×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 63

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011 20:04

Οι βετεράνοι της ΑΕΚ έλαμψαν για ακόμη μια φορά με την παρουσία τους στη Σαντορίνη.

AEK_MANOLAS_PAPAIOANOY

Οι βετεράνοι της ΑΕΚ έλαμψαν για ακόμη μια φορά με την παρουσία τους στη Σαντορίνη. Οδήγησαν τους οπαδούς της ΑΕΚ να θυμίσουν «σκεπαστή» με τις εκδηλώσεις τους και επικράτησαν 6-3 των αντίστοιχων του νησιού.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΟΥΡΤΖΗΣ

Οι ποδοσφαιριστές, που συμμετέχουν στην ομάδα βετεράνων της ΑΕΚ, μετά την αγωνιστική του υποχρέωση στην Σαντορίνη, επέστρεψαν από χθες στην...βάση τους, και ετοιμάζονται για τον αγώνα που θα δώσουν την προσεχή Δευτέρα στη Νέα Κίο, με τους αντίστοιχους του τοπικού Αργοναύτη. Όμως ακόμη έχουν νωπές τις αναμνήσεις και «ζωντανές» τις εικόνες απ' όσα εντυπωσιακά είδαν και έζησαν, στη Σαντορίνη. Κατάφεραν να γεμίσουν τις μπαταρίες τους για το καλοκαίρι, από την «κόρη κορυφαίου θυμού, γυμνή αναδυομένη», όπως την αποκαλεί ο Οδυσσεάς Ελύτης στο ποίημά του Ωδή στη Σαντορίνη!
Όπως ωδή ήταν και αυτή που έγραψαν με την παρουσία τους στην Σαντορίνη οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές της «Ένωσης»

aek-thira.3

Οι «κιτρινόμαυροι» ποδοσφαιρικοί αστέρες του παρελθόντος, προκάλεσαν στην κυριολεξία ηφαιστειακή έκρηξη με την παρουσία τους. Με τους Μίμη Παπαϊωάννου, Λάκη Νικολάου και Στελιο Μανωλά στην πρώτη σειρά, όπου και εάν πήγαιναν δημιουργούσαν δονήσεις, όμοιες με σεισμική μετακολουθία. Γιατί η Σαντορίνη ως τόπος, έχει μια καρδιά που χτυπά δυνατά και δονεί τα βουνά, το έδαφος, τη θάλασσα. Παρόμοιες δονήσεις όμως προκάλεσαν και οι βετεράνοι του «δικέφαλου αετού» της ΑΕΚ, που με την παρουσία τους, έκαναν ο νησί, έστω και για ένα τριήμερο, να πάρει «κιτρινόμαυρο» χρώμα και να δονηθεί από τις εκδηλώσεις των οπαδών της ΑΕΚ.
Οι ποδοσφαιρικοί αστέρες του «κιτρινόμαυρου» παρελθόντος, περπάτησαν ανάμεσα στους διατηρητέους παραδοσιακούς οικισμούς στο Ημεροβίγλι και την Οία.

Απόλαυσαν το ηλιοβασίλεμα, αλλά και τη θάλασσα στο Καμάρι. Όπως και τα νησάκια γύρω από τη Θήρα στην κρουαζιέρα που τους έκαναν οι διοργανωτές. Και φυσικά απόλαυσαν τους παραδοσιακούς μεζέδες στην ταβέρνε του «Καπεταν Τζό»αλλά και το παραδοσιακό κρασί «Σαντό». Μάλιστα η επίσκεψη τους στην οινοποιεία, "Santo wines" ήταν η τελευταία τους «γεύση» από τη Σαντορίνη, πριν επιβιβαστούν στο Jet Ferry που θα τους επέστρεφε στον Πειραιά.

Ήταν κυριολεκτικά ένα τριήμερο «όνειρο» αυτό που βίωσαν οι βετεράνοι της «Ένωσης», σ' ένα από τα

aek-thira.1

διασημότερα τουριστικά κέντρα του κόσμου, την Σαντορίνη. Και το έκανε ονειρικό, η φιλοξενία κυρίως από τον Λιμενάρχη Σαντορίνης και πρόεδρο των βετεράνων ποδοσφαιριστών του νησιού Μάκη Βασαλάκη, που με τον Δημήτρη Πίττα, ήταν οι ηθικοί αυτουργοί, για να γίνει το παιχνίδι και να πάνε για πρώτη φορά οι βετεράνοι της ΑΕΚ στη Σαντορίνη. Και συνοδοιπόροι στους προαναφερθέντες, η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Καμαρίων Μαριάννας Πελέκη, αλλά και ο αρχηγού της ομάδας βετεράνων Σαντορίνης Γιάννης Γαβαλάς. Οι προαναφερθέντες, έδωσαν κυριολεκτικά μαθήματα φιλοξενίας που θα ζήλευε και ο Ξένιος Δίας, αφού λειτούργησαν ως «ομοούσια τριάς» προστασίας των φιλοξενούμενων τους.

Ευχαριστίες για Βασαλάκη-Πελέκη και Γαβαλά

«Στα όσα χρόνια παίζω με την ομάδα των βετεράνων, το ταξίδι που κάναμε στην Σαντορίνη, ήταν το καλύτερο. Και γι' αυτό αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στο πρόεδρο των βετεράνων της Σαντορίνης Μάκη Βασαλάκη, αλλά και το Δημήτρη Πίττα, που από πλευράς οικοδεσποτών έκαναν με την κυρία Μαριάννα Πελέκη, ό, τι περισσότερο μπορούσαν για να περάσουμε ονειρικά. Θα τολμούσα να πω, ότι από την πρώτη στιγμή που πατήσαμε στη Σαντορίνη, νιώσαμε να μας έλκει σαν μαγνήτης η καταστροφική μοίρα αυτού του νησιού.

aek-thira

Μια μοίρα, που δεν την εγκατέλειψε ποτέ, και ταυτίζεται με την πίστη ότι στη Σαντορίνη, η ζωή είναι πάντα πιο δυνατή από το θάνατο. Οι άνθρωποί της και ιδιαίτερα οι Μάκης Βασαλάκης, Μαριάννα Πελέκη αλλά και ο Γιάννης Γαβαλάς, ήταν πάντα δίπλα μας. Και κατάφεραν να μας κάνουν να φύγουμε από την Σαντορίνη, γεμάτοι εικόνες και έχοντας στην καρδιά μας αυτό το πανέμορφο νησί, που σε κερδίζει με τη γοητεία του από την ώρα που θα το δεις μπαίνοντας στο λιμάνι» τόνισε ο Λάμπρος Γεωργιάδης.

Και ο Ανδρέας Καρακίδης, ως μέλος της διοίκησης, ευχαρίστησε εκ μέρους των βετεράνων τους διοργανωτές, και κυρίως τους Μαριάννα Πελέκη και Γιάννη Γαβαλά. Να σημειωθεί ακόμη ότι ο επί των δημοσίων σχέσεων του Συνδέσμου βετεράνων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ Χρήστος Αντωνόπουλος, που ήταν αυτός που από πλευράς «κιτρινόμαυρων» κουράστηκε περισσότερο απ' όλους για να καταρτήσει την αποστολή και με ξόδεψε χρόνο και χρήμα, για να συνεννοηθεί με τους διοργανωτές, έστειλε εκ μέρους των βετεράνων της ΑΕΚ ευχαριστήρια επιστολή στους Βασαλάκη και Πελάκη για όλα όσα τους παρείχαν, χαρακτηρίζοντας το ταξίδι στη Σαντορίνη, ως από τα καλύτερα που έχουν κάνει οι «κιτρινόμαυροι» και εμπειρία ζωής για όσα από το πρώτο λεπτό που έφτασαν στο νησί βίωσαν

Το οδοιπορικό

Από την ώρα που έφτασαν οι «Ενωσίτες» άσσοι στο νησί, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής 24 Ιουνίου δηλαδή, φάνηκε ότι το τριήμερό τους στη Σαντορίνη, θα ήταν κάτι διαφορετικό. Τους υποδέχτηκαν ο Λιμενάρχης Σαντορίνης και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του νησιού Μάκης Βασαλάκης, και η πρόεδρος του δημοτικής κοινότητας Καμαρίων Μαριάννα Πελέκη. Είχαν μαζί τους ένα αγόρι και ένα κορίτσι, ντυμένα στα «κιτρινόμαυρα», που προσέφεραν στους «Ενωσίτες» ως
«καλωσόρισμα» από ένα μπουκάλι παραδοσιακό κρασί «Σαντό». Και στη συνέχεια οι ασοι της «κιτρινόμαυρου» παρελθόντος, οδηγήθηκαν από τους διοργανωτές σε παραδοσιακή ταβέρνα στην Καλντέρα. Και εκεί όχι μόνο γεύτηκαν τα παραδοσιακά αιδέσματα της Σαντορίνης, αλλά άκουσαν από το δοξάρι του βιολιού του νεαρού Αντώνη Φαρισαίου αλλά και τις πενιές στο λαούτο του πατέρα του Κυριάκου, νησιώτικα τραγούδια. Και από τους πρώτους που έσυραν τον χορό, ήταν ο Μάκης Χατζής. Και όσοι τυχεροί βρέθηκαν στην ταβέρνα, απόλαυσαν τον Μίμη Παπαϊωάννου να τραγουδάει.

Τιμές-βραβεύσεις και δώρα

Την επόμενη, οι βετεράνοι της ΑΕΚ, έκαναν το γύρο της καλντέρας με ταχύπλοο και επισκέφτηκαν τα νησιά Νέα και Παλιά Καμένη και Θηρασιά. Μάλιστα στο ταχύπλοο, ο γιος του Μάκη Κανακάρη, που είναι πρόεδρος των λεμβούχων Θήρας, Νίκος, τίμησε τους Μίμη Παπαϊωάνου, Λάκη Νικολάου, Στέλιο Μανωλά, αλλά και τον Στέλιο Μανωλά, ως πρόεδρο του Συνδέσμου βετεράνων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ. Όμως τιμές για την ποδοσφαιρική ιστορία της ΑΕΚ, έγιναν και πριν τον αγώνα, ου νησιού και ένα αφού σε όλους τους βετεράνους της ΑΕΚ, δόθηκε από ένα αναμνηστικό λεύκωμα με φωτογραφίες αλλά και την ιστορία του νησιού και από ένα CD της παραδοσιακής τραγουδίστριας Μαρίζας Κοχ, που κατάγεται από τη Σαντορίνη. Όμως υπήρχαν και βραβεύσεις αθλητικού περιεχομένου.

Ο Γιάννης Γαβαλάς, ως αρχηγός των βετεράνων Σαντορίνης, έδωσε τιμητική πλακέτα στον Μίμη Παπαϊωανου. Ο Μάκης Βασαλάκης, που είχε οργανώσει τα πάντα στην εντέλεια, τίμησε τον συμπατριώτη του-και οι δύο Ναξιώτες- Στέλιο Μανωλά και ο διευθυντής του ΔΑΟΣ (Δημοτικός αθλητικός οργανισμός νεολαίας και άθλησης)Αντώνης Καντζέλης, έδωσε πλακέτα στον Λάκη Νικολάου. Να σημειωθεί ακόμη, ότι οι αντιδήμαρχοι Σαντορίνης, παρέδωσαν αναμνηστικά δώρα, του Δήμου Θήρας, στους τρείς προαναφερθέντες βετεράνους της ΑΕΚ.

Επίσης, ο εκπρόσωπος της κοινότητας Καμαρίων Νικόλαος Καραμολέγκος, έδωσε τιμητική πλακέτα στους βετεράνους της ΑΕΚ, που παρέλαβε ο Στέλιος Σεραφεδης. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου βετεράνων ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, με τη σειρά του, τίμησε την πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Καμαρίων Μαριάννα Πελέκη, με αναμνηστική πλακέτα. Ο Γιώργος Καραφέσκος, εκ μέρους των βετεράνων της ΑΕΚ, έδωσε αναμνηστική πλακέτα στον αρχηγό των γηπεδούχων Γιάννη Γαβαλά, ενώ ο Χρήστος Αρδίζογλου, τιμησε εκ με τους της ΑΕΚ τους βετεράνους της Σαντορίνης, με πλακέτα να παίρνει ο Μάκης Βασαλάκης Ο τελευταίος πάντως, ήταν και ο άτυχος του αγώνα που έγινε μπροστά σε περίπου 500 θεατές. Μπορεί να πέτυχε τα τρία γκολ των γηπεδούχων, όμως τραυματίστηκε στο χέρι, αφού γλίστρησε στον πλαστικό τάπητα του γηπέδου

Πάντως στο φως των προβολέων είχαμε λάμψη ποδοσφαιρικών αστέρων και από τις δύο ομάδες, που υποχρέωσαν τους θεατές σε περιπλάνηση της θήμησης και υπερθέαμα που χάρηκαν περίπου 500 θεατές και συνοδεύτηκε από εννέα γκολ και πολλές ευκαιρίες Για τους γηπεδούχους-οι οποίοι στο ημίχρονο έχαναν 3-1 από τα δύο γκολ του Μανωλά και ένα του Παπαδόπουλου-κορυφαίοι εκτός από τον σκόρερ και οι Γαβαλάς και Τζούρος. Για τους βετεράνους της ΑΕΚ που επικράτησαν 6-3 σκόραραν εκτός των Στέλιου Μανωλά(2) και Παπαδόπουλου, δύο φορές στο β μέρος ο Λεωνίδας Δαδίτσος και μια ο Λάμπρος Γεωργιάδης

Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με τους: Νικήτα Βαζαίο, Ρούσσο Αργύρη, Γιάννη Γαβαλά, Στράτο Δαμίγο, Μάκη Βασαλάκη, Αντώνη Καντέλη, Βαγγέλη Τζοβάρα, Δημήτρη Κρεμύδα, Γιώργο Λειβαδά Γιώργο Κατσιάδα και Ελευθέριο Τζούρο.
Στο β ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Δημήτρης Πίττας, Ακης Ξαγοράκης, Νεκτάριος Σιγάλας, Βαγγέλης Φουστέρης, Ηλίας Μάϊνβας, Γιάννης Σικάκας, Φάνης Αρβανίτης, Γιάννης Ματθαίου, Κώστας Κατσίμπης Σπύρος Σρακουτός και Νεκτάριος Νομικός
Η ΑΕΚ με τους: Σεραφείδη, Σοφιανίτη, Χατζή, Βλάχο, Τόσκα, Καραφέσκο, Παπαδόπουλο, Νικολάου, Πήττα, Μανωλά, Παπαδόπουλο(αρχική ενδεκάδα)Γεωργιάδη, Αρδίζογλου, Καρακίδη, Στυλιανόπουλο, Πορφύρη, Σ. Μπούγλα, Δ. Ζήση, Θ. Λαγινά, Μ. Καρούση, Λ. Δαδίτσο Γ. Βλαντή. Με την αποστολή παρόντες οι προπονητές Σιμιγδαλάς-Αντωνόπουλος, ογενικος γραμματέας Στέλιος Κωνσταντινίδης, ο Θανάσης Σαρκίρης-αγωνίστηκε τιμής ένεκεν μερικά λεπτά- και το επίτιμο μέλος Κώστας Μάρκου.

Στη λήξη του αγώνα, τιμήθηκε από τις δύο ομάδες, για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο της Σαντορίνης ο Γιάννης Γαβαλάς ενώ ο Δήμαρχος Θήρας Ζώρζος Αναστάσιος-Νικόλαος, παρέδωσε αναμνηστικό Κύπελλο στην ΑΕΚ
Στη Σαντορίνη, μπορεί λόγω οικογενειακού προβλήματος να μην κατάφερα να πάω (σ.σ. ευχαριστώ πάντως τον Δημητρη Πήττα που με κάλεσε), όμως ήμουν σε ανοικτή τηλεφωνική γραμμή με πολλούς από τους βετράνους της ΑΕΚ. Και από τις περιγραφές τους, έζησαν νοερά τη μαγεία που προσφέρει αυτό το νησί. Αλλωστε στην Σαντορίνη, απλά κλείνεις τα μάτια και νοιώθεις την ήρεμη δύναμη που υποβόσκει κάτω απ'τα σκούρα νερά, σαν κάτι να σου ψιθυρίζει η Αγία Ειρήνη των δακρύων. Η Σαντορίνη είναι ένα επικίνδυνο νησί, το οποίο οφείλει τη γοητεία του σε μια απειλή που πλανιέται στον αέρα. Αυτοί που τη νιώθουν επιστρέφουν. Και είναι σίγουρο, ότι πολλοί από τους βετεράνους της ΑΕΚ, θα επιστρέψουν στην Σαντορίνη για να την «ρουφήξουν» με όλες τους τις αισθήσεις, γιατί αξίζει ....

Πηγή

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares