Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 18:49

Σκυλακάκης: Το αισιόδοξο σενάριο για τον τουρισμό

Τουρισμό στο 60% του 2019 προβλέπει το αισιόδοξο σενάριο για το επόμενο καλοκαίρι σύμφωνα με την αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη.

Όπως είπε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής κατά την συζήτηση του προσχεδίου Προϋπολογισμού, το ίδιο σενάριο προβλέπει περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού έως και τον Απρίλιο του 2021. Θετικό στοιχείο στα δημοσιονομικά η διατήρηση κουλτούρας πληρωμών φορολογικών υποχρεώσεων.

"Η υγειονομική πανδημία θα σέρνεται. Τι θα συμβεί δεν το γνωρίζουμε. Μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις δεν έχουμε γνώση τι θα συμβεί. Δεν γνωρίζουμε για παράδειγμα τι θα γίνει με το εμβόλιο. Υπάρχει όμως κάτι που δεν έχουμε αβεβαιότητα" σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης. "Παρακολουθώντας τα έσοδα βλέπουμε να υπάρχει κουλτούρα πληρωμών. Και παρά τις φορολογικές αναβολές που στερούν και 2 δις από τα έσοδα, πρέπει να σας πω ότι οι άνθρωποι συνεχίζουν και είναι κατά το δυνατόν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους τους. Αυτό δείχνει υγιή δομή υγιή για την επόμενη μέρα, αυτό είναι το κλειδί για εφαρμόσουμε τις πολιτικές που θα αποφασίσει η ελληνικός λαός με ψήφο του στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση".

Νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός έχει και δεύτερο σενάριο δυσμενέστερο, για βαρύτερες συνέπειες στον τουρισμό το επόμενο καλοκαίρι (από το 60% του 2019) και πλήρη περιοριστικά μέτρα για όλο το β’ τρίμηνο του 2021. "Είναι σαφές πως δεν θα μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω για τι θα συμβεί αλλά πρέπει να είμαστε προσεχτικοί και για τα δύο σενάρια. Όχι για το 2021, γιατί εκεί έχουμε την δημοσιονομική δυνατότητα και πολύ ικανοποιητική η πρόσβαση στις αγορές και η στήριξη από ΕΚΤ και ΕΕ. Αλλά από το 2022 και μετά μεσομακροπρόθεσμα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί για να διατηρήσουμε δημοσιονομική ευστάθεια και την δυνατότητα της οικονομίας να ανακάμψει".

 

Πηγή: capital.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares