Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 12:42

Κακοκαιρία Ιανός: «Άνοιξε» η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις

Οι αιτήσεις γίνονται μέσω της ειδική πλατφόρμας του gov.gr με όνομα; «Έκτακτα Μέτρα Στήριξης Πληγέντων Κακοκαιρίας Ιανός».

Άνοιξε από το πρωί της Πέμπτης, 8 Οκτωβρίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την άμεση καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των πληγέντων από την κακοκαιρία «Ιανός». Συγκεκριμένα, μέσω του gov.gr θα καταβληθούν 5.000 ευρώ στους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των πληγέντων κτιρίων και 8.000 ευρώ στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον «Ιανό».

Οι αιτήσεις γίνονται μέσω της ειδική πλατφόρμας του gov.gr με όνομα; «Έκτακτα Μέτρα Στήριξης Πληγέντων Κακοκαιρίας Ιανός». Η οποία προσφέρει χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα και τις συνεπακόλουθες πλημμύρες της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020

Για την είσοδο στην πλατφόρμα οι δικαιούχοι θα χρειαστούν τους κωδικούς πρόσβασης στο TaxisNet για να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, οι δικαιούχοι θα λάβουν άμεσα τα χρήματά τους. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή της αίτησης είναι η 30η Νοεμβρίου 2020.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι της έκτακτης ενίσχυσης
Δικαιούχοι της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης που δίνεται για τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ιανός» είναι:

  • Oι ένοικοι κατοικιών είτε αυτοί είναι ιδιοκτήτες με πλήρη ή ψιλή κυριότητα, είτε είναι επικαρπωτές ή μισθωτές, εξαιρουμένων των βραχυχρόνιων μισθώσεων, ή ένοικοι με δωρεάν παραχώρηση, των οποίων η κατοικία, κύρια ή/και δευτερεύουσες, επλήγη από τις φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» και τις συνεπακόλουθες πλημμύρες της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020.

  • Οι επιχειρήσεις (φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες) που στεγάζονται σε κτιριακές εγκαταστάσεις, οι οποίες επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» και τις συνεπακόλουθες πλημμύρες της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020, με την προϋπόθεση ότι η κτιριακή εγκατάσταση ήταν σε χρήση την ημέρα του συμβάντος και η επιχείρηση που επλήγη ήταν σε λειτουργία.

 

Πηγή: Newsbomb

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares