Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023 13:40

Ισοφαρίζει το ρεκόρ του ο Πανναξιακός ΑΟΚ με νίκη επί του Πορφύρα

Μία… ντουζίνα νίκες συμπλήρωσε ο Πανναξιακός ΑΟΚ με την εκτός έδρας επιτυχία του (69-75) την περασμένη Κυριακή στα Μελίσσια κόντρα στον τοπικό ΚΑΟ στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ εθνικής.

Οι “κυανοκίτρινοι” του Τάσου Βάβουλα έχουν μπροστά τους τον “τελικό” με τον Πορφύρα στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Νάξου “Δημήτριος Περιστεράκης” όπου με νίκη σφραγίζουν την συμμετοχή τους στα play off, ενώ παράλληλα εξασφαλίζουν και ανανεώνουν την παρουσία τους στην Γ’ εθνική και την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Εκτός, όμως, των δύο προαναφερθέντων γεγονότων ο Πανναξιακός αν καταφέρει να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα την Κυριακή 2/4 θα ισοφαρίσει το ρεκόρ των νικών του στις εθνικές κατηγορίες μπάσκετ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αφού τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχαν play off και play out. Και για να γίνουμε πιο σαφείς, την πρώτη του χρονιά στην Γ’ εθνική, ως Πανναξιακός ΑΟΝ, την σεζόν 2015-16 με τον Δημήτρη Διαμανίδη στον πάγκο τους στα 26 παιχνίδια που έδωσαν για τον 2ο όμιλο είχαν απολογισμό 13 νίκες και 13 ήττες τερματίζοντας στην 8η θέση.

panaxiakos rekor (1)

Την επόμενη χρονιά, με τον νυν προπονητή τους στην άκρη του πάγκου, τον Τάσο Βάβουλα πέτυχαν μόλις 6 νίκες στα 24 παιχνίδια, τερματίζοντας στην 11η θέση, μία πιο πίσω από την έτερη κυκλαδίτικη ομάδα του 2ου ομίλου, την ΑΕ Σαντορίνης που ολοκλήρωσε τη σεζόν με 8 νίκες. Αμφότερες, όμως, παρά την αξιόμαχη προσπάθειά τους δεν τα κατάφεραν κι έτσι πήραν τον δρόμο της επιστροφής στο τοπικό πρωτάθλημα.

panaxiakos rekor (2)

Βέβαια, για την αποφυγή των γνωστών παρεξηγήσεων, το ρεκόρ των νικών κυκλαδίτικης ομάδας στις εθνικές κατηγορίες κατέχει ο ΑΟ Μυκόνου. Η ομάδα του νησιού των ανέμων με το περυσινό 20-0 στον 3ο όμιλο της Γ’ εθνικής κατέχει τα επάξια τα πρωτεία, ενώ τη φετινή σεζόν στον 1ο όμιλο της Β’ εθνικής έχει πετύχει 19 νίκες μία στροφή πριν πέσει η αυλαία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και την εντός έδρας αναμέτρηση με την Ένωση Ιλίου στις 1/4.

panaxiakos rekor (3)

Επτά νίκες πιο λίγες από το σύνολο του Γιάννη Τζήμα έχει τη φετινή αγωνιστική περίοδο ο ΑΠΑΣ Νάξου “Τα Φανάρια”. Οι παίκτες του Κώστα Ρουμελιώτη έχουν πάρει μαζέψει μέχρι σήμερα 12 ροζ φύλλα αγώνα και μπορούν να τα κάνουν 13 την τελευταία αγωνιστική στο ντέρμπι κόντρα στον ΑΟ Παγκρατίου στο νησί της Αριάδνης. Για τον ΑΠΑΣ το ρεκόρ του, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, είναι οι 15 νίκες τη σεζόν 2021-22, όπου στον 1ο όμιλο της Β’ εθνικής είχαν ρεκόρ 15-9 τερματίζοντας στην 4η θέση πίσω από Παπάγου, ΦΕΑ και Έσπερο Καλλιθέας.

Για το τέλος αφήσαμε τον πρώτο χρονικά σύλλογο του νομού που εκπροσώπησε το νομό στις εθνικές κατηγορίες μπάσκετ. Ο Άρης Σύρου το 2000, τρία χρόνια μετά την επανίδρυσή του, κατόρθωσε όχι μόνο να αναδειχθεί πρωταθλητής Κυκλάδων, αλλά καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στους αγώνες μπαράζ με τους υπόλοιπους νησιωτικούς νομούς του Αιγαίου (Λέσβο, Χίο, Σάμο, Δωδεκάνησα) ανήλθε στη Γ’ εθνική κατηγορία. Η σεζόν ξεκίνησε με προπονητή τον παλαίμαχο αθλητή του Ολυμπιακού, τον Θανάση Ράμμο και ολοκληρώθηκε με τον νυν προπονητή του ΠΑΟΚ (!), τον Φώτη Τακιανό, ο οποίος ήταν και παίκτης της ομάδας, όπου μαζί με τον Γιάννη Κοσμίδη από την Καβάλα ήταν οι μόνοι μη γηγενείς αθλητές του Άρη. Οι “κιτρινόμαυροι” ολοκλήρωσαν την σεζόν στον 2ο όμιλο του Νότου με 4 νίκες (3 εντός - 1 εκτός), 22 ήττες και κατέλαβαν την 13η θέση αποχαιρετώντας την κατηγορία άδοξα.

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares