Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021 12:56

Η Κατερίνα Μονογυιού φέρνει στη Βουλή πρόταση για μόνιμες δομές τηλεκπαίδευσης για τα μικρονήσια

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για Μόνιμες δομές τηλεκπαίδευσης για τα μικρονήσια κατέθεσε η βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. Κατερίνα Μονογυιού με Α.Π 3639-28/1/2021 στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Συγκεκριμένα η Βουλευτής αναφέρθηκε στην αδυναμία που αντιμετωπίζουν παιδιά τα οποία πρέπει να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Γυμνάσιο, αλλά μένουν σε μικρά νησιά (κάτω των 300 κατοίκων) όπου δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν δομές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Άρα είτε τα παιδιά έπρεπε να ζήσουν μόνα τους σε μεγαλύτερα νησιά, είτε έπρεπε να μετακινηθεί όλη η οικογένεια με ότι αυτό συνεπάγεται για την ίδια αλλά και για τα μικρά νησιά που ερημώνουν.

Αν και με τίποτα δεν αντικαθίσταται η δια ζώσης επαφή εκπαιδευτικού με μαθητή, ιδιαίτερα στην ηλικία του Δημοτικού Σχολείου, η Βουλευτής ερώτησε την κυρία Υπουργό, η οποία αποδεδειγμένα είναι ευαίσθητη σε θέματα παιδιών που μένουν έξω από το εκπαιδευτικό σύστημα, εάν προτίθεται να δημιουργήσει ειδική μόνιμη δομή που να προσφέρει για δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δυνατότητα τηλεκπαίδευσης σε παιδιά που μένουν σε μικρονήσια και δεν έχουν άλλο τρόπο να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Επισυνάπτεται η ερώτηση της κ. Μονογυιού προς την Υπουργό Παιδείας

 

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares