Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 21:29

Η Σύρος που Αξίζουμε: Ντράπηκε και η Ντροπή

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η δημοτική παράταξη του ΔήμουΣύρου-Ερμούπολης, "ΗΣύρος πουΑξίζουμε" σχετικά με την παρουσίαση του κτιρίου υποδοχής της κρουαζιέρας.

Η ανακοίνωση: 

 

Μετά την ατυχή περίφραξη στον προβλήτα της κρουαζιέρας, συνεχίζεται χωρίς καμιά ντροπή η ακαλαίσθητη  και κυρίως εξακολουθητική ασέβεια απέναντι στην αρχιτεκτονική ιστορία του τόπου μας.

Γίναμε για άλλη μια φορά θεατές και μάρτυρες, μιας απερίσκεπτης και χωρίς γνώση της ιστορίας του νησιού μας κατάστασης, από την Πρόεδρο του ΔΛΤ Σύρου κ. Κανδιώ Μαραγκού, που με περίσσεια υπερηφάνεια, παρουσίασε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ένα κακέκτυπο αντίγραφο του ιστορικού κτιρίου του Τελωνείου Σύρου, που το βεβηλώνει τοποθετώντας το λίγα μέτρα μακριά από αυτό. Και όλα αυτά στο όνομα της ανάπτυξης της κρουαζιέρας και με την επιμονή έως και εμμονή να γίνει η Σύρος πρώτος προορισμός (Home Port).

Τέτοιες μελέτες δεν είναι δυνατόν να γίνονται με απευθείας αναθέσεις, αλλά το λιγότερο που θα έπρεπε να έχει γίνει, αφού δεν βγήκε άκρη με το κτίριο του ΝΟΣ και του Τελωνείου, ήταν να προκηρυχθεί Ανοικτός Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός και να επιλεγεί η καλύτερη πρόταση. Όπως, επίσης, θα μπορούσαν οι επιστημονικοί φορείς του τόπου μας να έχουν, κατ’ ελάχιστον, το ρόλο του Συμβούλου για την αξιολόγηση των προτάσεων αυτών.

Λυπούμαστε ειλικρινά για την ελαφρότητα που επιδεικνύει η πρόεδρος του ΔΛΤ Σύρου, κ. Κανδιώ Μαραγκού, απέναντι στην παρακαταθήκη που άφησαν οι πρόγονοί μας. Και όταν απαιτούμε από τους πολίτες να σέβονται αυτήν την παρακαταθήκη, αφού η αλλαγή ενός και μόνον κουφώματος στον ιστορικό τόπο μπορεί να τους ταλαιπωρήσει για χρόνια, οι δημοτικοί φορείς πρέπει να είναι δεκάκις πιο προσεκτικοί στις fast track διαδικασίες.  

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares