Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2011 12:40

ΚΥΠΕΛΛΟ: ΑΟ ΠΥΡΓΟΥ - ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ 2-4

 

pyrgos-pan8iraikos-2-10-2011-1

Ένα πολύ όμορφο και θεαματικό παιχνίδι παρακολούθησαν οι 300 περίπου φίλοι του ποδοσφαίρου στον αγώνα που διεξήχθη στο Δημοτικό Γήπεδο Καμαρίου ανάμεσα σε Α.Ο Πύργου και Πανθηραϊκό Α.Ο για τη Β' φάση του κυπέλλου Κυκλάδων.

Ο Πανθηραϊκός σε ένα άκρως παραγωγικό παιχνίδι πήρε τη νίκη με σκορ 2-4 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του θεσμού. Εξαιρετική ήταν και η παρουσία του Α.Ο Πύργου, που στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι για τη νέα χρονιά έδειξε ότι μπορεί να κάνει μια αξιόλογη πορεία στο φετινό πρωτάθλημα.

pyrgos-pan8iraikos-2-10-2011-4

Ο αγώνας:

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Πανθηραϊκό να μπαίνει δυνατά και να σκοράρει μόλις στο 2ο λεπτό. Μετά από κτύπημα φάουλ του Μηνδρινού από τα δεξιά ο Ρενιέρης με γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα, πετυχαίνοντας παράλληλα το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των «μπλέ» μετά τη μεταγραφή του πέρυσι το χειμώνα από τον Καρτεράδο. Ο καλός ρυθμός του Πανθηραϊκού συνεχίστηκε με κατοχή μπάλας και καλή κυκλοφορία. Έτσι το 0-2 δεν άργησε να έρθει, αφού στο 5΄ ο Κελίδης με κοντινή προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα. Το σκορ θα μπορούσε να πάρει και μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς ο Πανθηραϊκός έχασε στη συνέχεια του παιχνιδιού κι άλλες σημαντικές ευκαιρίες, όπως οι κεφαλιές των Γιαννακόπουλου και Κελίδη που έφυγαν ελάχιστα άουτ, αλλά και το κοντινό σουτ του Ρενιέρη που επίσης δεν βρήκε στόχο. Από το σημείο αυτό και έπειτα ο Πύργος άρχισε να ανεβάζει το ρυθμό του και να ξεφεύγει κάπως από το αρχικό μούδιασμα, κάνοντας περισσότερο αισθητή την παρουσία του, κυρίως με αντεπιθέσεις. Έτσι στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης και μετά από επέλαση και γύρισμα στην περιοχή του πολύ δραστήριου σήμερα Φύτρου Σόλωνα από τα αριστερά, ο Γεωργιάδης πρόλαβε τους αμυντικούς του Πανθηραϊκού και με πλασέ μείωσε σε 1-2. Το γκολ αυτό ανέβασε την ψυχολογία των παικτών του κ. Τζούρου οι οποίοι επιχειρούσαν να απειλήσουν με μακρινά σουτ κατά κύριο λόγο. Ωστόσο στο 26΄ ο Πανθηραϊκός κόντρα στη ροή του παιχνιδιού πέτυχε ένα ακόμα τέρμα με τον Παναγιωτίδη, ο οποίος μετά από έξοχη μπαλιά του Πέκα μπήκε στην περιοχή απέφυγε τον αντίπαλο τερματοφύλακα Κασιμάτη και μπροστά από κενή εστία έγραψε το 1-3. Στο 31΄ο Γιαννακόπουλος λίγο έλειψε να στείλει τη μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του, αφού στην προσπάθειά του να διώξει η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι της εστίας του Λυγνού. Επτά λεπτά αργότερα ο Κελίδης μπήκε στην περιοχή του Πύργου, όπου και ανατράπηκε από τον Δαμίγο, με τον άρχοντα της αναμέτρησης Αλεφραγκή να καταλογίζει το πέναλτι, κάτι που αδιαμαρτύρητα αποδέχθηκε ο υψηλόσωμος αμυντικός. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο πορτιέρο του Πανθηραϊκού Λυγνός, ο οποίος απεδείχθη ψύχραιμος και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 1-4, που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

pyrgos-pan8iraikos-2-10-2011-1

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανθηραϊκός μπήκε εξίσου δυνατά και έφτασε κοντά και σε πέμπτο τέρμα με τον Κελίδη, ο οποίος στο ίδιο λεπτό σημάδεψε δύο φορές το οριζόντιο δοκάρι του Κασιμάτη, πρώτα με δυνατό σουτ εκτός περιοχής και έπειτα με πλασέ στην κίνηση μέσα από την περιοχή. Η συνέχεια του παιχνιδιού για τον Πανθηραϊκό δεν ήταν ανάλογη, αντιθέτως η ομάδα του Πύργου ήταν αυτή που έδειχνε να ελέγχει περισσότερο το ρυθμό και να κυκλοφορεί την μπάλα πιο καλά από ότι στο πρώτο ημίχρονο. Η πιο ορθολογική αυτή ανάπτυξη συνέβαλε ώστε ο Α.Ο Πύργου να φτάσει σε πιο ουσιαστικές ευκαιρίες για γκολ. Έτσι στο 63 ο Φύτρος Σόλωνας βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Πανθηραϊκού, το βολέ όμως που επιχείρησε έφυγε λίγο έξω. Πέντε λεπτά αργότερα ο Γιαννακόπουλος υπέπεσε σε πέναλτι, μετά από μαρκάρισμα του στο Σόλωνα Φύτρο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος παίκτης στέλνοντας τη μπάλα στα δίκτυα. Ωστόσο ο διαιτητής της συνάντησης διέταξε την επανάληψη του πέναλτι. Ο Φύτρος εκτέλεσε και πάλι εύστοχα γράφοντας το 2-4. Στο 75' ο Πανθηραϊκός είχε και τρίτο δοκάρι στο παιχνίδι μετά από κεφαλιά του Ρενιέρη, σε μια φάση όπου οι άνθρωποι του Πανθηραϊκού υποστηρίζουν ότι η μπάλα είχε περάσει την τελική γραμμή του τέρματος. Τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι για τον Πύργο, η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φύτρου Σ. που έφυγε μόλις άουτ.

pyrgos-pan8iraikos-2-10-2011-3

Μετά το τέλος του παιχνιδιού διακρινόταν η ικανοποίηση στα πρόσωπα των ανθρώπων του Α.Ο Πύργου για την καλή εμφάνιση και την προσπάθεια. Από την άλλη πλευρά, στον Πανθηραϊκό όλοι στρέφουν την προσοχή τους στον αγώνα της ερχόμενης εβδομάδας για τη Γ΄ φάση του κυπέλλου.

  • Ικανοποιητική ήταν για μια ακόμη Κυριακή η παρουσία του κόσμου στο γήπεδο, κάτι πολύ ευχάριστο για όλους και ιδίως για τους ποδοσφαιριστές των ομάδων που αισθάνονται ανθρώπους να τους στηρίζουν.
  • Την πρώτη τους εμφάνιση με τη φανέλα του Πανθηραϊκού πραγματοποίησαν σήμερα οι νεαροί Καφιέρης Νίκος και Κουλόλι Γκεράλντο.
  • Μισή ώρα περίπου πριν την έναρξη της αναμέτρησης συνέβη κάτι απρόοπτο. Συγκεκριμένα κατά την προθέρμανση των δύο ομάδων, τέθηκε σε λειτουργία ξαφνικά το αυτόματο σύστημα ποτίσματος του γηπέδου. Ωστόσο το ένα «ποτιστήρι» ήταν στραμμένο προς την κερκίδα με αποτέλεσμα να βραχούν ορισμένοι από τους παρευρισκόμενους, που κάθονταν στις συγκεκριμένες θέσεις. Ευτυχώς που ήταν ακόμα νωρίς και η προσέλευση του κόσμου δεν είχε αρχίσει να γίνεται μαζική.

Για το sportcyclades

Καμπουράκης Μπάμπης - Ρούσσος Νίκος

Δείτε όλα τα αποτελέσματα και ποιοι προκρίθηκαν

 

Κατηγορία ΚΥΠΕΛΛΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares