Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021 02:44

Επίσκεψη Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στη Νάξο

Διήμερη επίσκεψη στη Νάξο πραγματοποίησε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη. Την Υπουργό υποδέχθηκε στο Γραφείο του ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, παρουσία του Βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση, του Επάρχου Γιάννη Μαργαρίτη, του Προϊσταμένου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Δημήτρη Αθανασούλη, Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της Υπουργού τέθηκαν σημαντικά ζητήματα που θα συμβάλουν στην πολιτιστική ανάπτυξη και αναβάθμιση των νησιών μας, όπως η αναστήλωση και ανάδειξη του εμβληματικού Ναού του Απόλλωνα και η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, η υπογείωση καλωδίων σε παραδοσιακούς οικισμούς, η επίσπευση των διαδικασιών για την προστασία του Πύργου Χειμάρρου, η προστασία του Εναέριου μεταφοράς Σμύριδας κ.α..

Ειδικότερα, με πρόταση του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, μετά την εξαιρετική δουλειά που πραγματοποιεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και την αναστήλωση αρκετών Βυζαντινών Εκκλησιών του νησιού μας, συμφωνήθηκε το άνοιγμα Βυζαντινών Μνημείων, ώστε να είναι επισκέψιμα τη νέα χρονιά.

Αναφορικά με τον Πύργο του Χειμάρρου, η Υπουργός δεσμεύθηκε ότι, μετά την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης, θα ξεκινήσει άμεσα η αποκατάσταση του μνημείου με πόρους του Υπουργείου, σύμφωνα με την μελέτη που έχει ήδη εκπονηθεί από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Παράλληλα, δεσμεύθηκε και για την άμεση ηλεκτροδότηση του μνημείου.

Η πρόταση για την προώθηση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Πολιτιστικές Διαδρομές) από τον Δήμο σε συνεργασία με το «Διάζωμα» έτυχε θερμής αποδοχής από την Υπουργό, η οποία δεσμεύθηκε να συνδράμει στην υλοποίησή του.

Παράλληλα, με αφορμή την κήρυξη του 2022 ως έτους Ι. Καμπανέλλη, συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου με το Υπουργείο, προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη του Νάξιου θεατρικού συγγραφέα στον τόπο καταγωγής του.

Κατά τη διήμερη παραμονή της στη Νάξο, η Υπουργός συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού, πραγματοποίησε αυτοψία στο Κάστρο της Νάξου, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο της Νησίδας Μουσείων, επισκέφθηκε την προσωρινή Αρχαιολογική Συλλογή, τα Καλαμίτσια, τον Πύργο Μπαζαίου, τον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο στον Δανακό, τον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο στ΄ Αφικλή, τον Άγιο Ερμόλαο, και την Αγία Κυριακή στην Απείρανθο, την Αρχαιολογική Συλλογή Απειράνθου, καθώς και το ακίνητο Κουνέτη, το οποίο ο Δήμος θα αποκαταστήσει, προκειμένου να μεταστεγαστεί η Αρχαιολογική Συλλογή Απειράνθου.

 

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares