Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 14:13

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε σήμερα, Δευτέρα 11/10, το Εφετείο Αθηνών για τα επτά ηγετικά στελέχη της ΧΑ που διηύθυναν την εγκληματική οργάνωση, όπως συνέβη και για τους περισσότερους βουλευτές που καταδικάστηκαν για ένταξη και συμμετοχή σε αυτή.

Συγκεκριμένα, καταδικάζεται χωρίς ελαφρυντικά η διευθυντική ομάδα της ΧΑ, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής της Νίκος Μιχαλολιάκος και οι Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος (σ.σ.: οι ποινές κάθειρξης θα κυμανθούν από 5 έως 15 χρόνια).

Το ίδιο συνέβη και για το δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά και όσους ακόμα εμπλέκονταν στη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού, ενώ δεν αναγνωρίστηκαν ούτε ελαφρυντικά για τους επιτιθέμενους στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους ψαράδες.

Στο άκουσμα της είδησης ότι το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους επτά καταδικασθέντες για την διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης το συγκεντρωμένο πλήθος μπροστά στο Εφετείο ξέσπασε σε χειροκροτήματα φωνάζοντας «ο λαός απαιτεί οι φασίστες φυλακή». Και από αυτή τη δικάσιμο δεν λείπει η Μάγδα Φύσσα, η οποία καταχειροκροτήθηκε κατά την άφιξή της.

Kανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε και στους Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Αντώνη Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Νίκο Κούζηλο και Δημήτρη Κουκούτση. Η ποινή τους θα κυμαίνεται από πέντε έως δέκα χρόνια.

Αναγνώριση ελαφρυντικών
Ελαφρυντικά από την άλλη χορηγήθηκαν σε όσους έκρινε το δικαστήριο πως είχαν μικρή συμμετοχή την εγκληματική οργάνωση, ενώ από τους πρώην βουλευτές, ελαφρυντικά έλαβαν οι Στάθης Μπούκουρας, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Μιχάλης Αβράμης Αρβανίτης και Νίκος Μίχος.

Ειδικότερα:

  • Οι βουλευτές Στ. Μπούκουρας και Χρ. Αλεξόπουλος λαμβάνουν το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.
  • Στον Νικ. Μίχο αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη.
  • Ο Μιχ. Αρβανίτης λαμβάνει το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Στους καταδικασθέντες για ένταξη και υπόθεση του Παύλου Φύσα, Γεώργιο Δήμου και Γεώργιο Στάλκο, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Τέλος, το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας στους Αναστάσιο Μάριο Αναδιώτη, Γεώργιο Χρήστο Τσακανίκα και Αριστοτέλη Χρυσαφίτη (ένταξη και υπόθεση Φύσσα), Δημήτριο Αγριογιάννη, Μάρκο Ευγενικό, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και Θωμά Μαριά (ένταξη και Αιγύπτιοι αλιεργάτες) και Χρήστο Αντώνιο Χατζηδάκη (ένταξη και υπόθεση ΠΑΜΕ, που έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα).

Αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου από τον Γιάννη Λαγό
Την ίδια στιγμή, ο Γιάννης Λαγός, εξαφανισμένος ως τώρα από τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου, έδωσε το παρών σήμερα στο Εφετείο και δήλωσε ότι το “δικαστήριο είναι προκατειλημμένο εναντίον μας”. Στη συνέχεια, δια μέσω του συνηγόρου του Κώστα Πλεύρη, κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης του δικαστηρίου, οδηγώντας σε μισάωρη διακοπή, με άγνωστο προς το παρόν αποτέλεσμα στην εξέλιξη της διαδικασίας.

 

Πηγή: News247.gr

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares