Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 12:34

Στη βάση της Σούδας ο πρωθυπουργός με τον Μ. Πομπέο

Επίσκεψη στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της βάσης της Σούδας πραγματοποιούν αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πομπέο.

 

Οι δύο άνδρες ξεναγούνται και ενημερώνονται από τους διοικητές των δύο βάσεων της αμερικανικής και της ελληνικής και αμέσως μετά θα μεταβούν στη ναυτική βάση στο Μαράθι, στην προβλήτα Κ14.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του πρωθυπουργού,στις 11.20 το πρωί θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνάντηση αντιπροσωπειών, στην 115 Πτέρυγα Μάχης. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στις 13.15, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Πομπέο θα έχουν γεύμα εργασίας στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού. Στις συναντήσεις θα συμμετάσχουν από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή.

Στις 17.00 ο πρωθυπουργός και ο Αμερικανός θα επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη

Υπενθυμίζεται ότι τα Χανιά αποτελούν τη δεύτερη στάση του Αμερικανού υπουργούκατά την επίσκεψή του στη χώρα μας, σε ένα ταξίδι- στήριξη στην Ελλάδα και με πολλαπλά μηνύματα - ιδιαίτερα προς την τουρκική πλευρά, δεδομένου ότι ο κ. Πομπέο δεν θα επισκεφθεί την Τουρκία στη συνέχεια.

Ελλάδα και ΗΠΑ επιβεβαίωσαν τις εξαιρετικές διμερείς τους σχέσεις , σύμφωνα με την κοινή δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Nίκου Δένδια και του Αμερικανού ομολόγου του, κατά την συνάντησή τους στη Θεσσαλονίκη.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη Πομπέο , ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υποστήριξε χθες πως «υπογραμμίζει την αναβαπτισμένη στρατηγική σχέση και αναδεικνύει το ειδικό βάρος της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή».

«Ο πρωθυπουργός κι ο Αμερικανός υπουργός θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, την άμυνα, την ασφάλεια και τις επενδύσεις», συνέχισε ο κ. Πέτσας αναφερόμενος στην επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού στα Χανιά, ο οποίος έφθασε χθες βράδυ στην περιοχή.

Πηγή: naftemporiki.gr 

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares