Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 09:43

Εντυπωσιακές καινοτομίες “εξετάζει” σε Α2, Β’ και Γ’ εθνική η ΕΟΚ

Αρκετές και σημαντικές καινοτομίες, που αν υλοποιηθούν -τουλάχιστον σε πρώτη φάση- φαίνεται πως θα βοηθήσουν αρκετά στην περαιτέρω ανάπτυξη του μπάσκετ στη χώρα μας πήρε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και αναμένεται να ανακοινωθούν τα επόμενα 24ωρα.

Η ΕΟΚ και ο πρόεδρος της, ο Βαγγέλης Λιόλιος, έχουν αποφασίσει για τα καλά να αναβαθμίσουν και να εξελίξουν το ελληνικό μπάσκετ. Το σημαντικότερο της όλης υπόθεσης είναι πως οι αλλαγές αυτές δεν πρόκειται να γίνουν μόνο στην Α1 και στην Α2, αλλά για Β' και Γ' εθνική.

Allages EOK 1

Αναφορικά με την Α2, η δεύτερη την τάξει κατηγορία η ΕΟΚ “εξετάζει” για τα καλά την αλλαγή διεξαγωγής σχετικά με την άνοδο κάποιας ομάδας στην Α1 και αυτή η αλλαγή έχει να κάνει με ένα Final_4 ανόδου, σε ουδέτερη πόλη, στο οποίο οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της βαθμολογίας θα δίνουν τη δική τους μάχη για την πολυπόθητη άνοδο στη Basket League, ενώ υποβιβασμός θα μείνει ίδιος, με δύο απευθείας και δύο από πλέι άουτ.

Θα επιτρέπεται και δεύτερος ξένος, ανεξάρτητα εθνικότητας δηλαδή όχι μόνο κοινοτικοί αλλά πλέον και Αμερικανοί, με περιορισμούς υπέρ των Ελλήνων. Αν μία ομάδα έχει δύο στη 12άδα θα πρέπει απαραίτητα να έχει και τρεις Έλληνες μέχρι 23 ετών στο ίδιο ματς, ενώ οι ξένοι θα επιτρέπεται να παίξουν συνολικά μέχρι 50 λεπτά. Αν δηλώνεται ο ένας, δεν θα υπάρχουν περιορισμοί.

Θα δοθούν σημαντικά οικονομικά κίνητρα για συμμετοχές Ελλήνων παικτών 18-24 ετών, με βάση τα λεπτά συμμετοχής και αλγόριθμο υπολογισμού “μορίων” ανάλογα με την ηλικία και το... ταμείο θα μπορεί να αποφέρει σημαντικό έξτρα έσοδο στις ομάδες.

Allages EOK 2

Από ουσιαστικές αλλαγές εικόνας, όπως άμεσες πιέσεις της ΕΟΚ στους διαχειριστές των γηπέδων για ποιοτικές βελτιώσεις, και κυρίως, Live streaming όλων των αγώνων με ευθύνη της ΕΟΚ.

Σχετικά με τη Β' εθνική, υπάρχουν σκέψεις για δύο καινοτομίες. Η μία έχει να κάνει με τον αριθμό των ομάδων, το οποίο αν υλοποιηθεί θα συμβεί απ' τη ερχόμενη σεζόν. Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν 44 ομάδες, εκ των οποίων οι δύο όμιλοι του Νότου θα περιέχουν από 12 ο καθένας και οι δύο του Βορρά από 11. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, απ' την επόμενη χρονιά, δηλαδή το 2023-24, θα διαμορφωθεί το πρωτάθλημα με 36 ομάδες, ενώ η τελική μορφή του, το 2024-25, θα περιέχει 28 ομάδες, χωρισμένες σε δύο ομίλους. Η δεύτερη καινοτομία αφορά τη διαδικασία ανόδου και υποβιβασμού, στην οποία θα υπάρξουν play-offs και play-outs με την κλασσική μορφή διασταύρωσης «1-4» και «2-3» στον κάθε ένα όμιλο.

Τέλος, υπάρχει και μια σκέψη που δεν κινείται γύρω απ' τα υπάρχοντα πρωταθλήματα, αλλά σχετικά με τη δημιουργία... νέου. Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα U21, όπου θα συμμετάσχουν οι καλύτερες νεανικές ομάδες. Στο πρωτάθλημα αυτό, θα υπάρχει και η διαδικασία του διπλού δελτίου και, μάλιστα, και από ανώτερη σε κατώτερη κατηγορία, αλλά με τον περιορισμό ότι ο εκάστοτε παίκτης δε θα έχει παίξει το 50% των αγώνων στη Basket League.

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares