Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020 22:55

Σε ετοιμότητα οι Ενοπλες Δυνάμεις για παν ενδεχόμενο

Σε πλήρη ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο βρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας από τον Έβρο έως την Κρήτη, μετά την προκλητική πρόθεση της Τουρκίας να πραγματοποιήσει σεισμογραφικές έρευνες νοτιοανατολικά της Κρήτης εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδα.

Από την πρώτη στιγμή δόθηκε εντολή αναστολής των αδειών στα στελέχη του στρατεύματος στον Έβρο, ενώ στα απαγορεύτηκε η έξοδος από τα στρατόπεδα των νησιών του Αιγαίου στα στελέχη, μετά το πέρας της προβλεπόμενης υπηρεσίας τους.

Παράλληλα σε πολλά ακριτικά νησιά, όπως η Σύμη, κλήθηκαν στο στρατόπεδο εθελοντές εθνοφύλακες.

Ουσιαστικά από το μεσημέρι της Τρίτης οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα. Αυτό εκτός από μια γενικόλογη αναφορά, που ουσιαστικά σημαίνει έξοδος του μεγαλύτερου μέρους του στόλου στο Αιγαίο και την Κρήτη, άμεση ετοιμότητα των αρμάτων μάχης σε Έβρο και νησιά, μετακίνηση ειδικών δυνάμεων του στρατού και του πολεμικού ναυτικού σε καίρια σημεία ανά την επικράτεια με πρόθεση την άμεση αποτροπή οποιασδήποτε πολεμικής ενέργειας της γείτονος.

Αφορμή για την κινητοποίηση των ενόπλων δυνάμεων στάθηκε και η αυξημένη κινητικότητα τουρκικών πολεμικών πλοίων από το μεσημέρι της Δευτέρας.

Οι επιθετικές προθέσεις των Τούρκων προκάλεσαν τα αντανακλαστικά του πρωθυπουργού που είχε συνάντηση στο γραφείο του με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και τηλεφωνικές επαφές με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλο, καθώς και με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο.

Όπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και ετοιμότητα.

Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares