Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 12:08

Μήνυμα της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΝΑ Κυκλάδων για την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων

Οι πανελλήνιες εξετάσεις ξεκίνησαν και αρκετοί είναι οι μαθητές που δεν νιώθουν σίγουροι για την προετοιμασία που έχουν κάνει και για την απόδοση που θα έχουν.

Χιλιάδες σκέψεις κατακλύζουν το μυαλό τους τις νύχτες πριν τις εξετάσεις: "Μήπως να μην κοιμηθώ το βράδυ και να μελετήσω όλη τη νύχτα;", "Μήπως να βάλω το ξυπνητήρι μου νωρίτερα για να προλάβω να κάνω επανάληψη για άλλη μια φορά;".Τα προβλήματα μνήμης και συγκέντρωσης που προκαλούν το άγχος και το στρες στους μαθητές μπορεί να είναι καθοριστικά.

Πώς μπορούν λοιπόν σε αυτή την απαιτητική περίοδο οι μαθητές να παραμείνουν ήρεμοι και χαλαροί τις νύχτες πριν τις εξετάσεις; Το να μπορούμε να ελέγχουμε και να διαχειριζόμαστε τις σκέψεις μας είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική μας ανθεκτικότητα σε όλες τις δύσκολες συνθήκες που θα βιώσουμε στη ζωή μας. Κάτι που βοηθάει κάποιον άλλον, δεν θα βοηθήσει απαραίτητα και εμάς- σίγουρα ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός.

Παρ' όλα αυτά, οι παρακάτω τεχνικές μπορούν να σας φανούν χρήσιμες σε αυτήν την απαιτητική για εσάς περίοδο. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και να θυμάστε ότι οι πανελλήνιες εξετάσεις δεν είναι ούτε η αρχή, ούτε το τέλος. Είναι μία μόνο από τις χιλιάδες προκλήσεις που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε στην ζωή σας.

Πανελλήνιες εξετάσεις 1

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares