Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021 15:48

Σύρος: Εγκαινιάζεται διαδικτυακά η εικαστική έκθεση «ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ»

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων « Σύρος – Πολιτισμός 2021» και των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, εγκαινιάζεται διαδικτυακά (live streaming),  την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 και ώρα 18:30 στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, παρουσία του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικόλαου Λειβαδάρα, η εικαστική έκθεση «ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ» της Θεσσαλονικιάς ζωγράφου με πολυετή παρουσία εντός και εκτός συνόρων Λιζέτας Βασιλειάδη. Η συγκεκριμένη εκδήλωση ανοίγει για φέτος την αυλαία του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης  «Σύρος – Πολιτισμός». 

Η Λιζέτα Βασιλειάδη, που το 2005 είχε εκθέσει για πρώτη φορά στην Πινακοθήκη Κυκλάδων έργα μεγάλων διαστάσεων, επανέρχεται δυναμικά στη Σύρο, δεκαπέντε χρόνια μετά, με την καινούρια δουλειά της, για να μας συναρπάσει και να μας παρασύρει για ακόμα μια φορά στον δικό της κόσμο, τον κόσμο που η καλλιτέχνιδα έχει δημιουργήσει από το μηδέν, ώστε –όπως σχολιάζει η ίδια σε συνέντευξή της- μέσα από το ταξίδι να γίνουμε καλύτεροι, να ανεβούμε λίγο πιο ψηλά και να κάνουμε την υπέρβαση. 

Η Λιζέτα Βασιλειάδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Αρχιτεκτονική και Καλές Τέχνες παράλληλα στη Ρώμη, αλλά μετά στράφηκε και αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στη ζωγραφική. Ακολούθησε μια πολύχρονη μαθητεία στην Ιταλία και την Ελλάδα κοντά σε δασκάλους Ιταλούς, Ρώσους και Έλληνες, για να αποκτήσει έπειτα το δικό της atelier. Σήμερα ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. 

Η έκθεση περιλαμβάνει 50 έργα μεγάλων διαστάσεων και θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Ιουνίου 2021.

 Μπορείτε να την παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/syrostoday/

«ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΣ»

ΛΙΖΕΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Πινακοθήκη Κυκλάδων, Ερμούπολη - Σύρος

Διάρκεια Έκθεσης:

05/05/2021 – 13/06/2021 

Στην έκθεση τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η ΛΙΖΕΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ είπε: «Τέχνη είναι η ικανότητα να συνειδητοποιείς τον κόσμο με έναν ξεχωριστό τρόπο. Με αυτό γεννιέσαι. Είναι η ικανότητα να δημιουργείς έναν παράλληλο κόσμο, όπου ισχύουν δικοί σου άγραφοι νόμοι, θέτεις δικά σου όρια. Σ’ αυτόν τον κόσμο εξελίσσεσαι καλλίτερα, έρχεσαι αντιμέτωπος με τη σκοτεινή σου πλευρά, παλεύεις, λυτρώνεσαι. […] Το μήνυμά μου; Ούτε μία μέρα χωρίς τέχνη. Η τέχνη ανήκει σε όλους. Και δεν αναφέρομαι σε μία πολυέξοδη τέχνη. Τα όμορφα πράγματα βρίσκονται γύρω μας. Ζωγραφική, μουσική, ποίηση, λογοτεχνία, θέατρο. Δείτε ζωγραφική πηγαίνοντας στις γκαλερί της πόλης σας, έχετε στο κομοδίνο σας βιβλία ποίησης και λογοτεχνίας. Επιλέξτε τη μουσική που ακούτε. Δείτε θέατρο. Μετά από μια παράσταση ή συναυλία, έχουμε κάνει βήματα μπροστά. Μετά από μια επίσκεψη σε γκαλερί, έχουμε κάνει βήματα προόδου μέσα μας. Μετά από ένα ποίημα που έχουμε διαβάσει, είμαστε διαφορετικοί. Χωρίς να το συνειδητοποιούμε, έχουμε προχωρήσει. Αυτή είναι η μαγεία της τέχνης!».

Κυριότερες ατομικές εκθέσεις:

Αθήνα, Gallery Αργώ, Κολωνάκι (1992)

Θεσσαλονίκη, Relics (1993)

Sani Festival (1995)

Παρίσι, Gallerie Sculptures – rue Viscondi (1995)

Νέα Υόρκη, Gallery 345 East 74 str., New York (1996)

Παρίσι, Gallerie Sculptures – rue Viscondi (1998)

Παρίσι, Gallerie Sculptures – rue Viscondi (2000)

Θεσσαλονίκη, Gallery Ειρμός (2002)

Θεσσαλονίκη, Gallery Ειρμός, «ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ» (2004)

Ερμούπολη, Σύρου, Πινακοθήκη Κυκλάδων, «Ερμουπόλεια 2007» υπό την αιγίδα του Δήμου Ερμούπολης (2007)

Θεσσαλονίκη, Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (2007)

Βρυξέλλες, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «Light» (2015)

Θεσσαλονίκη, Γκαλερί Λόλα Νικολάου «Δράσις Αντίδρασις» (2015)

Θεσσαλονίκη, Γκαλερί Λόλα Νικολάου «Είναι σαφές το ασαφές» (2019)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο:www.lizetavasiliadi.gr

 

Γραφείο Επικοινωνίας

Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares