Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 22:35

Δείχνει τον δρόμο για τη λύση του προβλήματος με τα αδέσποτα η Ίος

Τη στιγμή που μεγάλα νησιά όπως η Νάξος, η Σύρος, η Πάρος και άλλα ζουν στον μεσαίωνα όσο αφορά τη μέριμνα για τα αδέσποτα, η Ίος δείχνει τον δρόμο δρομολογώντας την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου καταφυγίου αδέσποτων. 

Η ανακοίνωση: 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ

Στην κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, συνολικού προϋπολογισμού 372.000 €, προχωρά ο Δήμος Ιητών.

Στην εγκατάσταση, που πρόκειται να δημιουργηθεί σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου στην περιοχή του Αλμυρού, θα ανεγερθεί διώροφο κτίριο συνολικού εμβαδού 177,75 τμ, το οποίο, πέραν των διοικητικών υπηρεσιών, θα στεγάζει αίθουσες φιλοξενίας σκυλιών και λοιπών ζώων, αίθουσα φροντίδας ασθενών ζώων, αποθήκη τροφών και υλικού, καθώς και αίθουσα παρασκευής της τροφής των ζώων με τα απαραίτητα σκεύη και με πλυντήριο.

Η δομή θα πληροί όλες τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις και θα παρέχει προσωρινό άσυλο αλλά και προληπτική και θεραπευτική αγωγή σε ζώα που το χρειάζονται. Επιπλέον, θα διαθέτει χώρο άσκησης και προαυλισμού των ζώων, εκτάσεως περίπου 4.300 τμ.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στη σταθερή δράση του Δήμου Ιητών στο ζήτημα της φροντίδας των αδέσποτων ζωών. Τα τρία τελευταία χρόνια, ο Δήμος μας διαθέτει κατ’ έτος ποσό 3000 ευρώ για στειρώσεις αδέσποτων γατών και 2000 ευρώ για προμήθεια και διάθεση τροφών γάτας, ενώ για το έτος 2022, με την επιμέλεια των μελών της ζωοφιλικής κοινότητας Ίου IPAWS, προχώρησε σε στείρωση 75 ακόμη αδέσποτων -κυρίως θηλυκών- γατών.

Ο Δήμαρχος Ιητών, κ. Γκίκας Γκίκας, δήλωσε:

«Η φροντίδα των αδέσποτων ζώων είναι ζήτημα ζωής, είναι ζήτημα σεβασμού, είναι ζήτημα υγείας, αφορά στην ποιότητα της καθημερινότητας όλων μας. Το καταφύγιο που πρόκειται να κατασκευάσουμε, είναι πράξη προστασίας, φροντίδας και αγάπης προς τους τετράποδους φίλους μας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και ιδιαίτερα τον Αναπληρωτή Υπουργό, κ. Πέτσα, που ενέταξε τον Δήμο μας στο Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, επιτρέποντας σε αυτό το έργο να γίνει σύντομα πραγματικότητα.
Ως Δήμος, δεσμευόμαστε να πράξουμε ό,τι χρειάζεται για να δημιουργήσουμε μία σύγχρονη εγκατάσταση, υψηλών προδιαγραφών, που θα φιλοξενεί και δεν θα «φυλακίζει» τα ζώα. Η μεταχείριση των ζώων είναι δείγμα πολιτισμού. Και εμείς ως Δήμος τοποθετούμε τον πολιτισμό στο επίκεντρο, θέλουμε η Νιός μας να είναι πρότυπο σε όλα.»

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares