Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2017 14:27

Το λάθος του Ζαράνη στη Μύκονο [vid – ανάλυση]

Η ανεξήγητη αντιμετώπιση μίας φάσης από τον διαιτητή κ. Γιάννη Ζαράνης έβαλε χθες φωτιά στο παιχνίδι Άνω Μερά – ΑΟ Μυκόνου και το sportcyclades.gr σας παρουσιάζει την ανάλυση αυτής της φάσης μαζί με το σχετικό βίντεο.  

Η ανάλυση

0:14 ο διαιτητής είναι δίπλα στη φάση και σωστά καταλογίζει το έμμεσο για επικίνδυνο παίξιμο του παίκτη του ΑΟ Μυκόνου πάνω στον παίκτη της Άνω Μεράς.

Ο κανονισμός: β) Έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα χορηγείται επίσης στην αντίπαλη ομάδα, όταν ένας παίκτης, κατά τη γνώμη του διαιτητή: · Παίζει κατά τρόπο επικίνδυνο · Παρεμποδίζει την προώθηση αντιπάλου (του κάνει "φράγμα" - για παράδειγμα τρέχει μεταξύ του αντιπάλου και της μπάλας ή παρεμβάλλει το σώμα του με τρόπο ώστε να δημιουργεί εμπόδιο σε αντίπαλο, χωρίς να έρχεται σε "επαφή" μαζί του, διότι αν έρθει σε επαφή είναι "κράτημα" και τιμωρείται με άμεσο λάκτισμα)

1:05 ο διαιτητής κάνει διπλό λάθος, καθώς εφόσον έχει δώσει έμμεσο θα πρέπει να έχει σηκωμένο το χέρι μέχρι η μπάλα να έρθει σε επαφή με δεύτερο παίκτη και συνεπώς να παίξει η φάση, ενώ παρόλο που δεν τήρησε τον κανονισμό θα μπορούσε να ακυρώσει στη συνέχεια το γκολ, καθώς η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα από άμεσο χτύπημα.

Ο κανονισμός: 3. Το έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα: α) "Σήμα" διαιτητή ότι πρόκειται για έμμεσο: Ο διαιτητής σημειώνει ένα έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα, σηκώνοντας το βραχίονά του (τεντωμένο) πάνω από το κεφάλι του. Κρατάει το βραχίονά του σ' αυτή τη θέση (ψηλά) μέχρι να εκτελεσθεί το λάκτισμα και η μπάλα αγγιχτεί από έναν άλλον παίκτη ή βγει έξω από το παιχνίδι ("δεν παίζει" -οπότε ο διαιτητής κατεβάζει το βραχίονά του).

β) Η μπάλα μπαίνει γκολ: · Τέρμα (γκολ) επιτρέπεται να σημειωθεί μόνον αν η μπάλα (αφού εκτελεσθεί το έμμεσο) στη συνέχεια αγγίσει ένα άλλον παίκτη πριν μπει στο τέρμα (και σημειωθεί γκολ - οπότε το γκολ είναι κανονικό). · Αν ένα έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα λακτισθεί απευθείας μέσα στο αντίπαλο τέρμα, χορηγείται από τέρματος λάκτισμα (άουτ) στην αντίπαλη ομάδα. · Αν ένα έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα λακτισθεί απευθείας μέσα στο τέρμα της ίδιας ομάδας (που το λακτίζει), χορηγείται κόρνερ υπέρ της αντίπαλης ομάδας.

1:15 - 2:20 ο διαιτητής κατευθύνεται προς το κέντρο, όπου μάλιστα δείχνει να σημειώνει το γκολ στο μπλοκάκι του, μέχρι που παίκτης του ΑΟ Μυκόνου του υπενθυμίζει ότι έχει δώσει έμμεσο και το γκολ δεν πρέπει να μετρήσει γιατί εκτελέστηκε άμεσα. Τότε ο κ. Ζαράνης επιστρέφει στο σημείο του φάουλ και αφού κάτι λέει με τους παίκτες επιστρέφει ορθά τη μπάλα στον τερματοφύλακα για να εκτελέσει το άουτ.

Το συμπέρασμα είναι ότι, ο κ. Ζαράνης έχει πάρει τις σωστές αποφάσεις μόνο στην αρχή και στο τέλος της φάσης. Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν μέτρησε το γκολ, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα υπήρχαν περισσότερα προβλήματα.

Η ανάλυση έγινε έπειτα από απαίτηση αρκετών αναγνωστών μας και έχει ως σκοπό την ενημέρωση του κοινού μας. Καμία διάθεση δεν υπάρχει για να μειώσουμε την αξία του κ. Ζαράνη, ο οποίος πολύ σωστά θεωρείται ένας από τους κορυφαίος διαιτητές των Κυκλάδων, πράγμα που αναγνωρίζεται από όλους ασχολούμαστε με τον χώρο. Άλλωστε η διαιτησία δεν είναι εύκολο πράγμα και το λάθος  κατέχει ένα μεγάλο ποσοστό στις παρουσίες ενός διαιτητή.

Κατηγορία ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares