Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 13:09

Οι ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ προσφέρουν βοήθεια στις σεισμόπληκτες περιοχές

Οι ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, σε συνεργασία και συνεννόηση με τις τοπικές περιφερειακές και δημοτικές αρχές, ξεκινούν στις 06.03.2021 για την περιοχή της Ελασσόνας προκειμένου να υποστηρίξουν τους πληγέντες των πρόσφατων σεισμών που έγιναν στην περιοχή.

Εννεαμελές κλιμάκιο αποτελούμενο από έμπειρα μέλη της οργάνωσης -ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι- είναι έτοιμοι να αναχωρήσουν για την περιοχή προκειμένου να προσφέρουν άμεση βοήθεια και στήριξη στους κατοίκους. Το κλιμάκιο θα συνοδεύσει ποσότητα ειδών πρώτης ανάγκης για τους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να γυρίσουν στα σπίτια τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ στέλνουν στην περιοχή σκηνές, υποστρώματα, υπνόσακους (sleeping bags), κουβέρτες, ιατρικά και παρα-ιατρικά αναλώσιμα κλπ. Τα μέλη της ομάδας θα εκτιμήσουν περαιτέρω την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή με στόχο την συνεχιζόμενη και στοχευμένη παροχή κατάλληλης βοήθειας, σχετικής με τις ανάγκες το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, θα παράσχουν επιτόπια ιατρική βοήθεια σε όσους την χρειάζονται. Γνωρίζοντας το αίσθημα του σοκ, της απώλειας και του φόβου που ανακύπτουν σε τέτοιες καταστάσεις, οι ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ είναι επίσης έτοιμοι να συμβάλλουν στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη των συνανθρώπων μας βοηθώντας επιτόπου στην διαχείριση του θυμού και της αγωνίας όσων έχασαν τα σπίτια τους και αισθάνονται μια αναμενόμενη ανασφάλεια για το μέλλον.

Η αποστολή της Οργάνωσης θα κατευθυνθεί αρχικά στην περιοχή της Ποταμιάς και στα περίπου 10 γύρω χωριά που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές.

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares