Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022 18:54

Τέταρτος Θεσσαλός προπονητής μπάσκετ στις Κυκλάδες ο Γιάννης Τζήμας

Μεγαλώνει η… παροικία των Θεσσαλών προπονητών στο μπάσκετ των Κυκλάδων.

Ο Γιάννης Τζήμας έδωσε τα χέρια με τους ανθρώπους του ΑΟ Μυκόνου, ώστε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας κι έτσι θα γίνει ο τέταρτος Θεσσαλός τεχνικός που θα εργαστεί στον κατά γενική ομολογία δυσκολότερο νομό όπως είχε τονίσει και στην πρώτη του συνέντευξη ως πρόεδρος της ΕΣΚ Κυκλάδων, ο Γιώργος Ονάσογλου: «…ασχολούμαστε με το μπάσκετ πιο δύσκολο νομό της Ελλάδος».

afieroma tzimas 4

Ο έμπειρος προπονητής, ο οποίος έχει… ένσημα στο πρωτάθλημα της Α1 κι είναι ένας άνθρωπος που έχει γράψει τη δική του ιστορία στο λαρισαϊκό μπάσκετ αποφάσισε να ακολουθήσει τα βήματα των Ανδρέα Μαύρου (ΑΟ Ερμούπολης), Βαγγέλη Μουρογιάννη (ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκός), Θοδωρή Μάμμου (ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια”, ΑΕ Σαντορίνης), καθώς ήρθε σε συμφωνία με τον σύλλογο του νησιού των ανέμων ώστε να οδηγήσει τους “θαλασσί” στα δύσβατα μονοπάτια της Β’ εθνικής κατηγορίας μπάσκετ ανδρών.

Πρώτος που πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει τον θεσσαλικό κάμπο και να έρθει στις Κυκλάδες ήταν ο Βαγγέλης Μουρογιάννης. Ο προπονητής του Μαρπησσαϊκού με καταγωγή από τα Τρίκαλα ήρθε στην Πάρο το 1996 και από το 1997 βρίσκεται στο τιμόνι των “κυανόλευκων”. Έχει παίξει στον Δαναό Τρικάλων από την ίδρυσή του έχοντας συμπαίκτες τον Γιάννη Μυλωνά με καριέρα στο Περιστέρι, τον Βάιο Γιώρα που υπήρξε μέλος του “αυτοκράτορα” Άρη τη δεκαετία του ’80, αλλά ένα ατύχημα τον καθήλωσε σε αμαξίδιο και φυσικά τον Ευθύμη Ρεντζιά που εκτός του ΠΑΟΚ και της Μπαρτσελόνα τη σεζόν 2002-03 έπαιξε στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ με τη φανέλα των Philadelphia 76ers.

afieroma tzimas 3 

Δεύτερος που ήρθε από πόλη της Θεσσαλίας ήταν ο Ανδρέας Μαύρος. Ο νυν προπονητής της Νίκη Βόλου ήρθε στην Σύρο το 2002, όπου ανέλαβε τον ΑΟ Ερμούπολης, ενώ την προηγούμενη σεζόν ήταν “τιμονιέρης” της ανδρικής ομάδας της Νίκης στη Γ’ εθνική. Παράλληλα είχε και το παιδικό τμήμα του συλλόγου της Νέας Ιωνίας που έπαιξε στην τελική φάση του παιδικού κατακτώντας την 5η θέση στην Ελλάδα, αντιμετωπίζοντας μάλιστα τον Ολυμπιακό Πειραιώς που είχε στη σύνθεσή του, τον Γιώργο Πρίντεζη. Στο βιογραφικό του Βολιώτη τεχνικού, συγκαταλέγονται και διακρίσεις με τις εθνικές ομάδας, όπου ως βοηθός έχει πάει σε 10 Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (Νέων Ανδρών 5, Γυναικών 3, Νέων Γυναικών 1 και Κορασίδων 1). Παράλληλα έχει πάει παγκόσμιο με την εθνική γυναικών και δύο φορές προκριματικά Πανευρωπαϊκού με την εθνική γυναικών. 

afieroma tzimas 2

Τρίτος κατά σειρά ο Θοδωρής Μάμμος. Ο  “Ρόι”, όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά οι πολύ καλοί του φίλοι και οι πρώην συμπαίκτες του στη Λάρισα, κατάγεται από τον Αμπελώνα Λάρισας και ήρθε στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο το 2017 και στα 22 χρόνια πορείας του στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης ως προπονητής εκτός της ΑΕ Σαντορίνης που βρίσκεται από τον Ιούλιο του 2019 έχει αναλάβει καθήκοντα στους εξής συλλόγους: Κεραυνός Λάρισας, 1ος Προπονητής, Α΄ΕΣΚΑΘ (2000-2002), ΕΑ Λάρισας, 1ος Προπονητής, Α΄ΕΣΚΑΘ, Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ (2003-2011), ΓΣ Αμπελώνα, 1ος Προπονητής, A΄ΕΣΚΑΘ (2011-2012),  Φοίβος Γιάννουλης, 1oς Προπονητής, Α΄ΕΣΚΑΘ (2013-2014), ΓΣ Λάρισας, Υπεύθυνος Ακαδημιών (2014-2015), Τιτάνες Παλαμά, 1oς Προπονητής B΄ΕΘΝΙΚΗ (2015-2016), Αρκαδικός, Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, 2ος Προπονητής (2016-2017).  ΑΠ.Α.Σ. ”Τα Φανάρια”, 1ος Προπονητής ΕΣΚΚ (2017-2019). Επίσης, στη μακρόχρονη πορεία του ως αθλητής αγωνίστηκε με την Ολύμπια Λάρισας στις κατηγορίες Γ΄, Β΄ και Α2 Εθνική, με την ΑΕ Λάρισας στην Α΄ ΕΣΚΑΘ, με την ΕΑ Λάρισας στις κατηγορίες Γ΄ και Β΄ Εθνική και με τους Τιτάνες Παλαμά στην Α΄ ΕΣΚΑΘ και στην Γ΄ Εθνική.

afieroma tzimas 1

Αξιοσημείωτο και των τριών προαναφερθέντων προπονητών, που ο καθένας έχει γράψει την δική του ιστορία στον χώρο του κυκλαδίτικου μπάσκετ, είναι το γεγονός πως έχουν τεθεί αντιμέτωποι και μεταξύ τους με τις ομάδες που αγωνιζόντουσαν από τον τόπο καταγωγής τους, αλλά και με τον Γιάννη Τζήμα που ανέλαβε την ευθύνη να οδηγήσει τη Μύκονο στο επόμενο πρωτάθλημα.

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares