Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2021 20:52

Το «Μάτι της Οχιάς» που θα αναβαθμίσει τα F-16

Πολεμική Αεροπορία: Ένα ραντάρ ελέγχου πυρός Ενεργητικής Ηλεκτρονικής Σάρωσης (AESA) είναι το APG-83, το οποίο αναμένεται να φέρει σημαντικές αλλαγές.

Πολεμική Αεροπορία: Ενσωματώνεται στους υπάρχοντες περιορισμούς κατασκευής, ισχύος και ψύξης του αεροσκάφους χωρίς αναγκαιότητα τροποποιήσεων αεροσκάφους Κατηγορίας Α, βασισμένο στην 40ετή εμπειρία της Northrop Grumman πάνω στην παραγωγή ραντάρ για το F-16.

Οι ικανότητες αυτού του προηγμένου AESA προέρχονται από την οικογένεια των εξαιρετικά επιτυχημένων μαχητικών ραντάρ AESA 5ης γενιάς της Northrop Grumman, των ραντάρ APG-77 των αεροσκαφών F-22 και APG-81 των αεροσκαφών F-35.

Γιατί γίνεται αναβάθμιση τώρα;

Το σημερινό πεδίο μάχης γίνεται ολοένα πιο δύσκολο και επικίνδυνο. Η τεχνολογία εξελίσσεται διαρκώς, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τις απειλές. Για την αντιμετώπιση αυτών των πιο εξελιγμένων απειλών, τα πιο καινούργια μαχητικά αεροσκάφη του κόσμου εξοπλίζονται με Ραντάρ AESA.

Το μεγαλύτερο εύρος ζώνης, η ταχύτητα και ευελιξία των ραντάρ AESA επιτρέπουν στο μαχητικό αεροσκάφος να διακρίνει, να εντοπίζει και να αναγνωρίζει μεγαλύτερο αριθμό στόχων, γρηγορότερα, σε μεγαλύτερη εμβέλεια αλλά και να λειτουργεί σε εχθρικά ηλεκτρονικά περιβάλλοντα Χώρο!

Το APG-83 AESA προσφέρει τις ακόλουθες αναβαθμίσεις σε σχέση με τα δημοφιλή ραντάρ μηχανικής σάρωσης APG-66 & APG-68, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι τα F-16 παραμένουν λειτουργικά βιώσιμα για τις επόμενες δεκαετίες:

Αυτόνομη στόχευση ακριβείας σε όλα τα περιβάλλοντα
Yψηλής ευκρίνειας ευρεία απεικόνιση με χάρτες BIG SAR
Υψηλής ποιότητας παραγωγή συντεταγμένων
Καλύτερος εντοπισμός στόχου και μεγαλύτερο εύρος εντοπισμού
Ταχύτερη αναζήτηση και εντοπισμός στόχου
Ανίχνευση μικρότερων στόχων
Εντοπισμός πολλαπλών στόχων
Ισχυρή ηλεκτρονική προστασία (Α/Α και Α/G)

Ενισχυμένη Ταυτότητα Μάχης
Ενσωματωμένες λειτουργίες για καλύτερη επίγνωση κατάστασης
Ναυτιλιακές λειτουργίες
3-5X μεγαλύτερη αξιοπιστία και διαθεσιμότητα
Το APG-83 είναι διαθέσιμο σήμερα και αναμένεται να τοποθετηθεί & στα Ελληνικά F-16.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η παραγωγή για προγράμματα αναβάθμισης F-16 παγκοσμίως, περιλαμβανομένης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Πηγή: veteranos.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares