Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 00:16

Προγράμματα κατάρτισης και πιστοποίηση προσόντων, για 285 εργαζόμενους, στα νησιά των Κυκλάδων

Με στόχο την αναβάθμιση των επαγγελματικών τους προσόντων εργαζομένων και την προσαρμογή τους στις αλλαγές του τεχνολογικού περιβάλλοντος στην εργασία, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την απόφαση ένταξης της Πράξης «Αναβάθμιση προσόντων εργαζομένων στις Περιφερειακές Ενότητες των Κυκλάδων, μέσω δράσεων Κατάρτισης και Πιστοποίησης», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020».

Το έργο, επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 600.000,00 ευρώ, θα δώσει τη δυνατότητα σε 285 εργαζόμενους συμπεριλαμβανομένων όσων εργάζονται εποχικά, ισόρροπα κατανεμημένοι στις Περιφερειακές Ενότητες των Κυκλάδων, να επικαιροποιήσουν / διευρύνουν τις επαγγελματικές τους γνώσεις   και δεξιότητες, με στόχο την αναβάθμιση των επαγγελματικών τους προσόντων και κατ' επέκταση, την θετική επίπτωση  στην παραγωγικότητά τους, την προσαρμογή τους στις σημερινές αναπτυξιακές προοπτικές και τις αλλαγές του τεχνολογικού περιβάλλοντος.  Η Πράξη περιλαμβάνει  προγράμματα κατάρτισης, στόχος των οποίων είναι να αποκτηθούν γνώσεις ή/και πρόσθετες γνώσεις σε αντικείμενα τα οποία θα έχουν άμεση και θετική επίπτωση στην ενίσχυση της επαγγελματικής ικανότητας των ωφελουμένων, καθώς και πιστοποίηση προσόντων από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης προσώπων, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/ IEC 17024 ή τον ΕΟΠΠΕΠ.

Oι ενέργειες του έργου αφορούν την κατάρτιση σε  επαγγέλματα που εντάσσονται σε κλάδους και τομείς της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας ΝΑ (RIS3) και συγκεκριμένα: Ειδικός συστημάτων ηλεκτρονικής προώθησης εταιρικής παρουσίας - social media marketing, Στέλεχος εξαγωγικού - διεθνούς εμπορίου, Ειδικός σε θέματα τυποποίησης, συσκευασίας και ποιοτικού ελέγχου στον κλάδο των υδατοκαλλιεργειών, Υπάλληλος Υποδοχής/ εξυπηρέτησης και εξειδίκευση Εξυπηρέτηση πελατών και ανάδειξη τουριστικής εμπειρίας, Στέλεχος διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας, Στέλεχος βελτιστοποίησης παραγωγικής διαδικασίας και παρασκευαστικής πρακτικής σε τρόφιμα, ποτά και αγροδιατροφικά προϊόντα, Ειδικός Συστημάτων Ηλεκτρονικού Εμπορίου.

Η διάρκεια των προγραμμάτων κατάρτισης θα είναι 150 ώρες. Οι ωφελούμενοι μπορεί να είναι εργαζόμενοι σε οποιοδήποτε κλάδο της οικονομίας οι οποίοι επιδιώκουν να βελτιώσουν τις γνώσεις στον τομέα τους ή σε κάποιον άλλο που παρουσιάζει καλύτερες προοπτικές.

Η ημερομηνία έναρξης της Πράξης ορίζεται η 01/02/2021 και λήξης η 31/12/2023.

Η Πράξη, με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου,  εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020». στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης – Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι το Επιμελητήριο Κυκλάδων.

 

Το Γραφείο Τύπου

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares