Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022 10:47

Γιάννης Πολυχρονάκος : ‘’ Κάποιοι πλουτίζουν από τα ‘’κόκκινα δάνεια’’ και είναι ντροπή. Για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που είναι σε αδιέξοδο όμως θα μιλήσει κανείς;’’

Μόνο ντροπή και θλίψη προκαλεί η αποκάλυψη για το Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας με τις τρεις off shore και τη συμμετοχή σε fund που αγόρασε δάνεια από τράπεζα στο 1/12 της αξίας τους, δηλαδή σε εξευτελιστική τιμή, και στη συνέχεια ζητά από τους δανειολήπτες το 100% της αξίας τους με την απειλή πλειστηριασμών.

Αλήθεια, πως να αισθάνεται ο απλός πολίτης, που πήρε ένα δάνειο για την πρώτη και μοναδική κατοικία του και τώρα το δάνειο αυτό το πούλησε σε εξευτελιστική τιμή η τράπεζα σε fund που συμμετέχει ένας βουλευτής; Πως αισθάνεται ο επιχειρηματίας που η κρίση ‘’κοκκίνισε’’ το δάνειο που είχε πάρει, του αρνούνταν μια λογική ρύθμιση και τώρα το δάνειο αυτό βρίσκεται στα χέρια του fund του κυβερνητικού βουλευτή;

Τι εμπιστοσυνη να έχει πλέον στην πολιτική και στους πολιτικούς;

Είναι αυτή πολιτική που αντί να δίνει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, δίνει λύσεις στην ανάγκη πλουτισμού κάποιων πολιτικών;

Αυτό δεν είναι ούτε νόμιμο ούτε ηθικό  

Πέρα από το σκάνδαλο αυτό, με πρωταγωνιστή ένα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, υπάρχει η πραγματική ζωή: το τεράστιο ιδιωτικό χρέος, τα κόκκινα δάνεια που επειδή έφυγαν από τους ισολογισμούς των τραπεζών και πουλήθηκαν στα funds, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν.

Τα κόκκινα δάνεια είναι πάνω από 1.000.000 αλλά στον εξωδικαστικό μηχανισμό που θέσπισε η κυβέρνηση έχουν γίνει μόνο ρυθμίσεις 1.400 δανείων!

Σήμερα οι Έλληνες χρωστάνε πάνω από 240 δις ευρώ. Αυτό είναι το ιδιωτικό χρέος που περιλαμβάνει οφειλές στην εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία , σε κόκκινα δάνεια. Για αυτούς θα μιλήσει κανείς;

Στο ΠΑΣΟΚ μιλάμε πάντα καθαρά και με προτάσεις:

Το πλαίσιο ρυθμίσεων απέτυχε και χρειαζόμαστε ένα νέο. Γιατί το τεράστιο ιδιωτικό χρέος οδηγεί στην απόγνωση και στο περιθώριο τους ανθρώπους. Οδηγεί σε πλειστηριασμούς, ακρότητες, χρεοκοπίες και κοινωνική αναταραχή.

Ένα νέο πλαίσιο ρυθμίσεων πρέπει να περιλαμβάνει:

1ον-Νέο πλαίσιο ρυθμίσεων για τα κόκκινα δάνεια από τις τράπεζες και τα funds. Eπιτέλους πρέπει να βρεθεί μια ελληνική κυβέρνηση να νομοθετήσει για τους πολίτες και όχι για τις τράπεζες και τα funds.

2ον-Δικαίωμα αγοράς του δανείου από τις τράπεζες όχι μόνο στα funds αλλά και στους δανειολήπτες, όπως έγινε και σε άλλες χώρες.

3ον-Νέα ρύθμιση 120 δόσεων για οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, με κίνητρα και διαγραφή μέρους της οφειλής για όσους είναι συνεπείς.

4ον-Ένα νέο και επικαιροποιημένο νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, γιατί σήμερα δεν υπάρχει προστασία της πρώτης κατοικίας και έρχονται πλειστηριασμοί.

Γιάννης Πολυχρονάκος

Οικονομολόγος

εκλ.μέλος Εθνικής Αντιπροσωπείας Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

μέλος γραμ. Τομέα Τουρισμού ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares