Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 02:47

Φάρμακο που σκοτώνει τον κορονοϊό σε λίγες ημέρες δοκιμάζεται στο Ισραήλ

Ένα νέο φάρμακο που θεράπευσε 29 από τους 30 πάσχοντες από κορονοϊό που το έλαβαν σε νοσοκομείο του Ισραήλ, χαιρετίστηκε από τους επιστήμονες ως "τεράστια ανακάλυψη”.

Κατά την διάρκεια των δηλώσεων στην συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Νετανιάχου έβγαλε από την τσέπη του ένα φάρμακο που παρασκευάζεται στη χώρα του κι όπως είπε ο ίδιος έχει θεαματικά αποτελέσματα κατά του κορονοϊού.

Αναφερόμενος στο σκεύασμα αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως είναι «πολύ χαρούμενος που συζητήσαμε αυτό το νέο φάρμακο», σημειώνοντας πως «η Ελλάδα θα συμμετάσχει στις κλινικές δοκιμές».

Όπως αναφέρουν οι "Times of Israel”, η ανακάλυψη αφορά την ουσία EXO-CD24 η οποία αναπτύχθηκε από τους επιστήμονες του ιατρικού κέντρου Ichilov στο Τελ Αβίβ. Το φάρμακο που χορηγήθηκε στους ασθενείς κατά την πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών μέσω μιας συσκευής αναπνοής (εισπνεόμενο), αποδείχθηκε θαυματουργό. Και αυτό γιατί μέσα σε λίγες ημέρες (3 με 5) οι ασθενείς που το έλαβαν ανάρρωσαν. Όπως έγινε γνωστό, οι 30 που έλαβαν τη θεραπεία είχαν μέτρια ή και σοβαρά συμπτώματα της νόσου.

Το φάρμακο που είναι αποτέλεσμα της έρευνας του καθηγητή Nadir Arber, σχεδιάστηκε αρχικά για τη θεραπεία του καρκίνου των ωοθηκών.

Ο ίδιος δήλωσε ότι "ακόμα και αν τα εμβόλια κάνουν τη δουλειά τους, ακόμη και αν δεν υπάρξουν νέες μεταλλάξεις, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ο κορονοϊός θα μείνει μαζί μας”. Πρόσθεσε ότι "για αυτό αναπτύξαμε αυτό το ειδικό φάρμακο”.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του ιατρικού κέντρου Ichilov, Roni Gamzu, χαρακτήρισε τα αποτελέσματα των δοκιμών της πρώτης φάσης ως "εξαιρετικά”, προαναγγέλλοντας τη συνέχιση των δοκιμών του φαρμάκου.

Κατηγορία ΥΓΕΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares