Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 22:57

Με 40 ασύρματες κάμερες και 100 αποπλέον αστυνομικούς η αστυνόμευση στη Μύκονο

Στη στελέχωση της νεοϊδρυθείσας Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου προχωράει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν. Το ίδιο και στη Σαντορίνη, με την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στο νησί να ενισχύεται σημαντικά.

Ειδικότερα, με διαταγή που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες μετατίθενται στο «νησί των ανέμων» πάνω από 100 αστυνομικοί. Θα επανδρώσουν τα τμήματα Αστυνόμευσης και Τροχαίας, Ασφάλειας και Διοικητικής Υποστήριξης, η ίδρυση των οποίων προβλέπεται στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη τον Νοέμβριο.

Αυτό είχαμε αναφέρει και νωρίτερα σήμερα, ενώ μέσα από το κεντρικό δελτίο του OPEN μαθαίνουμε για τα σχέδια της Ελληνικής Αστυνομίας για τον έλεγχο του "νησιού των Ανέμων"... Ποια είναι αυτά; "το λιμάνι, αλλά και κεντρικές και περιφερειακές οδικές αρτηρίες θα εποπτεύονται από κάμερες, ενώ ήδη οι κολώνες έχουν αρχίσει να τοποθετούνται. 40 ασύρματες κάμερες, που θα δίνουν εικόνα σε κέντρο επιχειρήσεων σαν αυτό της ΓΑΔΑ, θα εγκατασταθούν στη Μύκονο.

Το κέντρο επιχειρήσεων, στο οποίο έχουν πρόσβαση μόνο πιστοποιημένα άτομα, θα βρίσκεται στο ισόγειο του Α.Τ, σε 30 τ.μ, και μέσα από τις οθόνες που θα διαθέτει, οι αστυνομικοί θα κατευθύνουν σε όλο το νησί τις αστυνομικές μονάδες.

Επιπλέον, οι ασύρματοι των αστυνομικών στη Μύκονο θα λειτουργούν με κρυπτογραφημένο σύστημα.

Στόχος της ΕΛ.ΑΣ να μην καταγραφούν και φέτος αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας, όπως ξυλοδαρμοί και ληστείες, που αμαυρώνουν την τουριστική εικόνα του νησιού".

Η διαταγή ισχύει από σήμερα Δευτέρα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχουν μετακινηθεί στη Μύκονο οι πρώτοι 50 αστυνομικοί. Οι 10 από αυτούς θα είναι αξιωματικοί και οι υπόλοιποι χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί. Επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης ετέθη ο μέχρι πρότινος προϊστάμενος του τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου Φώτης Τζελέπης. Εχει στο ενεργητικό του σημαντικές επιτυχίες, με πιο πρόσφατη την εξάρθρωση του μεγαλύτερου κυκλώματος διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, με πάνω από 20 παράνομα εργοστάσια και αποθήκες στην Αττική. Η μετακίνηση των πρώτων 50 αστυνομικών γίνεται υπό τη μορφή τρίμηνης απόσπασης ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι η «θητεία» τους στη Μύκονο θα ανανεωθεί μέχρι τουλάχιστον το τέλος της τουριστικής σεζόν.

Οι αστυνομικοί, με επικεφαλής τον υποδιευθυντή Φώτη Τζελέπη θα ξεκινήσουν να εγκαθίστανται ήδη από αύριο στη Μύκονο. Παράλληλα με τη σταδιακή αύξηση της τουριστικής κίνησης αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες να αποσπαστούν στο νησί ακόμα 50 δόκιμοι αστυφύλακες. Θα συμμετέχουν σε διαβατηριακούς ελέγχους στο αεροδρόμιο του νησιού από κοινού με έμπειρους αξιωματικούς. Πάντως, στη νεοϊδρυθείσα υπηρεσία παρέμειναν 30 αστυνομικοί από τη μόνιμη δύναμη του νησιού.

Δείτε το σχετικό video

Πηγή: naxospress.gr 

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares