Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 23:33

Ερευνάται θάνατος ηλικιωμένου πέντε μέρες μετά τον εμβολιασμό του στο Βέλγιο

Ένας κάτοικος του Βελγίου πέθανε πέντε ημέρες μετά τη λήψη του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του Covid-19, σύμφωνα με δήλωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φαρμάκων και Τροφίμων (FAMHP), προσθέτοντας ότι έχει ξεκινήσει έρευνα.

«Στις 14 Ιανουαρίου 2021… το FAMHP ενημερώθηκε για το θάνατο ενός 82χρονου με προβλήματα υγείας, πέντε ημέρες μετά τον εμβολιασμό του. Η υπόθεση θα διερευνηθεί περαιτέρω για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει αιτιώδης σύνδεσμος μεταξύ του εμβολιασμού και του θανάτου του ατόμου», αναφέρει η δήλωση.

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα στη Νορβηγία, όπου καταγράφηκαν 23 θάνατοι ανθρώπων, οι οποίοι είχαν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων της Νορβηγίας.

Ο θάνατός τους φέρεται να συνδέεται με παρενέργειες του εμβολίου, ενώ σύμφωνα με τη Norway Today, όλες οι περιπτώσεις αφορούσαν ηλικιωμένους με αδύναμη υγεία.

«Ενημερωθήκαμε για 23 θανατηφόρα περιστατικά μετά τον εμβολιασμό. Αυτή τη στιγμή εξετάζονται τα 13 εξ αυτών» αναφέρεται την ανακοίνωση.

«Αυτά τα στοιχεία μπορεί να υποδεικνύουν ότι συνήθη συμπτώματα, που προκαλούνται από το εμβόλιο, τέτοια όπως ο πυρετός και η ναυτία, μπορεί να επιφέρουν τον θάνατο ορισμένων ανθρώπων μεγάλης ηλικίας με αδύναμη υγεία», υπογράμμισε ο αρχίατρος του οργανισμού Σίγκουρντ Χορτέμου.

Ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της αμερικανικής εταιρείας Pfizer και της γερμανικής BioNTech, ξεκίνησε στην Νορβηγία στις 27 Δεκεμβρίου του 2021. Οι πρώτοι που εμβολιάστηκαν ήσαν οι ηλικιωμένοι που διέμεναν σε οίκους ευγηρίας στο Όσλο. Στις αρχές του έτους έγινε γνωστό ότι τρείς άνθρωποι, που έμεναν σε διαφορετικές περιοχές και οι οποίοι είχαν εμβολιαστεί, πέθαναν, ωστόσο ο θάνατος τους ενδέχεται να μη σχετίζεται με τον εμβολιασμό και τα περιστατικά αυτά διερευνώνται.

Συνολικά μέχρι αυτή τη στιγμή στην Νορβηγία έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο των Pfizer – BioNTech 21.000 άνθρωποι. Στις 12 Ιανουαρίου η Νορβηγία άρχισε να παραλαμβάνει εμβόλια της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Moderna.

Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ολλανδίας και της Βουλγαρίας, έχουν αναφέρει περιπτώσεις ατόμων που πάσχουν από ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως οίδημα γύρω από τα μάτια και εξανθήματα, μετά τη λήψη του εμβολίου Pfizer / BioNTech κατά της νόσου του κορωνοϊού.

Πηγή: cnn.gr

Κατηγορία ΥΓΕΙΑ

LIFT.TEK

ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ350χ400

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2021 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares