Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 11:54

Με ομάδες της Γ΄Εθνικής το Κύπελλο Ελλάδας, δηλώνει και η Μύκονος

Με τη συμμετοχή των ομάδων της Γ' Εθνικής θα ξεκινήσει στην πρώτη φάση του το Κύπελλο Ελλάδας βάσει της προκήρυξης που ανήρτησε η ΕΠΟ.

Η συμμετοχή ουσιαστικά είναι υποχρεωτική για τις ομάδες Γ’ Εθνικής, Super League 2 και Super League, αφού θα υπάρχουν κυρώσεις για όποια ομάδα δε δηλώσει συμμετοχή.

Στις ΠΑΕ θα επιβάλλονται οι ποινές του άρθρου 39 παρ. 2 του ΚΑΠ, ενώ για τις ομάδες της Γ’ Εθνικής θα επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ.

Όσο αφορά την εκπρόσωπο των Κυκλάδων, ΑΕ Μυκόνου η συμμετοχή της θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αν και οι προγραμματισμένη της προετοιμασία δεν θα έχει ολοκληρωθεί βάσει του προγράμματος.

ΤΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τα παράβολα για τη συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδος καθορίστηκαν ως εξής:

Για τις ομάδες της Super League: 5.000 ευρώ
Για τις ομάδες της Super League 2: 3.000 ευρώ
Για τις ομάδες της Γ’ Εθνικής: 300 ευρώ.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Μέχρι τις 30 Ιουλίου έχουν προθεσμία να δηλώσουν συμμετοχή οι ομάδες της Γ’ Εθνικής, για να ακολουθήσουν οι ΠΑΕ (Super League 2 μέχρι 10 Αυγούστου και Super League ως τις 20 του ίδιου μήνα).

Αναλυτικά:

α) έως 30 Ιουλίου οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής
β) έως 10 Αυγούστου οι ομάδες της Super League 2
γ) έως 20 Αυγούστου οι ομάδες της Super League

Η υποβολή των δηλώσεων στις ανωτέρω ημερομηνίες θα πραγματοποιείται έως και ώρα 14:00.

ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

Σύμφωνα με την προκήρυξη για τις έδρες των ομάδων ισχύουν τα εξής: «Για την 1η και την 2η Φάση του Κυπέλλου, που αγωνίζονται μόνο ερασιτεχνικές ομάδες, τα γήπεδα πρέπει να είναι προδιαγραφών Γ΄ Εθνικής. Για την 3η και 4η Φάση οι γηπεδούχες ομάδες έχουν υποχρέωση να διαθέτουν/ ή να τους ανήκει η χρήση γηπέδου προδιαγραφών ανώτερης κατηγορίας. Από την 5η Φάση και εντεύθεν οι γηπεδούχες ομάδες έχουν υποχρέωση να διαθέτουν/ ή να τους ανήκει η χρήση γηπέδου προδιαγραφών Super League 2/ Super League, αναλόγως της κατηγορίας που αγωνίζονται. Αν προκριθούν ομάδες που αγωνίζονται σε κατώτερες κατηγορίες θα πρέπει να δηλώσουν εγκαίρως και να λάβουν την παραχώρηση χρήσης γηπέδου αντιστοίχων προδιαγραφών. Οι προδιαγραφές, ανά κατηγορία αναφέρονται στο άρθρο 8 του ΚΑΠ και συμπληρώνονται από τις προκηρύξεις των κατηγοριών. Για τις ομάδες της Super League 2 και της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας θα ισχύσουν οι προδιαγραφές που ορίζονται στις προκηρύξεις τους».

ΟΙ “ΜΙΚΡΟΙ”

Ποδοσφαιριστές γεννηθέντες από 1η Ιανουαρίου 2001 και εντεύθεν θα θεωρούνται “μικροί” και θα πρέπει να δηλώνονται τουλάχιστον δύο στο φύλλο αγώνα στην 20άδα των ομάδων. Σύμφωνα με την προκήρυξη: «Η αναγραφή στο Φύλλο Αγώνα, δύο (2) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των είκοσι ένα (21) ετών στην 20άδα για τις ομάδες της Super League, Super League 2 και της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας είναι υποχρεωτική, από την πρώτη Φάση μέχρι και τον Τελικό Αγώνα, ανεξάρτητα από τον αριθμό των δηλωμένων ποδοσφαιριστών. Για τον υπολογισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών θα λαμβάνεται υπόψη η 1η Ιανουαρίου του έτους γεννήσεώς τους. Για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 εντάσσονται στην κατηγορία αυτή οι γεννηθέντες από 01.01.2001 και εντεύθεν».

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Στην 1η (29/08) και στη 2η φάση (12/09) θα συμμετέχουν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής και από την 3η φάση (22/09) θα προστεθούν οι ομάδες της SL2. Από την 5η φάση (26-27-28/10) θα προστεθούν οι 10 ομάδες της Super League, εκτός των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, Αρη και ΑΕΚ, οι οποίοι θα μπουν στη “μάχη” από τη φάση των “16” (30/11 & 1-2/12 – 21-22-23/12). Η προημιτελική φάση είναι προγραμματισμένη για 18-19-20 και 25-26-27 Ιανουαρίου 2022 και οι ημιτελικοί για τις 8-9-10 Φεβρουαρίου και 1-2-3 Μαρτίου. Ο τελικός προγραμματίστηκε για τις 21 Μαΐου στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά:

1η Φάση
Θα λάβουν μέρος οι ογδόντα δύο (82) Ομάδες της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας. Μετά από κλήρωση δεκατέσσερεις ομάδες (14) θα προκριθούν άνευ αγώνα στην επόμενη φάση και οι υπόλοιπες εξήντα οκτώ (68) αφού κατανεμηθούν σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια θα δημιουργήσουν τριάντα τέσσερα (34) ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες θα προκύψουν τριάντα τέσσερεις (34) νικήτριες Ομάδες.

Η ανωτέρω περιγραφόμενη διαδικασία θα τροποποιηθεί αναλόγως με τον αριθμό των δηλώσεων συμμετοχής των ομάδων.

2η Φάση
Θα συμμετέχουν οι τριάντα τέσσερεις (34) νικήτριες ομάδες από την 1η Φάση και οι δεκατέσσερεις (14) ομάδες που προκρίθηκαν άνευ αγώνα. Σύνολο σαράντα οκτώ (48) ομάδες. Οι σαράντα οκτώ (48 ) ομάδες θα κατανεμηθούν σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια. Θα σχηματιστούν είκοσι τέσσερα (24) ζευγάρια, και θα προκύψουν είκοσι τέσσερεις (24) νικήτριες ομάδες μετά από μονούς αγώνες

3η Φάση
Θα συμμετέχουν οι είκοσι τέσσερεις (24) νικήτριες ομάδες της 2 ης Φάσης και οι τριάντα δύο (32) ομάδες της Super League 2. Σύνολο ομάδων πενήντα έξι (56). Μετά από κλήρωση δημιουργούνται είκοσι οκτώ (28) ζευγάρια και θα προκύψουν είκοσι οκτώ (28) νικήτριες ομάδες μετά από μονούς αγώνες. Γηπεδούχος Ομάδα θα είναι αυτή που κληρώνεται πρώτη. Σε περίπτωση που κληρωθεί ομάδα της Super League 2 με ομάδα της Γ΄ Εθνικής τότε ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας της Γ΄ Εθνικής .

4η Φάση
Συμμετέχουν οι είκοσι οκτώ (28) ομάδες που προκρίθηκαν από την 3η Φάση Μετά από κλήρωση δημιουργούνται δέκα τέσσερα (14) ζευγάρια. Οι αγώνες είναι μονοί. Γηπεδούχος ομάδα είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Σε περίπτωση που κληρωθεί ομάδα της Super League 2 με ομάδα της Γ΄ Εθνικής τότε ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας της Γ΄ Εθνικής .

5η Φάση
Συμμετέχουν οι δέκα τέσσερις (14) νικήτριες ομάδες της 4ης Φάσης , και οι 10 ομάδες της Super League ( εξαιρούνται οι ομάδες ΑΕΚ – ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ ). Σύνολο είκοσι τέσσερις (24) ομάδες. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται δώδεκα (12) ζευγάρια. Οι αγώνες είναι μονοί. Γηπεδούχος ομάδα είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Σε περίπτωση που κληρωθεί ως γηπεδούχος ομάδα ανώτερης κατηγορίας τότε ο αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που ανήκει στην κατώτερη κατηγορία.

6η Φάση
Συμμετέχουν οι δώδεκα νικήτριες (12) ομάδες που προκρίθηκαν από την 5η ΦΑΣΗ και οι τέσσερεις (4) ομάδες του πρωταθλήματος Super League (ΑΕΚ – ΑΡΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΟΚ ). Σύνολο δέκα έξι (16) ομάδες. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται οκτώ (8) ζευγάρια. Γηπεδούχος ομάδα είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Οι αγώνες είναι διπλοί Σύνολο αγώνων 16 Προκρίνονται 8 ομάδες Μετά από την κλήρωση των ομάδων που συμμετέχουν στην 6 η Φάση θα πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη των ζευγαριών για την 7η Φάση (Προημιτελική) και 8η Φάση (Ημιτελική) καθώς και της τυπικά γηπεδούχου ομάδας του Τελικού. Όλοι οι αγώνες είναι διπλοί.

Το σύστημα κλήρωσης των επόμενων φάσεων θα ανακοινωθεί με νέο έγγραφο της Επιτροπής Διοργανώσεων Στην 6η , 7η και 8η Φάση που οι αγώνες είναι διπλοί, για την ανάδειξη του νικητή (υπέρ)ισχύει το εκτός έδρας γκολ και στην περίπτωση που υπάρξουν δύο (2) όμοια αποτελέσματα, στον 2ο αγώνα ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν πάλι δεν αναδειχθεί ο νικητής, θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία των πέναλτι.

Κατηγορία ΚΥΠΕΛΛΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares