Κυριακή, 16 Αυγούστου 2020 00:28

Η αλήθεια για τα κρούσματα covid-19 στην Πάρο

Πολλά λέγονται και πολλά γράφονται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τον πραγματικό αριθμό κρουσμάτων στην Πάρο και Αντίπαρο, αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η ανακοίνωση των κρουσμάτων δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου ούτε της επιτροπής κρίσης ούτε του Κέντρου Υγείας, είναι καθαρή αρμοδιότητα του ΕΟΔΥ, το οποίο συγκεντρώνει στοιχεία από όλη τη Ελλάδα και καθημερινά ανακοινώνει τα συνολικά κρούσματα.

Τι συμβαίνει στην Πάρο λοιπόν και στην Αντίπαρο? αποτελούν τα δύο νησιά υγειονομική βόμβα?

Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες 20-25 ημέρες παρουσιάσθηκε ένας μικρός αριθμός κρουσμάτων στα δύο νησιά, ο οποίος συνολικά δεν ξεπερνάει τα 25-30 περιστατικά.

Και εννοούμε τα περιστατικά αυτά που προσήλθαν στο κέντρο υγείας και στο ιατρείο Αντιπάρου, έκαναν το τέστ και φάνηκαν θετικά στον ιό.

Είναι αυτά τα περιστατικά τόσα που να προκαλέσουν την λήψη 'ολων αυτών των μέτρων από πλευράς Πολιτικής προστασίας?

Και φυσικά όχι.

Η Πάρος και η Αντίπαρος υποδέχθηκαν τον τελευταίο μήνα πάνω από εκατό πενήντα χιλιάδες επισκέπτες, ένας αρκετά μεγάλος αριθμός που σχεδόν κάνει το νησί μας να μοιάζει με μεγαλούπολη.

Τα 30 περιστατικά σε τόσο μεγάλο αριθμό επισκεπτών δεν δικαιολογούν την λήψη των μέτρων και μάλιστα μπορούν και να θεωρηθούν και φυσιολογική εξέλιξη.

Το Κέντρο Υγείας Πάρου κατάφερε κάτω από αντίξοες συνθήκες να ανταπεξέλθει με επιτυχία στις έκτακτες αυτές ανάγκες, διενεργώντας περίπου 500 τέστ σε συμπτωματικούς ή μη επισκέπτες.

Το πρόβλημα εστιάζεται αλλού και αυτό είναι στην Αθήνα, όπου από την ιχνηλάτηση των καθημερινών κρουσμάτων διαπιστώθηκε ότι το 80% αυτών είχαν σχέση με Πάρο και Αντίπαρο (επίσκεψη, διακοπές κλπ), αυτό σήμανε συναγερμό στις υγειονομικές υπηρεσίες και διαπιστώθηκε ότι μεγάλος αριθμός ασυμπτωματικών νέων κυρίως, επιστρέφοντας από τις διακοπές μετέφερε τον ιό στη πρωτεύουσα μεταδίδοντάς τον σε φιλικά και συγγενικά πρόσωπα.

Κυρίως οι χώροι μετάδοσης στο νησί ήταν τα νυχτερινά καταστήματα εκεί που η επαφή ήταν στενή και δεν τηρήθηκαν οι επιτρεπτές αποστάσεις.

Κάποιοι επιχειρηματίες στο βωμό του κέρδους πήραν στο λαιμό τους ολόκληρο το νησί. Είναι αυτοί που σήμερα διαμαρτύρονται για την λήψη των αυστηρών μέτρων, αλλά δεν τήρησαν τα αρχικά χαλαρά.

Είναι αυτοί που είναι υπεύθυνοι που σήμερα το νησί περνάει δύσκολα, ενώ τα γειτονικά νησιά κάνουν πάρτι.

Τι μπορούσε να γίνει?

Μπορούσαμε να κάνουμε αρκετά πράγματα.

Μπορούσαμε να είχαμε ζητήσει από την στιγμή της εμφάνισης των πρώτων κρουσμάτων, να έρθουν στο νησί κλιμάκια ελέγχου της ΕΛΛΑΣ προκειμένου να βοηθήσουν το τοπικό αστυνομικό τμήμα στην διενέργεια των ελέγχων, στα μπάρ και ξενυχτάδικα.

Μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε την Δημοτική Αστυνομία σε νυχτερινούς ελέγχους.

Μπορούσαμε να είχαμε προμηθευτεί τέστ ελέγχου για μεγάλο αριθμό προληπτικών ελέγχων.

Θα μπορούσαμε να χειριστούμε επικοινωνιακά την δύσκολη αυτή στιγμή με περισσότερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά πράγματα, αλλά όμως μην πετάμε στα σύννεφα, τον ιό δεν θα μπορούσαμε να τον αποφύγουμε.

Αυτό που μπορούμε τώρα είναι να εφαρμόσουμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών, να διασφαλίσουμε την υγεία μας και μετά έχουμε χρόνο για να αναλύσουμε τις ευθύνες.

Πηγή: parospress

 

Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares