Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021 11:18

Συνάντηση Νικόλαου Λειβαδάρα μα τον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια

Με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια και τη Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής κα Βίκυ Λοΐζου συναντήθηκε, την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας, παρουσία της Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου κας Κανδιώς Μαραγκού, προκειμένου να συζητηθεί η επίσπευση των διαδικασιών για την επαναχωροθέτηση της μαρίνας στα Λαζαρέττα, ένα βήμα απαραίτητο για την τελική έγκριση του Master Plan του λιμένα Ερμούπολης από το ΕΣΑΛ.

Παράλληλα και σε συνέχεια προηγούμενων τηλεφωνικών επαφών, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της πρωτοβουλίας του Υπουργείου Τουρισμού «Ψηφιακοί Νομάδες» (“Digital Nomads”), η οποία πρόκειται να ξεκινήσει πιλοτικά στην Ερμούπολη, σε συνεργασία με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και τον ιδιωτικό τομέα.

Οι «Ψηφιακοί Νομάδες» αφορούν σε επισκέπτες που διαμένουν τον χειμώνα στα νησιά ή σε άλλους προορισμούς και δουλεύουν εξ αποστάσεως από τον υπολογιστή τους. Αποτελεί μια σύγχρονη τάση σε παγκόσμιο επίπεδο και ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο, που στοχεύει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και απαιτεί τη συνεργασία των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, προκειμένου να μπορούν οι άνθρωποι να οργανώνουν τη ζωή τους εκεί που θα διαμένουν.

Ο κ. Λειβαδάρας, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την επιλογή της Ερμούπολης μέσα στις τρεις πρώτες πόλεις που θα υποδεχθούν τους Ψηφιακούς Νομάδες, επεσήμανε τα οφέλη μιας τέτοιας πρωτοβουλίας, καθώς θα τονώσει τον off-season τουρισμό και θα συμβάλει στην οικονομική ανάκαμψη του νησιού μας, ειδικά μετά από τις επιπτώσεις των τελευταίων χρόνων λόγω της πανδημίας.

Γραφείο Επικοινωνίας

Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares