Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011 15:08

Ανασκόπηση των αγώνων Κυπέλλου των Σαντορινιών ομάδων

8yella-lava-kypello-25-9-11-3

Το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα πρώτο δείγμα γραφής για τις τέσσερις από τις πέντε ομάδες της Σαντορίνης, και πιο συγκεκριμένα για τη Λάβα Εμπορείου, τη Θύελλα Καμαρίου, τον Πανθηραϊκό και τον Καρτεράδο στους μεταξύ τους αγώνες Κυπέλλου.

Μόνο τον Α.Ο Πύργου δεν έχουμε παρακολουθήσει ακόμη σε κάποια επίσημη αναμέτρηση, ωστόσο την ευκαιρία αυτή θα έχουμε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αφού θα διεξαχθεί αγώνας Κυπέλλου για τη Β' φάση ανάμεσα σε Α.Ο Πύργου και Πανθηραϊκό Α.Ο. Βέβαια και τις 5 ομάδες της Σαντορίνης της έχουμε παρακολουθήσει σε φιλικούς αγώνες κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής τους προετοιμασίας. Ωστόσο τα χρήσιμα και ασφαλή συμπεράσματα εξάγονται κυρίως από τις επίσημες αναμετρήσεις, όπου και ο ανταγωνισμός αλλά και η σοβαρότητα είναι αυξημένοι.

Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στην αγωνιστική ημέρα που πέρασε και ας ξεκινήσουμε από τις 2 ομάδες που δεν κατάφεραν να προχωρήσουν στο θεσμό του Κυπέλλου.

Α.Ο Λάβα Εμπορείου: Η ομάδα του Εμπορείου γνώρισε την ήττα με το βαρύ 0-8 από τη Θύελλα Καμαρίου. Πρόκειται για μια ομάδα με αρκετούς νέους παίκτες, από τους οποίους ξεχειλίζει το πάθος και η ενέργεια. Τα στοιχεία αυτά ωστόσο δεν φαίνονται αρκετά για να κάνουν τη Λάβα μια ομάδα περισσότερο ανταγωνιστική, που θα έχει τη δυνατότητα να "κτυπάει" τους αγώνες και να παίρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η ομάδα χρειάζεται περισσότερη δουλειά στον τομέα της τακτικής και της ψυχολογίας. Πρώτον, είναι αναγκαία η καλύτερη και πιο ψύχραιμη κυκλοφορία της μπάλας, βασική προϋπόθεση για τη δημιουργία χώρων που θα οδηγούν με τη σειρά τους σε απειλητικές επιθέσεις για τη σημείωση κάποιου τέρματος. Κατά δεύτερο λόγο είναι απαραίτητη η βελτίωση στο ψυχολογικό κομμάτι. Έχει παρατηρηθεί ότι η ομάδα του Εμπορείου δύσκολα μπορεί να "επιστρέψει" σε κάποιο ματς στο οποίο βρίσκεται πίσω στο σκορ με διαφορά 2 τερμάτων και άνω. Κάτι τέτοιο σημειώθηκε και στο κυριακάτικο παιχνίδι. Μπορεί η ομάδα του Καμαρίου να άνοιξε νωρίς το σκορ, όμως όσο το αποτέλεσμα ήταν στο 0-1 η ομάδα της Λάβας έδειξε ότι μπορεί να φτάσει έστω μέχρι την ισοφάριση, αφού δημιούργησε κάποιες καλές στιγμές. Όμως από το 0-2 και έπειτα η Λάβα παραδόθηκε πλήρως στις ορέξεις της Θύελλας, με αποτέλεσμα το κοντέρ να φτάσει στο συντριπτικό 0-8. Αυτά είναι λοιπόν τα δεδομένα για την ομάδα του Εμπορείου, η οποία μας αφήνει την εντύπωση ότι μπορεί φέτος να πετύχει κάτι καλύτερο σε σχέση με τις προηγούμενες μέτριες χρονιές. Όλα αυτά περιμένουμε να τα δούμε αρχής γενομένης από τη δεύτερη αγωνιστική με αντίπαλο τον Αστέρα μαρμάρων, αφού την πρώτη αγωνιστική η ομάδα του Εμπορείου έχει ρεπό.

Α.Ο Καρτεράδου: Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για την ομάδα του Καρτεράδου. Ιδιαίτερα νεανική ομάδα με παίκτες που διαθέτουν όρεξη για δουλειά. Ωστόσο η απειρία αποτελεί βασική τροχοπέδη στην προσπάθεια του Καρτεράδου για μια αξιοσημείωτη πορεία στο ερχόμενο πρωτάθλημα. Αυτό φάνηκε και στον πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς με αντίπαλο τον Πανθηραϊκό όπου οι "μπλε" επικράτησαν με σκορ 10-0. Βέβαια το αποτέλεσμα αυτό δεν είναι καταδικαστικό για την ομάδα του Καρτεράδου αφού όπως και στην περίπτωση της Λάβας, ο αντίπαλος ήταν ιδιαίτερα δυνατός. Από την ομάδα του Καρτεράδου το βασικό πρόβλημα που διαγνώστηκε ήταν η δυσκολία στην κυκλοφορία της μπάλας και στην τελική πάσα. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι δεν δημιούργησε σημαντικές ευκαιρίες για κάποιο τέρμα, αφού οι ποδοσφαιριστές επιχειρούσαν με μακρινές μπαλιές - διωξίματα να βρουν τον "φουνταριστό", κάτι που ήταν εξαιρετικά δύσκολο, ενώ όλες οι αξιόλογες στιγμές μπροστά από την εστία του Πανθηραϊκού προήλθαν από στημένες φάσεις. Η μέθοδος ανάπτυξης θα πρέπει να γίνει διαφορετική, ειδικά μετά την προσθήκη του Κωλέτση, ο οποίος θα γίνει πιο αποτελεσματικός αν λαμβάνει καλύτερες τελικές πάσες. Να σημειώσουμε εδώ ότι το γεγονός πως ο βασικός κορμός της ομάδας αποτελείται από νέους ποδοσφαιριστές και η ομάδα υστερεί στην εμπειρία, δεν είναι κάτι αρνητικό. Βασικό μέλημα των σωματείων πρέπει να είναι η ενθάρρυνση των νέων να ασχολούνται με τον αθλητισμό. Χρειάζονται πάντως όλοι οι νέοι την υποστήριξη και τη βοήθεια από τους περισσότερο έμπειρους, ώστε να μπορέσουν  να καθιερωθούν και να λάμψουν. Τέλος, το επόμενο δείγμα γραφής από τον Καρτεράδο το περιμένουμε στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, με αντίπαλο την Ίο εκτός έδρας.

Και να περάσουμε τώρα στους δύο εκπροσώπους της Σαντορίνης για τη φετινή χρονιά στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας Κυκλάδων.

Α.Σ Θύελλα Καμαρίου: Η ομάδα του Καμαρίου ξεκίνησε τη φετινή χρονιά με κεκτημένη ταχύτητα από την προηγούμενη. Μετά από μία πάρα πολύ καλή σεζόν, όπου η ομάδα της Θύελλας κέρδισε την άνοδο στην Ά κατηγορία, στο Καμάρι ευελπιστούν σε μια καλή πορεία και τη φετινή χρονιά, μετά και από τις προσθήκες στο έμψυχο δυναμικό. Ο αγώνας με τη Λάβα δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα ωστόσο φάνηκαν μερικά από τα πρώτα στοιχεία από τη δουλειά του Α. Καντζέλη. Καλή κυκλοφορία της μπάλας, καλές τελικές πάσες και αποτελεσματικότητα στο τελείωμα των φάσεων, οδήγησαν στο τελικό αποτέλεσμα. Βέβαια η ομάδα του Καμαρίου δεν καθησυχάζεται από το αποτέλεσμα αυτό, αφού γνωρίζει ότι στους προσεχείς αγώνες για τους αγώνες του πρωταθλήματος θα αντιμετωπίσει πολύ δυνατούς αντιπάλους και πρέπει να είναι έτοιμη. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η Θύελλα δεν θα έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις. Στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος η Θύελλα Καμαρίου υποδέχεται την ομάδα του Παμμηλιακού με στόχο να κάνει "ποδαρικό με το δεξί" στη νέα ποδοσφαιρική χρονιά.

pan8iraikos-karterados-kypello-25-9-11

Α.Ο Πανθηραϊκός: Η ομάδα του Πανθηραϊκού πέρυσι έφτασε μια ανάσα από την άνοδο στη Δ' Εθνική Κατηγορία. Φέτος οι φιλοδοξίες της ομάδας παραμένουν οι ίδιες, δηλαδή η προσέγγιση στον αθλητισμό όλο και περισσότερων νέων παιδιών και μέσω της συνύπαρξης τους με τους εμπειρότερους να γίνει εφικτός ο σχηματισμός μιας αξιόμαχης ομάδας που θα πρωταγωνιστεί. Η ομάδα ξεκίνησε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της με την εμφατική πρόκριση επί του Καρτεράδου την Κυριακή. Στο συγκεκριμένο αγώνα, ο οποίος όπως και στην περίπτωση της Θύελλας δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα, είδαμε τον Πανθηραϊκό να πατάει καλά στο γήπεδο και να δημιουργεί πολλές ευκαιρίες για γκολ, γεγονός ενθαρρυντικό για τη συνέχεια. Ωστόσο οι άνθρωποι του Πανθηραϊκού δεν μένουν στο αποτέλεσμα του εν λόγω αγώνα, αφού γνωρίζουν ότι η συνέχεια θα είναι ιδιαιτέρως απαιτητική και δύσκολη. Γι' αυτό ο προπονητής της ομάδας Ι. Φουστέρης κρατάει χαμηλούς τόνους και προσπαθεί να ετοιμάσει την ομάδα κατά το καλύτερο δυνατόν, έτσι ώστε να πετύχει η ομάδα τις προσδοκίες της. Επόμενος αγώνας για τον Πανθηραϊκό την Κυριακή με αντίπαλο τον Α.Ο Πύργου. Στο πρωτάθλημα οι "μπλε" ταξιδεύουν στην πρώτη αγωνιστική στη Μύκονο, όπου θα αντιμετωπίσουν την Άνω Μερά.

Όσο αφορά τον Α.Ο Πύργου, που όπως προαναφέρθηκε θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη αναμέτρηση την Κυριακή για το Κύπελλο, η ομάδα του Λ. Τζούρου θα επιχειρήσει και φέτος να πετύχει μια ακόμη καλή πορεία στο πρωτάθλημα, αρχής γενομένης από τον αγώνα με τον Αστέρα Τραγαίας στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος στη Νάξο.

Όλα επομένως συνωμοτούν ότι και φέτος παρά τις αντιξοότητες οι φίλοι του ποδοσφαίρου στη Σαντορίνη αλλά και στις Κυκλάδες γενικότερα θα απολαύσουν ένα ιδιαιτέρως ενδιαφέρον πρωτάθλημα, το οποίο όμως προκειμένου να επιβιώσει προϋποθέτει την στήριξη και την βοήθεια όλων μας.

Για το sport-cyclades

Μπάμπης Καμπουράκης

Κατηγορία ΚΥΠΕΛΛΟ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares