Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021 01:24

Πέτρος Ραουζαίος: Δεν παραδίδω σε κανέναν τη θέση του αιρετού που μου έδωσε ο κόσμος της Άνω Σύρου

Τη βούλησή του, αφενός να μην παραδώσει την έδρα του και  αφετέρου να κινηθεί νομικά κατά της απόφασης διαγραφής του από την Δημοτική Παράταξη «η Σύρος που Αξίζουμε» εξέφρασε με δηλώσεις του στο logotypos.gr ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Σύρου, κάνοντας γνωστό ότι το γεγονός το πληροφορήθηκε από αναρτήσεις των τοπικών ΜΜΕ με τον ίδιο να μην έχει την παραμικρή επίσημη πληροφόρηση από τα όργανα της παράταξης.

Προαναγγέλλει δε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση καθώς  και νομικές ενέργειες με στόχο την προσβολή της όλης διαδικασίας που ακολουθήθηκε για την διαγραφή του, εκτιμώντας ότι η  δημοσιοποίησής στα ΜΜΕ δίχως ο ίδιος να έχει επίσημη ενημέρωση από το Συνδυασμό στερείται νομιμότητας.

Συνεχίζοντας κάνει λόγο για έλλειμμα δημοκρατίας στην παράταξη λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Αν έχουνε πρόβλημα με την  ελευθεροτυπία, την ελευθερογνωμία και δεν αποδέχονται την ελεύθερη έκφραση γνώμης, είναι σεβαστό», ζητώντας να ενημερωθεί επισήμως και  εγγράφως για τα ονόματα των Συμβούλων που συνυπέγραψαν τη διαδικασία  διαγραφής του.

Αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με την θέση του πρόεδρου που κατέχει, κάνει σαφές ότι αυτό θα είναι σε θέση να το γνωρίζει μετά τη συνάντησή του με τον Νομικό Σύμβουλο του Δήμου και την προσφυγή του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, και επιλέγει  τη λέξη «ΝΤΡΟΠΗ» για  χαρακτηρίσει το γεγονός ότι από την κίνηση  του συνδυασμού «η Σύρος που Αξίζουμε»  θα παραμείνει ακέφαλο το Κληροδότη «Δον Ιωάννη Στεφάνου»  με αποτέλεσμα, εν μέσω πανδημίας, να μην μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες στους αναγκεμένους δημότες της Κοινότητας Άνω Σύρου.

Ακολουθούν οι πλήρεις δηλώσεις του κ. Ραουζαίου στο logotypos.gr

“Δεν με κάλεσαν να με ενημερώσουν για τη διαγραφή. Το πληροφορήθηκα από τα τοπικά ΜΜΕ. Βέβαια, καιρό τώρα, λειτουργούσα ως εν μέρει ανεξάρτητος, αλλά τυπικά και με το νόμο ανήκα στο συνδυασμό τους. Ξαφνικά μου βγήκε ειδοποίηση στο κομπιούτερ μου με τίτλο: « Ανακοίνωση Σύρος που Αξίζουμε – Διαγραφή Πέτρου Ραουζαίου». Δηλαδή το πληροφορήθηκα από τα ΜΜΕ, χωρίς καν να έχουν την πολιτική, όχι προσωπική ή πολιτισμική, ευθιξία να με ενημερώσουν. Ότι δηλαδή αποφάσισαν να με διαγράψουν, και αν  αυτοί που το αποφάσισαν ήταν όλος ο Συνδυασμός ή κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Ούτε καν γνωρίζω ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι συνυπέγραψαν τη διαγραφή μου από το Συνδυασμό. Αυτό δεν είναι κάτι που δεν το περίμενα, αλλά εντάξει, αν έχουνε πρόβλημα με την  ελευθεροτυπία, την ελευθερογνωμία και δεν αποδέχονται την ελεύθερη έκφραση γνώμης είναι σεβαστό. Όμως  αυτά είναι βασικές αρχές της Δημοκρατίας. Θεωρώ ότι με τη στάση μου, ούτε έχω προσβάλλει, ούτε έχω θίξει, ούτε έχω περάσει τα εσκαμμένα, ούτε έχω λειτουργήσει αντιδημοκρατικά. Είναι απόλυτα σεβαστή η απόφασή τους  και προς το παρόν την αφήνω στην κρίση του κυρίαρχου λαού της Άνω Σύρου.

Δηλώνω  ότι τη θέση του αιρετού Συμβούλου της Δημοτικής Κοινότητας Άνω Σύρου, η οποία δεν προήλθε από τον Συνδυασμό τους, αλλά από ψήφο στο πρόσωπό μου,  από τον δημότη της Άνω Σύρου, του Κινίου, της Αληθινής και του Επισκοπείου, και δεν την χαρίζω σε κανέναν. Αν νομίζουν ότι με τη διαγραφή μου θα με κάνουν να παραιτηθώ, πλανώνται πλάνη οικτράν. Δεν τους την χαρίζω, δεν ανήκει σε εκείνους. Και φυσικά δεν θα μείνω έτσι. Θα προσφύγω στα αρμόδια όργανα και τους παρακαλώ να μου παραδώσουν επισήμως την απόφαση διαγραφής. Γιατί φυσικά δεν είναι επίσημη η γνωστοποίηση της διαγραφής μου από τα ΜΜΕ. Να μου την στείλουν  επισήμως και εγγράφως στο προσωπικό μου mail, προτού κινήσω όλες τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο.

Το τι μέλει γενέσθαι με την θέση του προέδρου που κατέχω αυτή τη στιγμή δεν το γνωρίζω. Θα απευθυνθώ στο Νομικό Σύμβουλο του Δήμου μας και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.  Δεν είμαι σε θέση να πω τι θα γίνει με τη θέση του Προέδρου της Κοινότητας και φυσικά με την άμισθη θέση του λειτουργήματος που επιτελώ στο ιστορικό κληροδότημα «Δον Ιωάννη Στεφάνου», όπου για πρώτη φορά από τη δημιουργία του νέου Δήμου Σύρου Ερμούπολης καταφέραμε να προκύψει πλεονασματικός προϋπολογισμός, ύψους 6.500 ευρώ. Είχαμε αποφασίσει να ξεκινήσουμε διαδικασίες με ίδια μέσα και πόρους του κληροδοτήματος να προχωρήσουμε σε μερική ανακαίνιση και προσφορά σε εταιρίες ξυλείας για την αντικατάσταση των κουφωμάτων. Αυτή τη στιγμή το κληροδότημα, έως ότου αποφανθεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ή το Υπουργείο Εσωτερικών, παραμένει κενό και δεν θα μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους συνδημότες του. Ούτε αυτό δεν σεβάστηκαν. Τη θέση μου στο κληροδότημα αυτό.

Πραγματικά περίμενα, έστω ένα τηλέφωνο ή ένα mail, να με ενημερώσουν προτού το διαβάσω, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, από τα ΜΜΕ. Ούτε σ’ αυτό είχαν την πολιτική ευθιξία. Γιατί δεν μιλάμε πλέον για προσωπική, ή ευθιξία επιπέδου. Εδώ βουλευτές διαγράφονται και ο πρόεδρος του εκάστοτε κόμματος, πριν τους διαγράψει τους ενημερώνει. Εδώ, ούτε αυτό δεν τήρησαν. Θα διερευνήσω κατά πόσον είναι νόμιμος ο τρόπος της διαδικασίας που ακολουθήθηκε για τη διαγραφή μου. Θέλω, και παρακαλώ να τονιστεί αυτό, να μου πουν εγγράφως ποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι συνυπέγραψαν τη διαδικασία για τη διαγραφή μου.

Για το ζήτημα αυτό θα προσφύγω τόσο στον προσωπικό μου δικηγόρο όσο και σε αυτόν του Δήμου, προκειμένου να δούμε τι προβλέπει σε αυτές τις περιπτώσεις η νομοθεσία τόσο του «Κλεισθένη» όσο και του «Καλλικράτη». Και δεν θέλω οι υπαίτιοι  να λογοδοτήσουν σε ‘μενα, αλλά να ενημερώσουν τον κυρίαρχο δημότη της Άνω Σύρου, που με τίμησε με την ψήφο του, και έκτοτε λειτουργώ ενωτικά, ενιαία, και ανεξάρτητα , ως θεσμός προέδρου, πέραν από πολιτικές και παραταξιακές παρωπίδες.  Ο Πρόεδρος οφείλει να λειτουργεί  προς το συμφέρον όλων ανεξαρτήτων των Δημοτών ακομμάτιστα και ενιαία, άσχετα εάν ψήφισαν τον έναν ή τον άλλο Συνδυασμό.

Να αναλογιστούν μονάχα πως θα λειτουργήσει, όχι η Κοινότητα, αλλά το Κληροδότημα. Έχουμε πανδημία και εξυπηρετούμε αναγκεμένους, ανήμπορους και άπορους. Αύριο πως θα πάει ο νοσηλευτής στο Κληροδότημα; Τουλάχιστον για το κληροδότημα ΝΤΡΟΠΗ.  Δηλώνω τέλος πως θα  επανέλθω για το θέμα της διαγραφής όταν θα έχω τα πλήρη ένδικα και νομικά μέσα και αποφάσεις.”

Πηγή: logotypos.gr

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares