Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022 21:08

ΕΣΚΚ: Περιστεριώνας Τήνου και ΑΠΑΣ Νάξου “Τα Φανάρια” ξανά στον τελικό των παμπαίδων έπειτα από τρία χρόνια

Έπειτα από τρία χρόνια Περιστεριώνας και ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” ξανά μαζί αντίπαλοι στον μεγάλο τελικό της κατηγορίας των παμπαίδων της ΕΣΚ Κυκλάδων.

Ήταν το Σάββατο 22 Ιουνίου του 2019 όταν στο κλειστό γυμναστήριο “Τήνια 1895”, η ομάδα της Τήνου είχε επικρατήσει με σκορ 54-36 και είχε φτάσει τους τέσσερις τίτλους τη σεζόν εκείνη, μετά από τα πρωταθλήματα των εφήβων, των κορασίδων και των παίδων.

Από τότε πολλά έχουν αλλάξει… Η πανδημία του κορονοϊού έκανε την εμφάνισή της με συνέπεια τα πρωταθλήματα να μείνουν πίσω, τα ρόστερ των δύο ομάδων να έχουν διαφοροποιηθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου, η διοίκηση της ΕΣΚΚ με επικεφαλής της τότε τον Λώρη Σαλάχα να έχει αλλάξει και στον προεδρικό θώκο να βρίσκεται ο Γιώργος Ονάσογλου…

Το μόνο που φαίνεται πως παραμένει σταθερό είναι οι προπονητές των δύο κυκλαδίτικων σωματείων, αφού ο μεν Αντώνης Βιδάλης παραμένει ακλόνητος στη θέση του ως άλλος “πιστός στρατιώτης”, ενώ την επανεμφάνισή του στις μπασκετικές Κυκλάδες ως πρώτος προπονητής έκανε ο Κατερινιώτης τεχνικός, ο Παναγιώτης Αθανασιάδης που ήταν ο “τιμονιέρης” του ΑΠΑΣ στον ημιτελικό κόντρα στον ΑΟ Άνδρου, με την ευκαιρία της παρουσίας του στο νησί της Αριάδνης για το καλοκαιρινό καμπ των Φαναρίων.

Το σαββατοκύριακο (2,3/7) έγιναν οι ημιτελικοί της κατηγορίας με τον Περιστεριώνα να επικρατεί εύκολα το Σάββατο, όπως φανερώνει και το τελικό σκορ του Μαρπησσαϊκού στο νησί της Μεγαλόχαρης, ενώ την Κυριακή ο ΑΠΑΣ κατάφερε με ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο να φέρει τούμπα το ματς και να πάρει τη νίκη κόντρα στον ΑΟ Άνδρου και παράλληλα το εισιτήριο για τον τελικό, που εντός των ημερών θα ανακοινωθεί το πότε και το που θα διεξαχθεί.

ΤΑΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑΣ – ΑΜΕΣ ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ

Δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του Μαρπησσαϊκού ο Περιστεριώνας. Η ομάδα της Τήνου επικράτησε με σκορ 57-22 κόντρα στο αξιόμαχο σύνολο του σωματείου της Πάρου και πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό, θέλοντας πλέον να …τριτώσει το καλό στην κατηγορία, αφού μετά το 2005 και το 2019 επιθυμεί να σηκώσει ξανά την κούπα και μετά την κατάκτηση του τίτλου από τις παγκορασίδες να βάλει το δεύτερο κύπελλο της φετινής σεζόν στην τροπαιοθήκη του συλλόγου.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Απ. Οικονόμου

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-4, 39-10 (ημίχρονο), 47-14, 57-22.

ΤΑΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑΣ (Αντ. Βιδάλης): Κλαυδιανός 12, Αναγνωστόπουλος, Συρίγος 2, Βλαστός, Χαρικιόπουλος 2, Τσιντζιλίδας 3 (1), Μαχμούτι 9 (1), Φώσκολος Μ. 5, Κορνάρος 2, Φώσκολος Ι. 11 (1), Πολυκανδρίτης 9, Παπαευθυμίου 2.

ΑΜΕΣ ΜΑΡΠΗΣΣΑΪΚΟΣ (Ευαγ. Μουρογιάννης): Καπούτσος 1, Τριβυζάς Ηρ., Κίρμπας, Πετρόπουλος, Κεφαλάς 6, Ρούσσος 3, Κλαπατσέας 2, Κανάλες, Μηναδάκης 4, Μητσάτος, Δραγάζης, Τριβυζάς Κων. 6. 

ΑΠΑΣ ΝΑΞΟΥ “ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ” – ΑΟ ΑΝΔΡΟΥ 

Ο ΑΠΑΣ Νάξου αν και ήταν πίσω στο σκορ για τρία δεκάλεπτα από τον μαχητικό ΑΟ Άνδρου, κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να πάρει τη νίκη με σκορ 53-48 και παράλληλα την πρόκριση για τον τελικό στην κατηγορία των παμπαίδων. 

Το εντυπωσιακό ξεκίνημα των νεαρών αθλητών του Κυριάκου Μουστάκα στο κλειστό γυμναστήριο της Μυκόνου δεν είχε ανάλογη συνέχεια και στην επανάληψη, αφού οι τυπικά φιλοξενούμενοι δεν είχαν την ίδια διάρκεια στην επίθεση όπως στο πρώτο μέρος. Οι φωνές του Παναγιώτη Αθανασιάδη προς τους παίκτες του και η πολύ καλή άμυνα που εφάρμοσαν στο δεύτερο ημίχρονο είχαν αποτέλεσμα κι έτσι οι Ναξιώτες γύρισαν το ματς και πήραν την πολύ μεγάλη νίκη παρότι ταξίδεψαν στο νησί των ανέμων 8 παίκτες…

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Άγγ. Σαμοθράκης.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-21, 22-31 (ημίχρονο), 38-41, 53-48.

ΑΠΑΣ ΝΑΞΟΥ “ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ” (Παν. Αθανασιάδης): Παπανικολάου Θ. 25, Διαμαντάρης, Κιουλάφης Νικ., Τριαντάφυλλος 4, Λεονταρής 3 (1), Μαγγιώρος 6 (1), Κιουλάφης Ιωαν., Βερώνης 15 (1).

ΑΟ ΑΝΔΡΟΥ (Κυρ. Μουστάκας): Γιγίνης, Χέλμης, Λουκίσσας 4, Πάπα 2, Τσιάκας, Πέτσας 2, Μωράκης, Αθανασίου, Χέλμης 2, Βαρθολομαίος 21 (1), Κάγιο 4, Λανέ 13.

Βέβαια, το τελικό αποτέλεσμα σε αυτές τις ηλικίες δεν έχει την παραμικρή σημασία. Αυτό που μετράει σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι η καρδιά, η αγάπη και το πάθος που έχεις για το μπάσκετ και γενικότερα για τον αθλητισμό. Παρόλα αυτά αξίζουν συγχαρητήρια στους προπονητές των τεσσάρων ομάδων, τον Αντώνη Βιδάλη, τον Βαγγέλη Μουρογιάννη, τον Παναγιώτη Αθανασιάδη και τον Κυριάκου Μουστάκα για το έργο τους, στους νεαρούς αθλητές για την προσπάθεια και την αγωνιστικότητά τους και πάνω από όλα στους γονείς αυτών των παιδιών που μαζί με τις αρχές, τις αξίες και το ήθος που τους δίνουν, θα συνεχίσουν τον καλό τους αγώνα.

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares