Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 20:18

Παρέμβαση της Κατερίνας Μονογυιού για την προκήρυξη θέσεων και την τοποθέτηση γιατρών

Άμεση παρέμβαση της Κατερίνας Μονογυιού για την προκήρυξη θέσεων και την τοποθέτηση γιατρών σε νησιά των Κυκλάδων.

Σε συνεργασία που είχα την 1η Φεβρουαρίου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη και τον Διοικητή της 2ης Υ.ΠΕ. κ. Ροϊλό κατέθεσα επιστολή για τις ανάγκες νησιών των Κυκλάδων σε ιατρικό προσωπικό, και προτάσεις για την τοποθέτηση οπλιτών γιατρών για την εξυπηρέτηση των κατοίκων τους. Άμεσα ο κ. Κοντοζαμάνης ενημέρωσε για τις κενές θέσεις γιατρών του νομού Κυκλάδων τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Στεφανή και, έτσι, πραγματοποιήθηκε η πρώτη τοποθέτηση οπλίτη – γιατρού στις Κυκλάδες, με κοινή Απόφαση των δύο υπουργών, στις 6 Φεβρουαρίου.

Η τοποθέτηση του οπλίτη - γιατρού στο Κουφονήσι πραγματοποιήθηκε μέχρι να καλυφθεί η θέση από μόνιμο γιατρό. Παράλληλα, έγινε προκήρυξη πέντε θέσεων ειδικευμένων γιατρών για τέσσερα νησιά των Κυκλάδων. Συγκεκριμένα προκηρύχθηκαν οι θέσεις:

  1. Γ.Ν.- Κ.Υ. Νάξου ένας ιατρός παθολόγος
  2. Κ.Υ. Μήλου δύο ιατροί γενικής ιατρικής ή παθολογίας
  3. Π.Π.Ι Κέας ένας ιατρός γενικής ιατρικής ή παθολογίας
  4. Π.Π.Ι Σίφνου ένας ιατρός γενικής ιατρικής ή παθολογίας

Ευχαριστώ τον Αν. Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Υφυπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή για την άμεση λύση που έδωσαν σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι οι ανάγκες των μικρών νησιών με πρώτη τη στήριξη και την προστασία της υγείας των κατοίκων τους, και αυτό εκδηλώνεται με πράξεις.

Κατηγορία ΥΓΕΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares