Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 22:06

Στα κόκκινα Σαντορίνη και Μύκονος, τι θα ισχύσει από αύριο στις 6:00π.μ. [vid]

Με δεδομένο ότι σημειώθηκε σχεδόν διπλασιασμός των κρουσμάτων κορονοϊού που ανιχνεύθηκαν την τελευταία εβδομάδα, η Σαντορίνη και η Μύκονος μπαίνουν σε επίπεδο αυξημένου επιδημιολογικού κινδύνου, δηλαδή στις κόκκινες περιοχές της χώρας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλίας, ανακοίνωσε όλα τα μέτρα τα οποία θα ισχύσουν στις “κόκκινες” περιοχές στις οποίες εντάσσονται και τα δύο νησιά των Κυκλάδων.

Δείτε τι είπε:

Ας δούμε τι αναφέρει στο ρεπορτάζ του το naxospress,.gr και τι θα ισχύσει για τις κόκκινες περιοχές, μεταξύ τους και η Σαντορίνη με τη Μύκονο: 

Την επαναφορά της αγοράς στο click away και click in shop στις «κόκκινες περιοχές» και το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων σε όλη τη χώρα, εκτός από τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές όπου θα ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Και αυτές οι αποφάσεις επηρεάζουν και τις Κυκλάδες.. Και δη τους Δήμους (και όχι τις Περιφερειακές Ενότητες) της Θήρας και Μυκόνου καθότι μπαίνουν στο κόκκινο

Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έπειτα από τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, αποφασίστηκε πως στις «κόκκινες» περιοχές θα υπάρχει επιστροφή στο click away και στο ραντεβού για τις αγορές στο λιανεμπόριο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε πως τα υγειονομικά δεδομένα αποτελούν το μοναδικό κριτήριο για τη λήψη των αποφάσεων με στόχο την προστασία της υγείας των πολιτών.

Σε κάποιες περιοχές η λήψη μέτρων κρίνεται επιτακτική, σύμφωνα με τον υφυπουργό και στο πλαίσιο αυτό -όπως είπε- από αύριο στις 6.00 το πρωί επανερχόμαστε στο χάρτη επιδημιολογικής ασφάλειας. Διαμορφώνονται δύο επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας, το επίπεδο Α’- επιτήρησης (το οποίο απεικονίζεται με κίτρινο χρώμα) και το επίπεδο Β’ – αυξημένου κινδύνου (το οποίο απεικονίζεται με κόκκινο χρώμα και) στο οποίο ισχύουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα.

«Κίτρινες περιοχές»

Πέραν των οριζόντιων μέτρων που ισχύουν σε όλη την χώρα:

1 - Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00

2 - Λειτουργία δια ζώσης σε Γυμνάσια και Λύκεια

3 - Έως 25 άτομα στις εκκλησίες

4 -  Ανοίγουν λιανεμπόριο, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, ΚΤΕΟ, πρακτορεία ΟΠΑΠ

«Κόκκινες περιοχές»

Στις κόκκινες περιοχές-αυξημένου κινδύνου μπαίνουν από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 30/1 και μέχρι τη Δευτέρα 8/2 ο Δήμος Θήρας και η ΠΕ (ουσιαστικά μιλάμε για τον Δήμο) Μυκόνου, έπειτα από εισήγηση των επιδημιολόγων και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που διαμορφώθηκαν την τελευταία εβδομάδα.

Τα ενεργά κρούσματα στη Σαντορίνη είναι σήμερα 23, από 14 πριν από μία εβδομάδα, ενώ στη Μύκονο 22, από 9 την προηγούμενη εβδομάδα.

Οπως αναφέραμε και νωρίτερα, σε ΠΕ Θήρας και Μυκόνου έχουμε τα 82 από τα 89 συνολικά κρούσματα των Κυκλάδων για το 2021 ...  Συγκεκριμένα, στις κόκκινες περιοχές από αύριο θα ισχύουν τα παρακάτω:

1 - Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί*.
2 - Ξεκινά η διά ζώσης λειτουργία μόνο των Γυμνασίων (τα Λύκεια συνεχίζουν να λειτουργούν με τηλεκπαίδευση)
3 - Στους χώρους λατρείας επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.
4 - Η λειτουργία καταστημάτων θα γίνεται με την μέθοδο click away και ειδικά τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία λειτουργούν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού (click in a shop).

Στις κόκκινες περιοχές περιλαμβάνονται επίσης: η Περιφέρεια Αττικής (πλην της ΠΕ Νήσων), ο Δήμος Πατρέων, ο Δήμος Θηβαίων, ο Δήμος Τανάγρας, ο Δήμος Χαλκιδαίων, ο Οικισμός Ρομά Δ.Ε. Δυστίων Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, ο Δήμος Εορδαίας, ο Δήμος Σπάρτης, η Π.Ε. Λέσβου και ο Δήμος Νέας Προποντίδας.

xartis 29jan21

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares