των πρωταθλημάτων...

Η προκήρυξη της κατηγορίας Κ15 ''MOLTEN'' της ΕΠΣ Κυκλάδων

Διαβάστε αναλυτικά την προκήρυξη της κατηγορίας Κ15 ''MOLTEN'' της ΕΠΣ...

Η Μαρία Μάκαρη Υπεύθυνη Επικοινωνίας στον ΠΑΣ Νάξου

Κίνηση στο οργανωτικό κομμάτι έκανε ο ΠΑΣ Νάξου, καθώς πριν...

Στο δίκτυο ακαδημιών της ΠΑΕ Ατρόμητος η ΕΛΛΑΣ Σύρου

Στην προσπάθεια που κάνει η Ελλάς Σύρου για τη δημιουργία...

Ημέρα συζήτησης σήμερα για την ακαδημία του ΑΜΣ Φιλωτίου

Μετά την ανακοίνωση της επέκτασης της συνεργασίας με τον προπονητή...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (2)

Τουρνουά φιλικών ΑΕ Μυκόνου, Σαντορίνης 2020 και Πανναξιακού στη Νάξο

Οι Κυκλαδίτικες ομάδες έχουν δείξει ότι όταν χρειαστεί τότε μπορούν να συνεργαστούν σε πολύ καλό επίπεδο.

Η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος της Κ11

Μετά την αναπροσαρμογή που υπήρξε στις ηλικιακές κατηγορίες, η ΕΠΣ Κυκλάδων διοργανώνει για πρώτη φορά πρωτάθλημα Κ11.