Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021 19:43

Αλέξανδρος Κουκάς: Προσοχή χρησιμοποιούν το όνομα μου για να σας εξαπατήσουν

Την αρετή της αλληλεγγύης που διακρίνει τον πρόεδρο της ΑΕ Μυκόνου και αντιδήμαρχο του δήμου Μυκόνου Αλέξανρο Κουκά θέλησαν για δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων μηνών να εκμεταλλευτούν επιτήδειοι προκειμένου να εξαπατήσουν ανθρώπους του νησιού.

Η πρώτη φορά ήταν τον Νοέμβριο του 2020, όταν εκμεταλλευόμενος την φερεγγυότητα του κ. Κουκά, ένας απατεώνας απέσπασε με τηλεφωνική απάτη 7.200€ από αρτοποιό της Μυκόνου.

Τότε, ένας από τους δράστες τηλεφώνησε στον φούρνο, υποδύθηκε τον ίδιο τον αντιδήμαρχο και παρήγγειλε στον ιδιοκτήτη του προϊόντα αξίας 800 ευρώ! Στην απορία του για την τόσο μεγάλη παραγγελία, ισχυρίστηκε πως ήταν «για τις ανάγκες του δήμου». Ο απατεώνας ζήτησε τον τραπεζικό λογαριασμό του επιχειρηματία για να καταθέσει τα χρήματα. Όμως, στη συνέχεια του έστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μια απόδειξη τράπεζας και ισχυρίστηκε πως έκανε λάθος και, αντί για 800, κατέθεσε 8.000 ευρώ!

Ο ανυποψίαστος φούρναρης έκανε το λάθος να καταθέσει στον λογαριασμό του δράστη την διαφορά. Το αποτέλεσμα ήταν ότι 7.200 ευρώ έκαναν «φτερά»! Μάλιστα, πιθανότατα ο ίδιος απατεώνας έκανε παρόμοιες παραγγελίες και σε άλλους καταστηματάρχες της Μυκόνου επικαλούμενος το όνομα του αντιδημάρχου, όμως ένας αντιλήφθηκε ότι δεν ήταν ο κ Κουκάς και αμέσως ενημέρωσε τον ίδιο, ο οποίος απευθύνθηκε στην Αστυνομία που διεξάγει έρευνα.

Η ιστορία επαναλήφθηκε πάλι σήμερα, με τον κ. Κουκά να αντιδρά άμεσα ενημερώνοντας τις αρχές, ενώ γνωστοποίησε το συμβάν μέσω ανάρτησης του στο f/b: 

Επειδή η συνεισφορά μου στην κοινωνία και η αλληλεγγύη μου για τους Μυκονιάτες απο κάποιους εκλαμβάνεται ως ευκαιρία να αποσπούν θα ήθελα την προσοχή σας.

Ενημερώθηκα σήμερα από συμπολίτη μας οτι για ακόμη μια φορά επιτήδειοι απατεώνες στην προσπάθεια τους να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα χρησιμοποίησαν για ακόμη μια φορά το όνομα μου.

Επειδή τα κρούσματα είναι επαναλαμβανόμενα ενημέρωσα ήδη το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα της Μυκόνου για τις σχετικές κινήσεις.

Θέλω να σας επιστήσω την προσοχή σε όλους τους συμπολίτες μας, και την φωνή μου γνωρίζετε και τον αριθμό του κινητού μου αλλά και τον τρόπο που λειτουργώ ώστε να μην βρεθείτε θύματα απατεώνων εγκληματιών που τηλεφωνούν για χρήματα .

Σας ευχαριστώ και να προσέχετε...

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

BANNER PAS NAXOU 2021

AKADIMIES PANNAXIAKOS

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2021 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares