Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 23:21

Δ. Καπούνης και Γ. Πολίτης μιλούν για το νέο Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου [aud]

Για το project του νέου Τυροκομείου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου μίλησαν, στον Ellada FM 94,3 και στην εκπομπή του Γιώργου Κοντονή, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ., Δημήτρης Καπούνης και ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και υπεύθυνος για την διαμόρφωση του έργου, Γιάννης Πολίτης.

«Στη Νάξο έχουμε δυνατό πρωτογενή τομέα, γι’ αυτό κι εμείς επενδύουμε σ’ αυτόν. Αγαπάμε τον τόπο μας και τους ανθρώπους του», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Δ. Καπούνης, που αναφέρθηκε και στο κορυφαίο προϊόν της Ε.Α.Σ., τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. στις υπόλοιπες δραστηριότητές της και στην προσπάθειά της να κατοχυρώσει ως Π.Ο.Π. το αρνί και το κατσίκι του νησιού μας, των Μικρών Κυκλάδων και της Αμοργού (προσπάθεια για την οποία εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα έχει ευοδωθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους).

Αναφερόμενος, επίσης, στο δεύτερο Τυροκομείο που ετοιμάζει η Ε.Α.Σ. στην ορεινή Νάξο, επεσήμανε πως το συνολικό ύψος των επενδύσεων στα δύο Τυροκομεία αγγίζει το ποσό των 6 με 6,5 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο κ. Πολίτης πως ήταν «όνειρό του» να κατασκευαστεί ένα τυροκομείο σαν αυτό της Ε.Α.Σ. (το οποίο χαρακτήρισε ως «ελβετικού τύπου») στο νησί μας, ενώ εκτενώς αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους η Ε.Α.Σ. αποφάσισε να υλοποιήσει και δεύτερο τυροκομείο στην ορεινή Νάξο.

Ακούστε τη συνέντευξη:

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares