Σάββατο, 03 Ιανουαρίου 2015 00:12

Όπου υπάρχει ιστορία υπάρχει και μύθος!

Ευτυχώς που υπάρχουν κάποια πράγματα που θυμίζουν σε όλους εμάς που ασχολούμαστε ότι το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο δεν έσκασε σαν κομήτης, αλλά έχει ένα πλούσιο παρελθόν που μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε συχνότερα τις λέξεις ιστορικό -ος.

deltio kaloydiΠριν την πρώτη σύσταση της ΕΠΣ Κυκλάδων, πριν την γέννηση πολλών από εμάς, η ύπαρξη ενός δελτίου υποδεικνύει και υπενθυμίζει σε όλους μας ότι το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο γεννήθηκε χάρη στην αγάπη ορισμένων ανθρώπων που μπόλιασαν τις επόμενες γενιές, οι οποίες με την σειρά τους συνεχίζουν μέχρι σήμερα και αναβαθμίζουν το άθλημα κάτω από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες.

Από Φορ Μπακ

Ημερομηνία έκδοσης 3/9/1969... αυτό αναγράφεται στο νεοεκδοθέν δελτίο του 15χρονου τότε Κώστα Καλούδη, ο οποίος τότε εγγράφηκε στον ΑΟ Σύρου και μαζί με άλλους αποτελεί την ζωντανή ιστορία του Συριανού και γενικότερα του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου.

Ο Κώστας από ένα γρήγορο φορ σύντομα μετατράπηκε από τον προπονητή του Παντελή Τσάπο ως ένα σύγχρονο για τα τότε δεδομένα Μπακ που κάλυπτε την δεξιά πτέρυγα των ομάδων που έπαιξε μέχρι το 1991, όπου και εγκατέλειψε την ενεργό δράση, κρεμώντας τα παπούτσια.

Τα εικοσιδύο χρόνια ποδοσφαιρικής καριέρας (68-74 ΑΟ Σύρου, 75-82 Αστέρας Σύρου, 82-85 Ανω Σύρος, 86-91 Αστέρας Σύρου) και τα 10 περίπου προπονητικής (Αστέρας Σύρου και Ελλάς Σύρου) ακολούθησαν 10 χρόνια ποδοσφαιρικής απραξίας, που ήρθε από μία αποχώρηση γεμάτη πικρία όπως είπε ο ίδιος, με την επαναδραστηριοποίηση του ΑΟ Σύρου να τον βάζει και πάλι στο παιχνίδι που λέγεται ποδόσφαιρο, προσφέροντας στην ιστορική ομάδα ως ένα πολύ ικανός παράγοντας.

Διδάχτηκα

Μουδατσος Παναγιωτης (δεινός σκόρερ όπως τον αποκαλεί ο Κώστας) ,Ζαρμπωνης Κυριακος, Μαυρακης Παναγιωτης, Καμπαξης Δημητρης, Δεσυπρης Στεφανος, Κοντιζας Βαγγελης (Αραπακι), Ζαρανης Μανωλης (γιγαντας) Δεσυπρης Γιαννης, Φωτεινιας Ανδρεας, Τομας Βαγγελης, Συνοδινος Κωστας,Υπερμαχος Γιαννης και πολύ άλλη είναι άνθρωποι που έχουν συνυπάρξει ποδοσφαιρικά με τον Κώστα Καλούδη, ο οποίος λέει για τις τότε εποχές: “Το σημερινο ποδοσφαιρο διαφερει σε πολλα σημεια με το τοτε... υπαρχει δαφορα φιλοσοφιας συστηματων, αγωνιστικοτητας, εγκαταστάσεων και παθους... ολα αυτα εχουν θυσιασθει στο βωμο του χρηματος”.

Όσον αφορά αυτά που του έδωσε το ποδόσφαιρο; “ποδοσφαιρο με διδαξε να ειμαι πειθαρχημενο ατομο,να σεβομαι τους συναθλητες μου, να αποφευγω τις καταχρησεις και πανω απ ολα να εχω μια υποδομη που να με κανει να αντεχω και να το αγαπω ακομα.”

AOS PALIA 1vraveysi kaloydi palia

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares