Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021 22:08

Δήμος Σίφνου: Ενημέρωση για το κρούσμα κορονοϊού

Ενημερώνουμε ότι ο εργαζόμενος που λίγες μέρες πριν είχε έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα στην Αθήνα επιβεβαιώθηκε ως θετικό κρούσμα, ενώ τα υπόλοιπα δείγματα που λήφθηκαν από το χώρο της εργασίας στο στάδιο της πρώτης ιχνηλάτησης είναι αρνητικά.

Υπενθυμίζουμε ότι από πλευράς Δήμου έγιναν άμεσα όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα. Για προληπτικούς λόγους, επίσης, και με την πολύτιμη συνεργασία του Π.Π.Ι Σίφνου, θα υποβληθούν σε μοριακό τεστ όσοι συνυπήρξαν έστω και για λίγα λεπτά με τον εργαζόμενο στο χώρο του δημοτικού καταστήματος Απολλωνίας, ακόμα και αν δεν ήρθαν σε άμεση επαφή με αυτόν.

Ο Δήμος Σίφνου για μια ακόμη φορά απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους του νησιού υπενθυμίζοντας και ζητώντας τους να τηρούν τα γνωστά μέτρα προστασίας από τον ιό COVID-19.

Δυστυχώς, όπως όλοι καθημερινώς πληροφορούμαστε και ενημερωνόμαστε, η επίθεση του ιού είναι σφοδρή και οι μεταλλάξεις αυξάνουν δραματικά τη μετάδοσή του.

Η όποια απερισκεψία και επιπολαιότητα εύκολα μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα.
Ασφαλώς όλοι μας έχουμε κουραστεί, όμως επιβάλλεται η συνεπής τήρηση των μέτρων έτσι ώστε το νησί μας να μην “περάσει” σε αυστηρή επιτήρηση και κυρίως όλοι εμείς οι κάτοικοί του να μη διακινδυνεύσουμε την υγεία μας.

Η σωστή χρήση της μάσκας (η μάσκα πρέπει να σκεπάζει και τη μύτη), η τήρηση των αποστάσεων, το συχνό πλύσιμο των χεριών και η αποφυγή συνάξεων σε κλειστούς χώρους ΠΡΕΠΕΙ να τηρούνται ευλαβικά.
Ευλαβικά, επίσης, πρέπει να τηρούνται όλες οι οδηγίες κατά την άσκηση των επαγγελματικών δραστηριοτήτων μας.

Ιδιαίτερα, παρακαλούμε, αυτές τις μέρες της Αποκριάς να ΜΗΝ γίνουν κλειστές συγκεντρώσεις, διότι ο ιός, ως αερομεταφερόμενος, ευκολότερα μεταδίδεται σε μη καλά αεριζόμενους χώρους.

Αν όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά συμμορφωθεί προς τα μέτρα προστασίας και με δεδομένο ότι οι εμβολιασμοί συνεχίζονται , τότε μπορούμε να ελπίζουμε ότι και πάλι το νησί μας θα είναι ελεύθερο από COVID και αυτό θα είναι η καλύτερη διαφήμισή μας για την νέα τουριστική περίοδο.
Σίφνος, 12.3.2021

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares