Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 13:00

Οι Δράσεις της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, όταν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, διεκδικώντας την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, σήμαναν την απαρχή της πολυκύμαντης πορείας που οδήγησε στη σημερινή Ελλάδα.

 


Για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» ετοίμασε έξι δράσεις, επιδιώκοντας να τιμήσει την ημέρα που οι πρόγονοί μας άναψαν τη φλόγα της ελευθερίας και να αναδείξει πού οδήγησαν οι θυσίες και οι αγώνες που έδωσαν, πού βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα, μέσα από την πορεία αυτών των 200 ετών.
Οι έξι αυτές δράσεις είναι προσβάσιμες από τις 23 Μαρτίου 2021 μέσω ειδικά διαμορφωμένου landing page στην ιστοσελίδα της Επιτροπής:
 στον σύνδεσμο greece2021.gr/25martiou
 και εναλλακτικά, μέσω σάρωσης του ακόλουθου QR Code

• Προβολές σε κτίρια σε 18 πόλεις της Ελλάδας: «Ζωντανεύοντας» την ιστορία της Επανάστασης

Πρόκειται για την ταυτόχρονη προβολή σε επιλεγμένα κτίρια 18 πόλεων της Ελλάδας – ένα εκ των οποίων έχουμε την τιμή να είναι το Θέατρο Απόλλων στην Ερμούπολη– με προεξάρχον το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, μιας οπτικοποιημένης αφήγησης της Επανάστασης, μέσα από έργα τέχνης σύγχρονα με αυτήν.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο εγχείρημα projection mapping που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και θα υλοποιηθεί με την ευθύνη του Εργαστηρίου Ευφυών Περιβαλλόντων της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης. Εκτός από την ιστορία της Επανάστασης, οι προβολές θα δίνουν έμφαση και στην ιδιαίτερη ιστορία και τους ήρωες της κάθε πόλης.
Οι πόλεις θα είναι: Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Λαμία, Λάρισα, Μεσολόγγι, Νάουσα, Ναύπλιο, Πειραιάς, Ρόδος, Σύρος, Τρίπολη, Χανιά και Χίος.
Η δράση είχε προγραμματιστεί για την 25η Μαρτίου, εξαιτίας όμως των περιορισμών που επιβάλλει η συγκυρία, η δράση μεταφέρθηκε στις 8 και 9 Μαΐου 2021.

• Η ταινία «”σε γνωρίζω από την όψη” 200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ!»

Πρόκειται για μια παραγωγή της Επιτροπής, η οποία θα προβληθεί για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό την 25η Μαρτίου. Στις 19:00 η ώρα θα πραγματοποιηθεί η προβολή από το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της ΕΡΤ και στη συνέχεια από τις 20:00 η ώρα η ταινία θα είναι διαθέσιμη για θέαση μέσω των κοινωνικών δικτύων της Επιτροπής (https://www.facebook.com/Greece2021) καθώς και μέσω της ιστοσελίδας της.
• Μικροί Μεγάλοι Ήρωες

Πρόκειται για μια ψηφιακή εφαρμογή παραγωγής της Επιτροπής, το πρώτο μέρος της οποίας θα είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό την 25η Μαρτίου, από τις 12:00 η ώρα, μέσω της ιστοσελίδας της Επιτροπής.


• Το Νομισματικό Πρόγραμμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Για να τιμήσει την πορεία αυτών των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση, η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» δημιούργησε μια μοναδική συλλογή 14 συλλεκτικών αναμνηστικών νομισμάτων που θα κρατήσουν για πάντα ζωντανή στη μνήμη μας την διακοσιετηρίδα της Επανάστασης.
Πληροφορίες για το Νομισματικό Πρόγραμμα της Επιτροπής δίνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://shop.greece2021.gr/

• «200 χρόνια Ελευθερίας» - Μια τετρασέλιδη έκδοση αφιερωμένη στη σημασία της επετείου της Επανάστασης

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» προχωρά στην κυκλοφορία ενός αναμνηστικού τετρασέλιδου εντύπου για την επέτειο της 25η Μαρτίου, το οποίο θα εμφανιστεί ως κάλυμμα στις ημερήσιες εφημερίδες στις 24 Μαρτίου. Την ίδια ημέρα, 24 Μαρτίου, θα είναι επίσης προσβάσιμο σε ψηφιακή μορφή μέσω της ιστοσελίδας της Επιτροπής (ως άνω landing page).

• Μικρή μουσική «παρέλαση» για τα 200 χρόνια
από τον Διονύση Σαββόπουλο

Η Επιτροπή ζήτησε από τον αγαπημένο τραγουδοποιό και μέλος της Ολομέλειας της Επιτροπής, Διονύση Σαββόπουλο, να οργανώσει μια μικρή μουσική παρέλαση για το ’21, για τη μνήμη μας, για την ταυτότητά μας. Μια μουσική παρέλαση με διαμάντια της μουσικής μας, με αγαπημένες φωνές σε μοναδικές ηχογραφήσεις, για να μας συνοδέψει στη γιορτή της διακοσιοστής επετείου της Επανάστασης.
Το έργο αυτό θα είναι προσβάσιμο την 25η Μαρτίου, από τις 12:00, υπό τη μορφή podcast από την ιστοσελίδα της Επιτροπής μέσω του ως άνω landing page.

Γραφείο Επικοινωνίας
Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

 

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares